Kolmonen: Atletico Malmi – HerTo 4-0 (0-0)

Atleticon kauden ensimmäinen Kolmosen kotiottelu päättyi suvereeniin voittoon, vaikka ensimmäinen puoliaika mentiinkin vielä tasalukemissa. Toisella jaksolla tasoero alkoi kuitenkin näkyä ja Jonne Ketosen ratkaiseva, suoraan kulmapotkusta ampuma osuma loi hyvän pohjan malmilaisten neljän maalin voitolle.

Maalit

1-0 Jonne Ketonen 57′
2-0 Kustaa Käki (Alexander Lindström) 67′
3-0 om. 78′
4-0 Olli Hänninen (Kustaa Käki) 87′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Kirill Popov
Akseli Hietala
Antti Johansson
Mikko Maaranen 82′ Pauli Laiho
Kustaa Käki (C)
Alexander Lindström
Henry Ruotsalainen 90′ Joona Hellsten
Jonne Ketonen 82′ Lassi Alajoki
Omar Hasan 63′ Saleh Al-Anssari
Olli Hänninen

Muut vaihtopelaajat

Younis Saad (MV)

Raportti

Kolmonen ei saanut parasta mahdollista starttia, mutta suupielet kääntyivät viikolla hymyyn, kun Atletico kaatoi vajaalla pelatessaankin FC Kirkkonummen ja eteni Suomen Cupin 4. kierrokselle. Nyt oli kuitenkin vuorossa jälleen Kolmosta ja kauden ensimmäinen kotiottelu, jossa vastaan asettui herttoniemeläiset toverit.

Asetelmat otteluun olivat aavistuksen haastavat: Atleticon kokoonpanossa oli useampikin flunssapotilas ja päälle vielä muutama edeltävissä koitoksissa loukkaantunut, joten apuja jouduttiin hakemaan niin Vitosen Akatemiasta (Pauli Laiho) kuin A-junioreistakin (Lassi Alajoki, Joona Hellsten). Avaus oli kuitenkin vahva ja muutokset mm. arkiviikolla pelattuun Kirkkonummi-otteluun hyvin maltillisia.

Ottelu starttasi Atleticon hallinnassa ja kotijoukkue oli jo avauskympillä muutamaan otteeseen vaaranpaikoilla. Mm. laitapakin tontilla jälleen pelannut Mikko Maaranen pääsi tälläämään kertaalleen Jonne Ketosen keskityksestä ja kertaalleen puskemaan takatolpalta ohi. Alexander Lindströmin laukaus taas livahti selvästi yli eikä Olli Hännisen maalin edestä tapahtunut tökkäyskään päätynyt veskarin hyppysiä pidemmälle.

Paine jatkui kuitenkin herttoniemeläisten päässä ja seuraavan vitosen aikana Henry Ruotsalainen pääsi pyssyttämään ykkösellään volleystä yli sekä jakelemaan paria minuuttia myöhemmin täydellisen matalan keskityspallon vitosen viivaa nuollen niin, että Omar Hasanille olisi riittänyt todennäköisesti vain pieni tökkäys ja pallo olisi ollut maalissa. Mies suti kuitenkin tyhjää ja tilanne kuivui kasaan.

Ensimmäinen puolituntinen oli silkkaa malmilaishallintaa eikä HerTo tuntunut pääsevän oikeastaan missään vaiheessa kunnon hyökkäyksiin. Ainoat puoliksikaan vaaralliset tilanteet syntyivät käytännössä harvoista erikoistilanteista, joita läheteltiinkin kohti Tico-maalia antaumuksella jopa omalta alueelta saakka.

Toisaalta Atleticon otteistakin puuttui tietynlainen terävyys. Laidoilta lähti ihan kelvollisia keskityspalloja boksiin, mutta vailla kunnollista osoitetta ja viimeistelijää. Lisäksi boksin nurkilta ammutut laukaukset päästiin kyllä painamaan hyviltä sektoreilta ja ilman suurempia blokkeja, mutta veto toisensa perään selvästi yli.

Vierasjoukkueen etsikkoaika osui 37.-38. minuutin korville, kun joukkue pelasi ensin kulmapotkun lyhyenä vasemmalta ja pääsi keskittämään kohti takatolppaa. Vihreäpaita oli myös ensimmäisenä puskemassa palloa, mutta ticolaiset siivosivat karat väljemmille vesille. HerTo sai kuitenkin vastaprässillä pallon vielä takaisin ja pääsi keskittämään oikealta, josta pallo pysähtyi Sergio Quilodranin torjuntaan vitosen viivan ja pilkun välimaastoon. Maali ammotti tyhjillään, mutta Tico-topparit siivosivat jälleen pelivälineen ennen ensimmäisiä herttoniemeläisiä. Tauolle siis 0-0-lukemissa.

