Kolmonen: FC Kontu – Atletico Malmi 2-2 (0-1)

Kohtaaminen Kontulassa päättyi jotakuinkin ottelutapahtumien mukaisesti tasapeliin, vaikka Tico ei kyennyt hyödyntämään miesylivoimaansa ja isännät olivat vielä vajaallakin osua viime hetkillä.

Maalit

0-1 Jesse Ketonen (Jonne Ketonen) 2′
1-1 Joni Häppölä 52′
1-2 Alexander Lindström (Kevin Nurmi) 54′
2-2 Joel Oris 55′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Ronias Yacoob
Akseli Hietala
Antti Johansson
Mikko Maaranen
Kevin Nurmi
Alexander Lindström
Tony Nyyssölä 46′ Henry Ruotsalainen
Jonne Ketonen (C) 82′ Joonas Prami
Jesse Ketonen 46′ Timur Saltykov
Olli Hänninen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)
Janne Hampaala
Ronny Rantala
Kirill Popov

Raportti

ToTen saunottamisesta vastus koveni kertaheitolla, kun Ticolla oli edessä siirtymä Kontulaan ensi kertaa miltei vuosikymmeneen. Otteluisäntä FC Kontu väijyi etukäteen vain kahden pisteen päässä, joten panoksena matsissa oli sarjataulukon kakkostila.

Tico sai otteluun mainion startin. Jo toisella peliminuutilla Kevin Nurmen loistava ristipallo vasemmalta löysi boksin oikealta reunalta Jonne Ketosen, joka haltuunoton perään haastoi ohi puolustajasta ja tarjoili veljelleen Jesse Ketoselle helpon paikan naulata miltei tyhjiin. Jesselle näin kuluvan sarjakauden ensimmäinen maali!

Maalin jälkeen avauspuoliajan paremmat paikat sai kotijoukkue. Joni Häppölän veto hyvästä paikasta lurahti tolpan ulkopuolelta sivuverkkoon, ja Milot Kastratin pusku lähietäisyydeltä pysähtyi Tico-maalivahti Sergio Quilodranin tärkeään liimaukseen.

Malmilaisten penkillä pumput jättivät lyönnin väliin, kun Kontun pitkä avaus yllätti Sergion ja pallo pomppasi maalivahdin yli Häppölä perässään. Puolustus ehti kuitenkin pienestä kulmasta kohti tyhjää maalia lähteneen yrityksen tielle. Heti perään Sergio paikkaili edellistä tilannetta komealla venytyksellä omasta pelaajasta kohti ylänurkkaa suuntautuneeseen palloon.

Juuri ennen taukovihellystä Olli Hännisen tuikkaus vasemmalta hieman takatolpasta leveäksi. Ensimmäinen puoliaika päättyi Atleettien 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi ryminällä. Alkusoittona Häbän kierteinen laukaus boksista pamahti etutolppaan maalivahti Christos Zavrosin ulottumattomiin. Seuraavasta hyökkäyksestä Kontu punnersi pelin tasoihin. Anton Painilaisen syöttö oikealta päädystä tavoitti maalin edustalta Häppölän, joka sivalsi pallon komeasti maalin kattoon. Myös armoitettuna maalitykkinä tunnetulle Häppölälle maali oli vasta kauden ensimmäinen.

Ticon vastausta ei tarvinnut kauaa odotella. Alexander Lindström toi palloa keskeltä ja levitti vasemmalleen Kevinille. Peippailujen päätteeksi pallo näytti karkaavan jalasta – onneksi kuitenkin mukana seuranneen Allun ulottuville, ja vasuri pöllytti komean puolikorkean laukauksen Zavrosin vasemman käden puolelle.

Maalipajatson tyhjennys tapahtui kerralla. Ticon johtoasema säilyi tuskin minuuttia, kun Kontu pääsi vasemmalta jälleen perille maalintekosektorille ja Joel Oris ennätti tuikkaamaan pallon maita pitkin verkkoon ohi Sergion vastaantulon.

Kontu-toppari Jere Palomäen psyykkaysyritykset päättyivät kertalaakista 73. minuutilla sinipaidan myöhästyttyä taklauksessaan, joka pamahti laidalla ohitse viilettänyttä Keviniä jaloille. Iltapäivän toinen varoitus ja Palomäki punakortilla suihkuun.

Tico kuitenkaan saanut parinkymmenen minuutin ylivoimastaan juuri mitään irti. Sitä vastoin Kontu oli vähällä onnistua shokeeraamaan vieraitaan vielä ottelun toisella lisäminuutilla, kun Aziz Bhar pääsi laukomaan hyvältä paikalta. Sergio kuitenkin pysäytti pallon valtavan isolla yhden käden torjunnalla puolustuksen hoitaessa loput.

Ottelu päättyi näin tasalukemiin. Joukkueet saivat aikaiseksi yhteensä vain viisi laukausta kohti maalia – Tico räimi pallot ohi kehikon ja vastaavasti blokkasi valtaosan Kontun yrityksistä hyvissä ajoin. Lopun ylivoima kentältäpoiston jälkeen valui vaisusti hukkaan.

Seuraavalla pelikierroksella Tico-sirkus siirtyy Pukinmäen nurmelle, jossa ensimmäinen vastus on VJS torstaina 15.06. klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Onnistuneita ohituksia, murtavia syöttöjä ja isoja kilometrejä myös puolustussuuntaan.
Alexander Lindström: Vahva peli keskikentällä ja komea viimeistely.
Mikko Maaranen: Hyvä peli kahdella eri pelipaikalla, erityisesti pallollisena aina hankala vastustajalle.