Kolmonen: PPJ/Ruoholahti – Atletico Malmi 2-2 (0-0)

Taisto lohkon kakkostilasta päättyi ratkaisemattomaan. Kummallakin joukkueella oli paikkansa kääntää hyvävauhtinen peli edukseen, mutta piste loppuhetkien maalilla maistui varmasti paremmalta Ticolle.

Maalit

1-0 Mikael Vartiainen rp. 48′
1-1 Timur Saltykov (Kevin Nurmi) 50′
2-1 Tofik Ragi Imad 76′
2-2 Kevin Nurmi (Aleksi Myllys) 90+5′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Ronias Yacoob 89′ Eeli Lehto
Akseli Hietala
Joona Hellsten
Mikko Maaranen
Kevin Nurmi
Kustaa Käki (C)
Alexander Lindström
Jonne Ketonen 46′ Henry Ruotsalainen
Olli Hänninen 77′ Aleksi Myllys
Jesse Ketonen 46′ Timur Saltykov

Muut vaihtopelaajat

Lauri Kolkka (MV)
Kirill Popov
Ronny Rantala

Raportti

Kolmosen kevätkierroksen viimeiseen otteluun Tico suuntasi uuteen kohteeseen, Jätkäsaaren tekonurmelle mittaamaan lohkon kakkospaikkaa pitänyttä PPJ/Ruoholahtea. Täyden kokoonpanon mukana olivat jo edellisessä pelissä HPS:ää vastaan 90 minuuttia topparina kellottanut Joona Hellsten MPS:n A-junioreista ja varamaalivahtina pitkästä aikaa Lauri Kolkka Atletico Akatemiasta.

Ottelun ensimmäinen kolmannes kallistui pelillisesti Ticolle isäntien tuskaillessa erityisesti pelin avaamisen kanssa. Kevin Nurmi ja Olli Hänninen pääsivät kumpikin yrittämään maalintekoa vasemman kaistan kautta, mutta molempien viimeistely-yritykset suuntautuivat päin maalivahti Antti Ulmasta.

PPJ sai juonen päästä kiinni pikku hiljaa ja oli vähällä siirtyä johtoon puolen tunnin täyttyessä, kun Emil Rask pelattiin keskeltä boksiin nokikkan Tico-veskari Sergio Quilodranin kanssa. Sijoitus jäi kuitenkin juuri ja juuri Sergion sormenpäiden ulottuville ja tilanne pysyi upean venytyksen myötä.

Yhtä Ulmasen torjuntaa kapteeni Kustaa Käen heikkoon laukaukseen ja PPJ:n tekemää paitsiomaalia lukuun ottamatta maalpaikat – varsinkin paremmat sellaiset – olivat avausjaksolla vähissä.

Toisen puoliajan alkajaisiksi PPJ sai rangaistuspotkun 50-50-kilpajuoksusta boksissa hyökkääjän osoittauduttua Ronias Yacoobia heiveröisemmäksi. Kentän laidalle tilanne ei näyttänyt rikkeeltä, mutta erotuomari oli toista mieltä. Pilkulta Matias Vartiainen siirsi kotijoukkueen johtoon varmalla laukauksella maalin oikeaan kulmaan Sergion aavistaessa omalle oikealleen.

Ennen peliä oli ottelupalaverissa painotettu fokusta, ettei esimerkiksi minuuttia mahdollisen johtomaalin jälkeen vastustaja ole jo yhtäkkiä tasoissa. PPJ tätä ei kaiketi ollut käsitellyt, sillä rankkariosumaa seuraavan pariminuuttisen puitteissa peli olikin 1-1. Läpi ottelun PPJ-puolustuksen oikeaa laitaa onnistuneilla haastoillaan piinannut Kevin pääsi Alexander Lindströmin syötöstä päätyyn ja keskitti matalana maalille. Pallo saattoi ottaa matkalla kimmokkeen puolustavasta pelaajasta ennen kuin osui tauolla vaihdosta kentälle tulleeseen Timur Saltykoviin ja lirui peremmälle maaliviivan yli!

Sergio nollasi Raskin toistamiseen erinomaisella jalkatorjunnalla, muttei myöhemmin voinut paljoakaan PPJ:n johtomaalille. Vaihtomies Tofik Ragi Imad kurotti vitosen viivalta syöttöön oikealta ennen Tico-puolustajia ja ohjasi pallon läheltä maalin vasempaan alakulmaan varttia ennen täyttä aikaa.

Kivenä Ticon pelikengässä hiersi pitkin iltaa se, ettei useista onnistuneista laitahaastoista huolimatta palloa saatu perille maalintekosektorille juuri ollenkaan. Pelikellon rullatessa jo viidettä yliaikaminuuttia heti 2-1-maalin jälkeen tuoreilla jaloilla kentälle vaihdettu Aleksi Myllys onnistui kääntämään keskityksen päädystä oikealta maalille. Pallo sujahti massan läpi taka-alueelle Kevinille, joka tempaisi auttamatta ruuhkan katveeseen jääneen Ulmasen ohitse sijoituksen oikeaan alanurkkaan ja pelin tasoihin viime hetkellä! Minuuttia myöhemmin soi jo ottelun loppuvihellys.

Tasapeli jätti matsista malmilaisittain todella merkittävästi paremmat tunnelmat kuin potentiaalisena jo häämöttänyt tappio. Tasuri oli lopulta myös sopiva lopputulema pelille noin yleisemminkin.

Kauden ensimmäisen puoliskon jälkeen Tico aloittaa syyskierroksen sarjataulukon sijalta kolme. Rästipelejä on haarukassa lohkon joukkueista vielä kahdeksalla – cup-kilpailuissa menestyneellä VJS:llä jopa neljä – joten syksylle jää vielä reilusti ihmeteltävää. Ticon seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina 29.07. kotona Pukinmäessä LPS:ää vastaan klo 15:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Sergio Quilodran: Useita loistotorjuntoja.
Kevin Nurmi: Jatkuvasti vaarallinen laidallaan, maali ja maalisyöttö.
Alexander Lindström: Iso määrä töitä molempiin suuntiin.