Kolmonen: ToTe/2022 – Atletico Malmi 0-9 (0-5)

Nurmiavauksesta kehkeytyi melkoisen railakkaat maalijuhlat. Atletico siirtyi johtoon jo 45 sekunnin pelin jälkeen ja iski pelkästään ensimmäisellä nelivitosella viisi osumaa. Toisella puoliskolla jalka nousi hieman kaasulta, mutta tulostaululla komeili lopulta vakuuttava 0-9.

Maalit

0-1 oma maali 1′
0-2 Kevin Nurmi (Aleksi Myllys) 12′
0-3 oma maali 15′
0-4 Kevin Nurmi (Olli Hänninen) 30′
0-5 Kevin Nurmi (Jonne Ketonen) 45′
0-6 Jonne Ketonen (Kevin Nurmi) 56′
0-7 Kevin Nurmi (Jonne Ketonen) 60′
0-8 oma maali 74′
0-9 Ronny Rantala (Omar Hasan) 85′

Tilastot

Avaus

Younis Saad (MV)
Ronias Yacoob 65′ Kirill Popov
Akseli Hietala
Antti Johansson
Eeli Lehto
Kevin Nurmi 78′ Ronny Rantala
Alexander Lindström
Tony Nyyssölä 46′ Janne Hampaala
Jonne Ketonen (C) 65′ Hasan Omar
Aleksi Myllys 46′ Timur Saltykov
Olli Hänninen 78′ Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Sergio Quilodran (MV)

Raportti

Nurmikausi starttasi Käpylässä hieman odotettua myöhemmin, kun ToTe/2022 isännöi Atleticoa Regions’ Cupin myötä siirtyneessä pelissä. Tico lähti otteluun pienoisessa otteluruuhkassa, sillä edeltäneestä FC Finnkurd -voitosta oli ainoastaan neljä vuorokautta ja seuraavaan peliin FC Kontua vastaan oli niin ikään yhtä pitkä aika.

Illan kokoonpanosta löytyi muutamiakin poissaoloja, mutta vastapainoksi Anselmi Henriksson palasi penkin päähän lusittuaan toimitsijakiellon, Olli Hänninen kärkeen pelikieltonsa jäljiltä ja mm. Ketosen veljekset löytyivät pitkästä aikaa kokoonpanosta kumpainenkin. Rosteri oli täysi ja joukkue valmiina vastaamaan ToTen asettamaan haasteeseen.

Vaikka kotijoukkueen tiedettiin olleen vahvimmillaan aiemmissa peleissä juuri niiden alkupuolella, oli Atletico se joukkue, joka avasi terävämmin. Pelikellossa oli vaivaiset 45 sekuntia, kun kotijoukkue sai poimia pallon ensimmäistä kertaa verkosta. Jonne Ketonen sai pallon oikeaan laitaan, ajoi päätyä kohden ja keskitti matalana luukulle, josta pallo kimposi oman puolustajan kautta ToTe-maalivahdin längeistä sisään. Maali merkittiin pienoisen arpomisen jälkeen omaksi maaliksi ja näin Tico johti 0-1.

Lisäosumat olivat lähellä jo 5. minuutilla, kun Ronias Yacoob pääsi päineen jatkamaan kulmapotkun kohti takakulmaa – valitettavasti kuitenkin niukasti ohi. Ja muutamaa minuuttia myöhemmin Ticon sivurajaheitto oikealta suuntautui Olli Hännisen päästä keskustaan Kevin Nurmelle, joka päästi pallon ovelasti ohitseen ja Alexander Lindström pääsi tälläämään voimalla pienenevästä kulmasta. Laukaus suuntautui kuitenkin ohi etukulman.

