Omar Hasanista tuorein Atleetti

Viikonloppu käynnistyi taas siirtouutisilla, kun Atletico tiedotti kiinnittäneensä viime kaudella Kolmosen HerToa edustaneen Omar Hasanin (s. 1997) tulevaksi kaudeksi.

Hasan on Mogadishussa syntynyt, mutta 12-vuotiaana Suomeen muuttanut pelimes, jonka futisura käynnistyi Vaasan Palloseurassa. Junnuputkenaina VPS:n A-junioreihin saakka läpikäytyään hän debytoi Kolmosen FC Kiistossa kaudella 2016 ja on sen jälkeen edustanut myös Vaasassa myös FC Korsholmia, Varsinais-Suomessa UPK:ta ja Helsingin päässä uusiin kotimaisemiin asettauduttuaan niin FC POHU / Hurjinta kuin viimeisimpänä HerToa, jossa mies iski viime kauden Kolmosessa 11 peliin 3 osumaa.

Tuorein hankinta on omimmalta pelipaikaltaan kärkipelaaja, mutta kykenee pelaamaan tarvittaessa myös kymppialueella tai laitarooleissa. Miehen vaarallisuudesta onkin ehditty nähdä jo viitteitä neljässä treenipelissä, joissa verkko on heilunut kertaalleen (GrIFK/U23 vastaan).

Tammikuun lopusta saakka annetut näytöt riittivät Tico-sopimukseen ja päävalmentaja Anselmi Henriksson onkin tyytyväinen saadessaan lisää kilpailua kärkirooleihin:

– Omar tuo uuden mielenkiintoisen vaihtoehdon meidän kärkirooleihin ja pystyy monikäyttöisenä pelaajana esiintymään useissa eri rooleissa niin viimeistelijänä kärjessä kuin kymppialueella tai laidassakin. Hän vaikuttaa kovalta treenaajalta ja sitä kautta myös kehityspotentiaalia piisaa vielä.

Omarin peliluvat on kunnossa ja mies on valmis esiintymään heti ensi viikonlopun Suomen Cup -pelistä alkaen myös virallisissa otteluissa:

– Hienoa päästä pelaamaan Atleticoon! Treeneissä on ollut todella hyvä meininki ja minut on otettu hyvin vastaan. Valmennus on hyvä ja muut pelaajat olleet mukavia minua kohtaan, mikä antaa motivaatiota ja energiaa kehittyä jalkapalloilijana. Tavoitteena on harjoitella kovaa ja sitä kautta päästä pelaamaan sekä auttaa joukkuetta menemään eteenpäin kohti toivottavasti ensi kaudella siintävää Kakkosta. Camaan Tico!

Tervetuloa Ticoon, Omar!