Atletico palaa tänään treenikentille – Tryoutit jatkuvat myös tammikuussa

Joulutauko on lusittu ja tällä viikolla alkaa taas valmistautuminen tulevaan Kolmosen kauteen, kun Atletico palaa treenikentille marrasjoulukuisen höntsäkauden ja kevyen joulutauon jäljiltä uuden päävalmentajansa johdolla. Ensimmäiset treenit pidetään tänään klo 19:30 alkaen Töölön Pallokentällä. Joukkue harjoittelee kolmesti viikossa, Bolliksen lisäksi myös Oulunkylän Pikkupekka Areenalla ja Myllypuron Pallomyllyssä.

– Tauko tuli varmasti itse kullekin tarpeeseen, mutta kyllähän tässä on innokkaasti odoteltu alkavaa preseasonia jo useamman viikon ajan. Kiva päästä taas tekemään äijien kanssa duunia ja valmistautumaan 3,5 kuukauden päästä starttaavaan kauteen, fiilistelee 18. preseasoniaan Ticon taustatiimissä käynnistävä Janne Vottonen.

Oma mielenkiintoisen mausteensa tuo 30v-juhlakaudelle uudistunut valmennus, kun Anselmi Henriksson nappaa valtikan aiemmalta valmennustiimiltä ja lähtee valmistamaan malmilaisryhmää tulevaan.

– Toistaiseksi Anselmi on pysytellyt tosiaan pääasiassa tarkkailijan roolissa, mutta tänään starttaa sitten varsinainen duuni hänelläkin. Minulla on kuitenkin erittäin luottavaiset fiilikset ja uskon, että Anselmi tulee tuomaan oman piristysruiskeensa ehkä turhankin stabiloituneeseen tekemiseen.

Joukkue pelaa kasan harjoitusotteluita vuodenvaihteessa julkistetun listan mukaisesti. Ensimmäinen peli on luvassa kuun lopulla, lauantaina 29.1., jolloin joukkue kohtaa Kolmosen nousijajoukkueen, Laaksolahden Jalkapalloseuran.

– Treenipelit on tosiaan sovittu ja toivon kovasti, että niihin ei tarvitsisi tehdä talvisten olosuhteiden takia muutoksia. Iso tukku kiinnostavia matseja, joissa kohdataan myös useampi Atleticolle entuudestaan tuntematon jengi. Siihen päälle vielä taas kovasti odotetut Suomen Cupin ja Mosa Cupin pelit.

Tryoutit jatkuvat yhä

Nykyisen joukkueen kauteenvalmistamisen lisäksi Atletico tulee testaamaan vielä myös uusia pelaajia ja ”avointen ovien” meininki jatkuukin yhä tammikuun ajan.

– Meillä on kasassa erittäin vahva ja sarjatason kärkipäähän lukeutuva ydinrunko, mutta syksyllä jo huomattiin, että pari isompaa loukkaantumista ja ulkopaikkakunnilla tapahtuvat opiskelut kurittivat rinkiä rajulla kädellä. Viime kauden ydinporukasta kolmella pelaajalla jää tuleva kausi kokonaan tai ainakin isoilta osin leikkausten takia väliin, pari missaa vähintään ison osan kaudesta ulkomaankomennusten vuoksi ja pari on ilmoittanut jatkavansa pelejä Vitosen Akatemiassa / ikämiehissä, laskeskelee Vottonen.

Vaihtuvuutta on siis jonkin verran luvassa ja taustatiimi onkin heittänyt verkkoja vesille uusien pelaajahankintojen suhteen. Marras-joulukuisista höntsistä on aiemman ilmoituksen mukaan kiinnitetty jo muutama pelaaja (joista uutisoidaan lähiviikkoina), mutta tulevista treeneistä heitä olisi tarkoitus löytää vielä lisääkin.

Meillä kävi tosiaan marras-joulukuun höntsissä nykyiset pelaajat ja Akatemian muutamat kaverit mukaan lukien lähemmäs 45 eri pelaajaa. Siinä joukossa oli tietysti aika sekalaista sakkia A-maajoukkuetason miehistä täysiin turisteihin, mutta niin se tässä vaiheessa kuuluukin mennä. Tulevina viikkoina kiristetään ruuvia ja sitä kautta varmasti alkaa jyvät erottua akanoista myös näitä valintoja ajatellen. 5-10 uutta pelaajaa on kuitenkin yhteensä hakusessa ja uskon ja toivon, että tammi-helmikuun taitteessa näistä on jo suurin osa kasassa.

Tavoitteista ja haaveista puhuttaessa Vottonen on vielä vaitonainen, mutta tiedostaa sekä haastavan lohkon että Atleticon ringissä piilevän potentiaalin.

– Lohkoarpa oli tietysti todella kova ja kärkitaistoon tähtää ennakko-odotusten mukaan vielä useampi jengi kuin viime kaudella. Tavoitteet lyödään luonnollisesti pelaajien ja joukkueen kanssa yhdessä lukkoon, mutta eiköhän tähtäin tule olemaan taas korkealla. Säästetään ne spekulaatiot kuitenkin keväämmälle, kun on vähän enemmän tietoa kilpailevien jengienkin liikkeistä siirtomarkkinoilla ja ennen kaikkea otteista treenipelikentillä.

Haluaisitko sinä osaksi Atleticoa? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä joukkueenjohtaja Janne Vottoseen (janne.vottonen (at) gmail.com // 040 822 6006)!

30v-juhlavuottaan viettävä Atletico tarjoaa:

 • Kilpailullisen ympäristön, jossa pelataan tosissaan, mutta kuitenkin aina pilke silmäkulmassa
 • Kolmosen laadukkainta tekemistä myös kentän ulkopuolella
 • Joukkueen, josta on ollut helppo hakea vauhtia korkeammille sarjatasoille, mutta myös tehdä pitkä ja tyylikäs ura (valtaosa pelaajista on tullut jäädäkseen eikä 10+ vuottakaan Tico-paidassa ole harvinaisuus)
 • 2-3 harjoitustapahtumaa viikko + pelit (Kolmonen, cup-ottelut, treenipelit)
 • Kotiottelut Pukinmäen samettisella nurmella ja harjoitukset Tapanila-Puistola-Oulunkylä-sektorilla
 • Lyhyitä vierasmatkoja: Kolmosen pisin vierasreissu suuntaa tulevalla kaudella Myyrmäkeen / Laajasaloon
 • Saunailtoja, risteilyjä, kesäjuhlia ja aftergameja – hyvinkin aktiivista toimintaa siis myös kentän ulkopuolella niin halutessaan
 • Kilpaileviin vaihtoehtoihin nähden edulliset kausimaksut
 • Vahvan ja innokkaan taustaorganisaation, jonka vuoksi pelaaja voi keskittyä siihen, missä on parhaimmillaan

Uudelta vahvistukselta edellytämme:

 • Sitoutuneisuutta ja motivaatiota osallistua niin treeni- kuin pelitapahtumiinkin
 • Kokemusta ja näyttöjä vastaavilta sarjatasoilta (Kakkonen, Kolmonen, Nelonen) tai junioreiden korkeimmilta sarjatasoilta