Suomen Cupin avauskierrokset arvottu

Palloliitto arpoi tänään otteluparit Suomen Cupin 2023 ensimmäisille kierroksille. Pääkaupunkiseudun kakkoskoriin arvonnassa sijoitettu Tico aloittaa turnaustaipaleensa 1. kierrokselta vierasottelulla, jonka isäntä tulee nolla- eli ns. tasauskierroksen otteluparista helsinkiläisen Colo-Colon ja vantaalaisen KoiPS/Dynamon välillä.

Molemmat joukkueet pelaavat Vitosta, joten arpa oli malmilaisille hyvinkin suosiollinen ainakin siinä mielessä, että korissa kuumotelleet 11 muuta Kolmosen joukkuetta osuivat kaaviossa toisaalle. Cupin arvaamattoman luonteen tuntien ei tulevan vastustajan sarjatasoa ole kuitenkaan turvallista lähteä aliarvioimaan.


Vaihtoehdoista tulevaksi vastustajaksi ennalta tuttu joukkuetasolla on vain Colo-Colo. Vielä tuolloin eteläamerikkalaisen esikuvansa tapaan nykyistä vahvemmin latinoväritteinen joukkue pöllytti Kutosessa debytoinutta Ticoa kaudella 2005 maalein 5-0, mutta jo neljä vuotta myöhemmin cupin 2. kierroksella tahtipuikkoa heiluttivat Atleetit lukemin 4-1.

Cupiin osallistuu tasauskierrokselta aloittaen myös Atletico Akatemia, jonka ensimmäinen etappi on Vitosta pelaavan espoolaisen Kauklahden Pyrinnön (KaPy) vieraana. Otteluparin voittaja kohtaa 1. kierroksella Seiskasta helsinkiläisen LPS/7:n.

Aikaikkuna tasauskierroksen peleille on 17.02.-12.03., ykköskierroksella takarajaa on 25.03. saakka. Tänään arvotut otteluparit löytyvät kokonaisuudessaan Palloliiton tulospalvelusta.