Andreas Sundman vaihtaa Tico-paitaan

Viikko käynnistyi jälleen siirtouutisilla, kun Atletico tiedotti kiinnittäneensä Andreas Sundmanin (s. 2002) keltapaitaan ensi kautta koskevalla sopimuksella. Sundman siirtyy Atleticoon Länsi-Suomen Kolmosta pelaavasta Peimari Unitedista.

Oikeana laitapakkina tai topparin tontilla viihtyvä “Andy” on Kimito Sportföreningin kasvatti ja alkujaan Kemiönsaarilta lähtöisin, mutta edustanut Peimari Unitedia 14-vuotiaasta alkaen ensin B- ja A-junioreissa ja vuonna 2019 myös Kolmosessa debytoiden. Sundman löi tosissaan läpi kaudella 2020, jolloin 18-vuotias peluri kuului joukkueen ehdottomiin runkomiehiin. Peimari voitti oman Kolmosensa lohkonsa näytöstyyliin ilman yhtään tappiota, mutta karsinta Kakkoseen ei tuonut kuitenkaan sitä kaivattua nousua.

Viimeiset kaksi kautta olivat rikkonaisia mm. armeijan vuoksi ja menneellä kaudella Peimari pyristeli peräti yhdeksän ottelun voitottomassa putkessa ennen kuin Andy hyppäsi rinkiin taas syyskierrokselle mukaan. Sattumaa tai ei, kurssi kääntyi eikä joukkue hävinnyt enää Andyn pelatessa yhtäkään loppukauden otteluistaan.

Syksyllä tie vei Paimiosta Helsinkiin opiskeluiden perässä ja mies ilmestyi aiemmin uutisoidun Ronny Rantalan kanssa Atleticon harjoituksiin jo marraskuun alussa. Näytöt riittivät ja mies tulikin kiinnitetyksi joukkueeseen ennen kuin valmistautuminen uuteen kauteen ehti kunnolla edes käyntiin.

Päävalmentaja Anselmi Henriksson näkee Sundmanissa potentiaalisen tulevaisuuden runkomiehen:

– Myös Andreasin kohdalla korostaisin tulevaisuuden potentiaalia. Andy on esiintynyt vahvasti treeneissä ja keskittynyt tekemään oman hommansa tinkimättömästi ja yrittämättä mitään liikaa. Hän vaikuttaa hyvältä harjoittelijalta, vakaalta ja hötkyilemättömältä persoonalta ja sitä kautta tyypiltä, josta voi hyvinkin kasvaa hyvän treenaamisen ja työnteon kautta Atleticon runkopelaaja tuleviksi vuosiksi.

Andy itse odottaa innokkaasti uutta haastetta ja uusia futiskuvioita:

– Tuntuu todella hyvältä liittyä Atleticoon – tämä on määrätietoinen ja tiivis ryhmä. Uuden haasteen kanssa tulee olemaan hauskaa ja tässä on muutenkin jännittävä kausi edessä, sillä pääsen pelaamaan uusia joukkueita ja pelaajia vastaan täysin uudella alueella. Minulla on kovat vaatimukset itselleni ja toivon tietysti, että taistelemme ykköspaikasta lohkossa myös joukkueena.

Tervetuloa Ticoon Andy!