Kaksi tulevaisuuden nimeä Ticon keskiakselille

Atletico tiedotti tänään hankkineensa kaksi nuoremman kaartin pelimiestä, kun sekä Timur Saltykov (s. 2004) että Saleh Al-Anssari (s. 2004) vaihtavat Atlantiksen organisaatiosta Atleticoon.

Timur aloitti jalkapalloilullisen taipaleensa Helsingin IFK:sta, mutta edusti junioriaikoina myös HJK:ta, Legirus Interiä, PKKU:ta ja viimeisen neljän kauden ajan KäPaa, missä häntä valmensi aikanaan myös ex-Tico-käskyttäjä, Eddie Finch. Viime kaudella mies pelasi ensin keväällä A-junioreiden SM-karsintaa isossa roolissa KäPan kanssa (15 ottelun verran) ja syyskierroksen puolella kävi vielä nappaamassa ASM-kultaa Atlantiksen riveissä (9 ottelua). Lisäksi Saltykov debytoi myös Kolmosesta Kakkoseen nousseen Atlantis Akatemian riveissä (2 ottelua).

Timurin omin pelipaikka löytyy keskikentän hyökkäävistä rooleista tai jopa alempana kärkipelaajana, mutta avausmaali Tico-paidassa syntyi lauantaina oikean laiturin tontilta. Tuorein Atleetti tarjoaaki ennen kaikkea monikäyttöisen vaihtoehdon Anselmi Henrikssonin palapeliin:

– Timur on tehnyt vaikutuksen treenaamisellaan ja tuntuu sopivan moniin eri rooleihin kentällä. Häneltä löytyy nopeat, sähäkät jalat sekä hyvä potkutekniikka, joka mahdollistaa monipuolisen syöttövalikoiman ja hyvän laukauksen. Nuoresta iästään huolimatta Timur vaikuttaisi olevan valmis taistelemaan suuremmistakin minuuteista kauden aikana, spekuloi Henriksson.

Al-Anssari (s. 2004) on puolestaan hieman yllättävämpi haku. Vuonna 2017 Irakista Suomeen muuttanut pelimies debytoi vasta viime kaudella Vitosesta Neloseen nousseessa Atlantis/PM:ssä, mutta esiintyi ennakkoluulottomasti jo off-seasonin treeneissä ja jatkoi vahvoja otteitaan myös alkuvuoden tapahtumissa. FC Kontun / Atlantiksen kasvatilla on siis vielä varmasti matkaa Kolmosen profiilipelaajaksi, mutta kova treeniasenne ja noususuuntaiset esitykset riittivät vakuuttamaan valmennusjohdon siitä, että niin ikään keskialueella, keskikentällä ja hyökkäyksessä, esiintynyt Al-Anssari kannattaa kiinnittää joukkueeseen:

– Salehissa näen hyvän harjoittelijan, jolla on loistava työmoraali aina, kun nappulakengät on sidottu jalkaan. Hän on pelaajana vielä hiukan raakile, mutta lupaavia otteita on nyt jo nähty ja ennen kaikkea kehityspotentiaalia piisaa reilusti.

Kaverit itse korostavat, että heidät on otettu hyvin vastaan ja tavoitteet tulevalle kaudelle ovat korkealla.

– Olen tyytyväinen päästessäni Atleticoon. Joukkue otti minut lämpimästi vastaan ja treeneissä on ollut hyvä meininki, mikä on parantanut myös omaa fiilistä treenaamiseen. Tulevalta kaudelta odotan, että taistellaan top3:ssa meidän lohkossa ja toisaalta joukkue niin kuin itsekin annetaan kaikkemme jokaisessa pelissä, kommentoi Saltykov.

– Olen tosi onnellinen päästessäni tähän joukkueeseen. Valmennus on hyvä ja muut pelaajat olleet todella mukavia minua kohtaan, mikä antaa motivaatiota ja energiaa kehittyä jalkapalloilijana. Olen lapsuudesta saakka unelmoinut jalkapalloilijuudesta ja uskon, että tässä joukkueessa pääsen kasvamaan enemmän ja enemmän. Kiitos tästä mahdollisuudesta! Tulevalta kaudelta odotan taistelua sarjan voitosta ja noususta Kakkoseen. Omalta osaltani lupaan tehdä kaikkeni, jotta joukkueen mahdollisuudet menestyä paranevat ja voitetaan mahdollisimman paljon pelejä, lupailee puolestaan Al-Anssari.

Tervetuloa Ticoon, Timur ja Saleh!