Suomen Cup, 2. kierros: SUMU/sob – Atletico Malmi 1-5 (1-2)

Kierrosnumeron mukaisesti cupissa koveni edellisestä paitsi vastus, myös Atleettien suoritustaso. Jatkopaikka varmistui reilulla voittomarginaalilla huomattavasti avauskierroksella nähtyä eheämmällä peliesityksellä.

Maalit

0-1 Olli Hänninen (Alexander Lindström) 6′
0-2 Olli Hänninen (Jesse Ketonen) 18′
1-2 Ben Vural rp. 29′
1-3 Kevin Nurmi (Alexander Lindström) 66′
1-4 Mikko Maaranen 76′
1-5 Kevin Nurmi (Jonne Ketonen) 81′

Tilastot

Avaus

Sergio Quilodran (MV)
Henry Ruotsalainen
Akseli Hietala
Joonas Prami
Mikko Maaranen
Kevin Nurmi 88′ Ronny Rantala
Alexander Lindström Tony Nyyssölä 69′
Kustaa Käki (C) 80′ Kirill Popov
Jonne Ketonen
Jesse Ketonen 46′ Timur Saltykov
Olli Hänninen 88′ Saleh Al-Anssari

Muut vaihtopelaajat

Sakari Launis (MV)
Antti Johansson

Raportti

Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu Colo-Coloa vastaan oli Ticolta kauniisti kuvailtuna läpsyttelyä varustettuna ylityksellä aidan matalimmalta kohdalta. Kakkosrundille arpa heitti vastustajaksi Nelosta pelaavan mutta vahvasti edelliskaudesta rivejään päivittäneen SUMU/sob:n eli Stress Out Boysin. Joukkueen uusilla rekryillä oli osalla kokemusta jopa kotimaan liigatasolta, joten ainakaan kevyesti ei Kartanon iltavalaistukseen jalkautuvaan vastustajaan ollut missään tapauksessa varaa suhtautua.

Alku näyttikin fokuksen kannalta siltä kuin pitikin, eikä avausmaalia tarvinnut montaa minuuttia odotella. Oikean laidan parivaljakko Mikko Maaranen – Jonne Ketonen leipoi Alexander Lindströmille ruudun boksiin, Allu käänsi pallon päädystä toiseen aaltoon Olli Hänniselle ja Häbä nasautti pallon vitosen takaa varmasti puolityhjään maaliin.

Jonnen nopea reagointi irtopalloon ja tilanteessa pahasti vaiheessa olleeseen vastustajaan oli tuplata johdon muutamassa minuutissa – nosto 25 metristä putosi hieman yläriman väärältä puolelta. 2-0 pulpahti kuitenkin taululle pienellä viiveellä, ja arkkitehtina toimi jälleen Mikko. Riistoa oman päätykolmanneksen rajalla seurasi tyhjien poisto kuljetuksella keskustaan ja maukkaalla murtavalla ulkosyrjäpassilla Jesse Ketonen oikealta irti linjasta. Jesse olisi takuulla voinut itsekin painella perille saakka, mutta siirsi vielä lopuksi pallon keskelle Häbälle, joka leipoi vasurillaan verkon poimuille maalivahdin haroessa tyhjää.

Kahden maalin johtoa on monesti kehuttu lajin vaarallisimmaksi, ja väitteen totuuspohja saattoi hieman konkretisoitua SOB:n noston yllätettyä Ticon linjan. Sergio Quilodran joutui liikkumaan maaliltaan vastaan katkomaan, saaden kontaktin ainoastaan hyökkääjään pallon lipuessa ohi maalin; rike, pallo pilkulle ja Sergiolle varoitus. Ben Vural upotti pallon täplältä viileästi maalin oikeaan nurkkaan Sergion kellahtaessa tieltä omalle oikealleen.

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa aurinko laski ja erotuomari vislasi joukkueet ennalta sovitulle Ramadan-tauolle. Paussi ehkä rauhoitti enimmän innon joukkueiden avausjakson lopusta ja puoliaika vaihtui Ticon johtolukemissa 2-1.

Toisen jakson ekaan parikymppiseen SOB-maalivahti Antonios Klonaris joutui venyttämään pariinkin torjuntaan ennen kuin Tico oli jälleen kahden osuman karkumatkalla. Avausmaalin syöttänyt Allu riisti pallon keskellä ja pelasi Kevin Nurmen boksiin vasemmalta. Pakki putosi kyydistä terävällä suunnanmuutoksella ja kierteinen laukaus upposi maalin takakulmaan.

Viimeistään tässä vaiheessa SOB:n näppäriltä pelaajilta alkoivat loppua jalat, joita koko talven ravanneilta Atleeteilta hyvinkin vielä löytyi. Laitapakin tontiltaan vaarallisia nousuja tehnyt Mikko iski seuraavan osuman lähietäisyydeltä oman laukauksensa paluupallosta kymmenen minuuttia edellisestä, nätisti syvältä omalta alueelta oikean kautta pelatun hyökkäyksen ja Jonnen mainion syötön päätteeksi.

Loppulukemat 5-1 viimeisteli napautuksella takatolpalta Kevin Jonnen oikealta maalin editse antamasta matalasta keskityksestä.

Vastustajan aliarviointiin sortuminen ei ollut tänään relevantti uhka, sillä Tico sai peliin alusta lähtien aivan toisen intensiteetin kuin Colo-Coloa vastaan. Laukaustilastot näyttivät miltei samalta kuin tuossa pelissä – nyt sillä erolla, että vedot olivat laadukkaan vaarallisia ja niistä syntyi maalejakin aivan eri tahdilla.

Maukas voitto avasi Ticolle väylän 3. kierrokselle, jolle arvonta seuloi vastaan taannoisesta harjoitusottelusta tutun FC Kirkkonummen Kolmosesta. FCK kohdataan kotona Mosan Wembleyllä tiistaina 25.04. klo 21:00 alkaen, mitä ennen ehditään vielä pelata pois alta Kolmosen sarja-avaus Laajasalossa LPS:n vieraana perjantaina 21.04. klo 19:15 alkaen.