Kauaa ei lisäosumia tarvinnut kuitenkaan odotella, sillä 0-2-maali syntyi jo pelin 12. minuutilla. Hänninen voitti irtopallon keskustassa ja jatkoi sen vierelleen Aleksi Myllykselle, joka lähetti Kevin Nurmen linjan läpi vauhtiin. Miltei rinnalle juossut pakki ei saanut tilannetta katki eikä myöskään alimpana miehenä tohtinut rikkoa Nurmea, joka eteni boksiin ja painoi varman viimeistelyn takakulmaan ohi ToTe-maalilla pelanneen Veikka Pekkalan.

Ja lisää oli tulossa, kun 15. minuutilla maalisarakkeeseen kirjattiin “oma maali” jo toista kertaa. Kevin Nurmi alusti jälleen tilanteen vasemmalta ja pelasi matalan keskityksen luukulle, johon kirmasi niin Myllys kuin kaksi ToTe-pakkiakin. Myllys olisi todennäköisesti saanut ohjattua pallon itsekin maaliin, mutta ToTe-pakki ennätti väliin ensimmäisenä ja ohjasi pelivälineen omaan rysään. Peli jo 0-3.

Nurmella oli pari loistotonttia tehdä neljäs ja viideskin ennen kahdenkympin täyttymistä, mutta Pekkalan kaksi torjuntaa estivät lisäosumat. ToTen valmennus reagoi katastrofaaliseesti alkaneeseen otteluun ja lähetti vaihtomiehet liikkeelle niin, että ensimmäinen vaihtokin nähtiin 25. minuutin kohdalla ja toinen heti perään 30. minuutilla.

Kamalasti ei näistä apua ollut, sillä Ticon maalitehtailu jatkui puolen tunnin rajapyykin kohdilla. Ticon prässi keskustassa toimi jälleen ja Hänninen viimeisenä miehenä sai pienen tökkäyksen aikaiseksi ennen Nurmen ajoa pystyyn ja varmaa viimeistelyä – tällä kertaa tosin etukulmasta. 0-4.

Ensimmäisen jakson viimeisen vartin kohokohdiksi voitiin laskea Ronias Yacoobin niukasti etukulman väistänyt vapari ja juuri 45. minuutille osunut viides ja Nurmen hattutempun taannut osuma. Maali sai alkunsa keskikentän keskustassa, jossa Myllys pääsi kääntymään hyvin ja lähetti Jonne Ketosen vauhtiin oikealla laidalla. Tältä ajo pystyyn ja keskitys maalin edustalle niin, ettei Hänninen aivan päässyt liukumaan palloa sisään. Onneksi takaa löytyi kuitenkin Nurmi, joka pamautti miltei maaliviivalta pallon voimalla vasempaan yläkulmaan. Lisäaikaa ei tämän jälkeen tullut, joten tauolle mentiin Ticon murskaavassa 0-5-johdossa.

Toinen jakso starttasi ehkä hitusen tasaisemmissa merkeissä, mutta kovin kauaa ei silloinkaa tarvinnut lisäosumia odotella, sillä Tico iski jälleen kahdesti ensimmäiseen varttiin. 0-6-osuma lähti Kevin Nurmen lapikkaasta vasemmalta tavoitellen luultavasti Hännistä takaviistosta, mutta kun tämä ei aivan yltänyt, pääsi Jonne Ketonen kuin varkain vetopaikoille. Tarkka viimeistely boksin rajoilta takanurkkaan.

Epäonnekas Hänninen viimeisteli heti perään, mutta tämän tilanteen tuomari tulkitsi kuitenkin paitsioksi, vaikka katsomosta kaikuikin kovaan ääneen “ei ollut paitsio” – mikä saattoi hyvinkin pitää paikkansa.

Niin tai näin, seitsemäs maali nähtiin sekin jo 60min täyttyessä. Edeltävän osuman tehokaksikko, Ketonen-Nurmi onnistui jälleen, tällä kertaa Jonnen syöttäessä oikealta hyvinkin visionäärisen pallon linjan läpi takaa hiipineelle Kevinille, joka tälläsi pallon jälleen varmasti ohi ToTe-veskarin ja nosti lukemat jo 0-7:ään.

