Vauhtia puolustuksen laidalle – Kirill Popov Barcasta Ticoon

Atletico tiedotti tänään myös toisesta tuoreesta pelaajahankinnasta, kun viimeeksi AC Barcaa Itä-Suomen Kolmosen kärkitaistossa edustanut Kirill Popov (s. 2002) siirtyy Atleticoon.

Venäläistaustainen pelimies aloitti jalkapallon paikallisessa FC Amkar Academyssä, minkä lisäksi mies ehti edustaa junioriaikoina myös SShOR:aa ennen muuttoa opiskeluiden perässä Suomeen ja Kuopioon. Kirill treenasi alkuun KuPS:n A-junioreissa, mutta päätyi pelaamaan Nelosta SC Kingsin Akatemian mukana, jossa toissakaudella kertyi yhteensä 15 peliä. Viime kaudeksi sarjataso nousi pykälää ylöspäin AC Barcaan. Vaikka polven sivusidevamma piti Kirillin poissa peleistä koko kevätkierroksen, ehti mies kuitenkin kirjauttaa kahdeksan peliä Itä-Suomen Kolmosessa.

Kirillin omin pelipaikka on vasen puolustaja, mutta mies on pelannut vuosien varrella myös hyökkäävämpiäkin laitarooleja. Vahvat esitykset treeneissä ja edeltävissä treenipelissä riittivät vakuuttamaan valmennusjohdon siitä, että nopeajalkainen ja periksiantamaton nuorukainen kannattaa napata mukaan.

Kirill itse lähtee kauteen kovin tavoittein ja kaikesta hänen kertomastaan huokuu ambitio kehittyä pelaajana myös tulevaisuudessa:

– Hienoa liittyä Atleticoon! Muutto Kuopiosta Suomen pääkaupunkiin on siirto eteenpäin, uusi vaihe uralla ja hieno mahdollisuus ottaa taas seuraavia askelia. Kaudelta 2023 tavoite on tietysti voittaa Kolmonen, Regions’ Cup ja – en aio kainostella sanoa tätä – myös Suomen Cup. 9 voittoa putkeen ja pysti on meidän. Kohdataan varmasti korkeammallakin pelaavia joukkueita ja niihin matseihin täytyy valmistautua hyvin. Olen erittäin itsekriittinen ja kerään palautetta ympäriltäni ilman suurempaa tunteilua, otan analyyseistä opikseni ja treenaan heikkouksiani. Sitä kautta kehitys ja kasvu futaajana tulee olemaan johdonmukaista ja saavutan niitä tavoitteita, joita olen itselleni asettanut.

Päävalmentaja Anselmi Henriksson tunnistaa Kirillin kovan motivaation ja aikoo ruokkia sitä:

– Kirillillä on kova motivaatio kehittyä jalkapalloilijana ja hän vaikuttaa niin ikään hyvältä harjoittelijalta. Tähän mennessä peleissä on nähty jo runsaasti perusvarmaa pelaamista ja periksiantamattomuutta. Näen, että Kirillissä on kaikki ainekset kasvaa tulevaisuuden runkopelaajaksi.

Tervetuloa Ticoon, Kirill!