Regions’ Cup, puolivälierä: Atletico Malmi – NuPS 1-4 (0-1)

Atleettien cup-kausi tyssäsi lopulta selvin lukemin. Tasaisessa ottelussa voiton vieraille ratkaisivat yleinen terävyys ja viime kädessä päivän kunto, joissa molemmissa Tico jäi kauas parhaastaan.

Maalit

0-1 Emil Hakala 13′
1-1 Mikko Maaranen 53′
1-2 Erkka Tuomisto 56′
1-3 Emil Hakala 63′
1-4 Emil Hakala 87′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Ronias Yacoob 80′ Kirill Popov
Joonas Prami
Antti Johansson
Mikko Maaranen
Kevin Nurmi
Kustaa Käki (C)
Alexander Lindström
Jonne Ketonen 84′ Ronny Rantala
Olli Hänninen 84′ Janne Hampaal
Jesse Ketonen 46′ Timur Saltykov

Muut vaihtopelaajat

Sakari Launis (MV)

Raportti

Viime vuonna Suomen Cupin jatkumoksi sulautettu uusimuotoinen Regions’ Cup käynnistyi puolivälierävaiheesta mukanaan Tico yhdestä kahdeksasta joukkueesta. Ensimmäiseksi vastustajaksi arvasta oli kuoriutunut Kolmosen A-lohkon NuPS, joka kauden sarjapeleistään oli kirjauttanut identtisen rekordin Ticon vastaavaan verrattuna. Vierailla valmennusvastuuta Pukinmäessä kantoi pitkään Malmilla aikanaan vaikuttanut Tero Laakkonen, jonka peliuran CV:stä löytyy yksi Atleeteissakin pelattu ottelu Seiskasta kaudelta 2004.

Ticon unelmastartti otteluun ei jäänyt paljosta vajaaksi Olli Hännisen piston vapauttaessa Kevin Nurmen vasemmalta boksiin. Nummelalaisten maalivahti Valtteri Kuusisto oli joukkueensa onneksi tarkkana ja liikkui vastaan peittämään Kevinin sijoituksen hyvältä sijainnilta.

NuPSin ensimmäinen kunnon tilanne syntyi kulmapotkusta vasemmalta. Matalalla keskityksellä löytyi etutolpalta selin maaliin punapaita, joka kääntyi terävästi ja sai puserrettua nopean laukauksen kohti Tico-maalin etunurkkaa. Mikko Maaranen oli mies paikallaan ja blokkasi vedon ennen purkua.

Maalinteossa Puksussa onnistui ensimmäisenä vierasjoukkue. Kova laukaus vastapalloon boksin rajoilta pysähtyi Tico-veskari Younis Saadin torjuntaan, mutta pallo jäi elämään ja yhden peitetyn reboundin jälkeen seuraava kimpoili Emil Hakalan jaloista maaliviivan yli peremmälle verkkoon.

Tico vastasi nopeasti parilla hyvällä maalipaikalla. Kevin jätti vasemmalla pakin tylysti telineisiin, ajoi sisään ja sijoitti, Kuusisto veti jälleen pidemmän korren jalkatorjunnallaan. Heti perään Jesse Ketosen mainio syöttö oikealta löysi puolustajien edeltä Häbän, joka jatko jalalla huippupaikasta maalin edestä epäonnistui täysin ja lirui leveäksi.

Häbän pusku Kevinin oikealta antamaan kulmapotkuun toimitti pallon yläriman kautta yli maalin, ja toisessa päässä Jesse Tuomisen vaarallisen näköinen laukaus meni takatolpan puolelta ohi Tico-puolustuksen varmistaessa. Vielä ensimmäisen puoliajan lisäajalla Alexander Lindström pelattiin boksiin vapaaksi, mutta viimeinen veto- tai syöttöyritys jäi suutariksi. Tauolle vieraiden 1-0-johdossa.

Montaa minuuttia ei tasoituksen jahti kestänyt, kun Mikko kikkaili itsensä näppärästi tyhjästä vetopaikkaan oikealle. Laukaus osui matkalla puolustajan jalkaan ja painui sisään jättäen Kuusiston vaille torjuntamahdollisuuksia.

Tico ei kuitenkaan ehtinyt ammentaa tasoituksesta virtaa kuin hetken, sillä NuPS osui saman tien uudestaan. Erkka Tuomiston momentum breaker oli kerrassaan upea laukaus 20 metristä, painuen laakana vasemman tolpan puolelle Younisin syöksyn ulottumattomiin, mutta rehellisyyden nimissä boksin kaaren takana oli metrikaupalla ylimääräistä tilaa vedon virittelyyn.

Kuin varmemmaksi vakuudeksi vieraat iskivät nopeasti uudestaan. Tunnin pintaan kompurointi ja pallonmenetys omassa boksissa antoivat Hakalalle helpon paikan naulata illan toisen osumansa läheltä tyhjiin ja johdon kahteen maaliin.

Ticon loppukirin muistomerkiksi jäi kapteeni Kustaa Käen laukaus blokin kautta yli maalin NuPSin kulmapotkua seuranneesta vastahyökkäyksestä. Vastaavasti Ticon sivuvaparista NuPS lähti loppuminuuteilla vauhilla iskemään vastaan ja saikin palkintonsa Hakalan täydentäessä loppulukemat sekä hattutemppunsa vasemman jalan sijoituksella oikealta maalin takanurkkaan.

Kolmen maalin tappiomarginaalista huolimatta ottelu oli silti tulosta tasaisempi. Tico sai luotua pitkin iltaa määrällisesti ja laadullisesti riittävästi tilanteita, ja edes hieman paremmalla terävyydellä tai tuurillakin 1-1-tasoitus ei olisi jäänyt malmilaisten ainoaksi. Näissä NuPS oli tarpeeksi selvästi isäntiään edellä ja jatkaa turnauksen välieriin kivikovaa VJS:ää haastaamaan.

Raportin analyysit mahdollisti live vedonlyönti.