Hännisen tuska maalinedustalla jatkui vain vitosta myöhemmin, kun mies pääsi laukomaan kahdesti noin minuutin sisään. Ensimmäinen kuti suuntautui läheltä päin veskaria ja toinen niukasti ohi. ToTe puolestaan sai ottelun ensimmäisen ja ainoan kutinsa Tico-maalia kohden pelin 70. minuutilla, kun kaukolaukaus suuntautui hyvin kohti oikeaa yläkulmaa, mutta Younis Saad Tico-maalilla oli mies paikallaan ja nappasi torjunnan.

74. minuutilla saatiin hattutemppu täyteen myös omia maaleja, kun vaihdosta sisään tullut Omar Hasan keskitti oikealta ja purkua yrittänyt ToTe-pakki onnistui rähmimään pallon päätyrajan sijaan kohti omaa maalia ja vieläpä niin, ettei veskari siihen millään yltänyt. Surkuhupaisa tilanne ja lukemat jo 0-8.

Seuraavan kympin aikana maalintekoa pääsivät yrittämään niin Nurmi, Lindström kuin Timur Saltykovkin. Viimeeksi mainittu pelasi myös Jesse Ketoselle vapaan maalitontin ja laukauskin upposi sisään, mutta lippu oli jälleen pystyssä.

Viimeinen ja yhdeksäs osuma syntyi ottelun 85. minuutilla ja siitä vastasi ensimmäistä kertaa Kolmosen peleissä Tico-paidassa nähty Ronny Rantala. Eeli Lehto kääntyi hyvin keskustassa, pelasi pallon Hasanille laitaan ja tämä keskitti koko pakan taakse, josta Rantala painoi pomppivaan palloon erinomaisen kudin upottaen sen maalin takanurkkaan. Rantalalle näin oman Kolmosen uransa avausmaali ja kakkuvelvollisuudet tuleviin treeneihin.

Lopussa Ticolla oli vielä pari puolittaista paikkaa kaunistella lukemia kymmeneenkin, mutta ToTe kesti ja tuomari vihelsi ottelun päätökseen 90. minuutin tullessa täyteen liki sekunnilleen. Näin loppulukemiksi kirjattiin murskaavat 0-9.

Ottelun jälkeen koppiin marssi tyytyväinen ja tyydytetty malmilaisryhmä. Peliesitys nurmiavauksessa oli ollut vähintäänkin hyvä ja ottelu täydellistä dominointia koko 90-minuuttisen ajan. ToTe oli sanalla sanoen heikko, mutta myös malmilaisille täytyy antaa kunniaa siitä, että onnistumisia nähtiin laajalla rintamalla, hyökkäyspeli oli paikoin murhaavaa eikä peli mennyt missään vaiheessa ottelua oikeastaan neppailuksi, vaikka vaaran merkit olikin ilmassa varsinkin toisen jakson alkaessa. Samalla maaliero koheni ja Tico palasi ainakin hetkeksi takaisin lohkon kakkospaikalle odottelemaan kovempia vastuksia.

Niitä onkin sitten luvassa, kun Tico kohtaa jo tulevana lauantaina, 10.6. aina vaarallisen FC Kontun tämän kotipyhätössä, Kontulassa klo 14:00 alkaen. Tähän perään luvassa on kenties se lohkon kovin haaste, kun ensi torstaina kotiavauksessa vastaan asettuu Suomen Cupissa melkoista lentoa tekevä VJS ja heti seuraavalla viikolla Ticon Regions’ Cup -puolivälierässä, niin ikään Pukinmäessä, vieraita saapuu Nummelasta (NuPS).

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kevin Nurmi: 4 maalia. Oli mahdoton pideltävä vastustajalle.
Tony Nyyssölä: Vakuuttava ensimmäinen nelivitonen sekä pallollisena että pallottomana.
Eeli Lehto: Hyviä nousuja pallollisena, varmat otteet läpi pelin.