Toinen jakso käynnistyi jälleen malmilaisittain vahvasti ja 50. minuutin kohdalla oli avausmaali lähellä, kun Olli Hänninen pääsi puskemaan vitosen viivalta. Pusku suuntautui kuitenkin yli. Ja vain paria minuuttia myöhemmin Henry Ruotsalainen petasi Omar Hasanille vetopaikan boksiin, mutta sijoitus päättyi Teemu Holopaisen torjuntaan.

Avausosumaa ei tarvinnut silti odottaa 56. minuuttia pidemmälle. Jonne Ketonen hankki malmilaisille kulmapotkun ja asettui ampumaan sen vasemmalta. Kierteinen pallo kaarsi yli etumiesten ja ohi etutolpan niin, että veskari pääsi nyrkkeilemään sitä vasta, kun peliväline oli jo ylittänyt maaliviivan. Ikään kuin vahvistuksena nyrkkeily suuntautui vielä sivuverkon sisäpuolelle, joten 1-0-maali näki päivänvalon ja maali merkittiin lopulta Jonnelle.

Hasan ehti tuhria vielä kertaalleen puolittaisen läpiajon ennen kuin Tico lisäsi johtoa jo 2-0:aan. Pallo pelattiin diagonaalisti vasempaan laitaan, josta Alexander Lindström lähetti keskityksen boksiin. Kustaa Käki taivutti itsensä puolivolleyhin ja niittasi kudin komeasti takanurkkaan vieden malmilaiset jo 2-0-johtoon.

HerTo pääsi 2-0-tilanteessa kertaalleen Tico-boksiin ja vain malmilaisten uhrautuvainen liuku pallon tielle esti mahdollisen kavennusyrityksen, mutta viimeistään 78. minuutilla nähty 3-0-maali päätti loputkin pyristelyt. Atletico sai kaksi peräkkäistä kulmaa vasemmalta ja toinen näistä tipahti Jonnen jalasta maalin edustalle Olli Hänniselle, jonka jatko suuntautui kohti takatolppaa juosseelle Saleh Al-Anssarille. Tämä ei ehtinyt kunnolla edes reagoida tilanteeseen, kun pallo kimposi jalasta tolppaan, siitä kohti HerTo-veskaria ja lopulta maaliin. Tico-Twitterissä ehdittiin maali merkitä jo Salehille, mutta tuomariston virallinen kirjanpito väitti osuman olleen veskarin oma maali.

Viimeisellä kympillä nähtiin sitten vaihtopelaajien show, kun Anselmi Henriksson juoksutti kentälle niin vankkaa Atletico-kokemusta (Pauli Laiho) kuin nuoria tulevaisuuden lupauksiakin Lassi Alajoen ja Joona Hellstenin muodossa. Alajoki pääsikin heti kentälle tultuaan pariinkin otteeseen vetopaikoille, mutta ohjaukset / laukaukset pysähtyivät hyvän pelin kaikesta huolimatta pelanneeseen Teemu Holopaiseen HerTo-maalillaan.

Atletico kaunisteli lukemia vielä kertaalleen, kun Kustaa Käki riisti pallon keskikolmanneksen yläpäässä ja pelasi Olli Hännisen linjasta läpi. Hyvä haltuunotto ja varma sijoitus ohi Holopaisen siirsi Atleticon jo 4-0-johtoon. Nämä lukemat jäivät myös lopulta päätösnumeroiksi eikä ottelussa nähty enempää osumia.

Voitto kotiavauksesta tuli lopulta selvällä marginaalilla ja tilastojenkin valossa suvereenilla esityksellä. Ensimmäisen jakson tuhlailu ei jatkunut enää toisella nelivitosella ja tasoero alkoi näkyä väkisinkin kentällä. HerTo taisteli hyvin, mutta viime kädessä kentällä oli vaan yksi osapuoli ja se haki tällä kertaa täydet pisteet.

Ottelut jatkuvat taas ensi viikon lauantaina, kun Atleticon armada suuntaa Kallioon legendaariselle Brakulle, jossa vastaan asettuu yhtä perinteikäs SAPA. Kick-off klo 15:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet:

Kustaa Käki: Loistavia riistoja ja tärkeä osa lähes kaikkien hyökkäysten rakentelua. Jäätävän komea maali.
Henry Ruotsalainen: Valtavasti metrejä hyökkäys- ja puolustussuuntaan, millä tienasi myös Foodoran “nälkäisimmän pelaajan” palkinnon. Aiheutti jatkuvasti haasteita vastustajalle.
Antti Johansson: Varmaa suorittamista ja muutama elintärkeä blokki vastustajan hyökkäyksissä.