Kolmosen lohkojako kaudelle 2024

Palloliitto tipautti postilaatikkoihin kauan odotetun Kolmosen lohkojaon ja käynnisti samalla spekulaatiot neljän ja puolen kuukauden päästä siintävään sarjakauteen. Atletico löytyy jo lähes totutusti B-lohkosta, eli tutummin “Helsinki-lohkosta”, jossa joukkue on viettänyt kuudesta viime kaudesta peräti viisi.

Lohko B näyttää kaudelle 2024 kokonaisuudessaan seuraavalta (joukkueen nimen perässä myös viimevuotinen sarjataso, lohko ja sijoitus sarjassa):

Joukossa on Kolmosen ja Atleticon seuraajille varmasti monta tuttua joukkuetta, kärkiniminään tietysti HPS ja LPS, joiden kanssa Atletico koluaa samoja pelejä jo neljättä vuotta putkeen. Varsinkin ensin mainitulla lienee jokunen kivi kengässä Ticon vesitettyä viime kaudella paloheinäläisten vahvalta näyttäneen noususauman kahdella hienolla malmilaisvoitolla. Viime kauden lohkosta tuttuja joukkueita ovat myös FC Kontu, FC Finnkurd ja HerTo. Näistä kaksi jälkimmäistä kaatuivat molemmissa peleissä ja kontulalaisia vastaan Tico tasasi puolestaan pisteet kahdesti.

Muitakin tuttuja löytyy toki vuosien takaa, sillä Atleticon ystävyysseura, Töölön Taisto päätyi samaan lohkoon ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018. HIFK/2 vastaan on myös väännetty monet hyvät pelit, edeltävän kerran kaudella 2021. Viime kauden yllättäjiin lukeutuva Valtti kohdattiin puolestaan viimeeksi koronakaudella 2020.

Sen sijaan hegemoniataistoja pitkästä aikaa paluun Kolmoseen tekevää Ponnistusta vastaan saa hakea niinkin kaukaa kuin vuodelta 2012, jolloin kokeneet karjut tiputtivat Atleticon Suomen Cupista. Sittemmin joukkue on kuitenkin nuortunut ja pari vahvaa kautta Nelosessa palkittiin nyt sarjanousulla. Toinen sarjanousija, PPJ/Lauttasaari on puolestaan entuudestaan vieraampi tapaus. Tico on kohdannut niin PPJ-edarin kuin Ruoholahdenkin 2020-luvulla, mutta tämä vielä vuonna 2020 Kutosta pelannut nuoruutta ja kokeneempia tekijöitä yhdistelevä ryhmä on tehnyt kovaa nousua hypäten kaksi sarjapykälää ylös kahden viime kauden aikana.

Ja se lohkon 12. puuttuva joukkue on puolestaan myös ainut Helsingin rajojen ulkopuolelta löytyvä FC Loviisa. Joukkue nousi viime kaudeksi Kolmoseen ja säilyi täpärästi parin pisteen erolla. Jos muissa kymmenessä pelissä pärjää HSL:n AB-lipulla ja pisimmät pelimatkat suuntaavat Laajasaloon ja Jätkäsaareen, joutuu Loviisaan jo ajelemaankin ~80km suuntaansa. Myös heidän autojensa penkit vasta kuluvatkin joukkueen körötellessä Helsinkiin 11 kertaa kauden aikana.

Kolmosen ottelut käynnistyvät näillä tiedoin 15.4. alkavalla viikolla ja viimeinen peli tulee olemaan 4.10. perjantaina. Otteluohjelmaa hiotaan seuraavat kuukaudet ja lopullinen runko pitäisi olla selvillä helmikuun loppuun mennessä.

Muut lohkot löydät Palloliiton Tulospalvelusta.