Younis Saad täydentää maalivahtikolmikon

Atletico tiedotti tänään uudesta pelaajahankinnasta, kun Younis “Joonas” Saad (s. 2005) liittyy malmilaisryhmään tammikuussa startanneen tryout-periodin ja ensimmäisten pelinäyttöjen jälkeen.

17-vuotias suomalais-egyptiläinen veskarilupaus syntyi Kairossa ja aloitti jalkapallon paikallisessa Nadi Al-Seedissä. Suomalaisen äidin työt toivat kuitenkin perheen takaisin Suomeen vuonna 2019 ja nuorukainen onkin edustanut viimeiset kolme kautta HJK:ta P15-, P17- ja P20-sarjoissa. Viime kaudella Younis pelasi pääasiassa A-junioreiden ykkösdivaria HJK/2:n maalinsuulla.

Askel Kolmosen peleihin on varmasti jonkinmoinen, mutta Younis on jo niin treeneissä kuin GrIFK/U23 vastaan pelatussa harjoitusottelussa todistanut olevansa valmis miesten peleihin. Päävalmentaja Anselmi Henriksson näkee tuoreimmassa suojatissaan ennen kaikkea rutkasti potentiaalia:

– Youniksessa näen edeltävien rekrytointiemme tapaan aktiivisen harjoittelijan, jolla on kova tahto päästä näyttämään osaamistaan ja ottaa loikka miesten peleihin, vaikka ikä riittäisi vielä usean vuoden ajan A-junnuihinkin. Nuoresta iästään huolimatta Younis on antanut nyt jo hyviä näyttöjä tässä talvella ja tuo hyvällä tavalla kovaa kilpailua meidän maalivahtikolmikkoon.

Saadia houkuteltiin kovasti myös kilpaileviin Kolmosen jengeihin, mutta mies valitsi lopulta vähemmän yllättäen Atleticon:

– Tuntuu hyvältä liittyä Atleticoon! Joukkue on ottanut minut tosi positiivisesti ja mukavasti vastaan ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien on näyttänyt siltä, että he luottavat minuun. Tulevalta kaudelta odotan, että voitetaan mahdollisimman paljon pelejä ja itseltäni, että pystyn antamaan 110% jokaisissa peleissä ja treeneissä.

Tervetuloa Ticoon Younis!