Atleticon päävalmentaja kaudelle 2023 on Anselmi Henriksson!

Atletico tiedotti päävalmentajan vaihdoksesta kauden päätyttyä ja julkisti tänään aamulla uuden nimen myös kaikelle kansalle. Seuraavan vuoden ajan pääkäskyttäjänä toimii Anselmi Henriksson (s. 1986)!

Henriksson seuraa tehtävässään Timo Kinnusta ja Antti Säynätkaria, jotka päättivät pitkällisen valmennustaipaleensa menneeseen kauteen. Atletico kartoitti uutta miestä jo alkusyksystä alkaen ja avasi haun myös julkisesti kauden päätyttyä. Vaihtoehtojen joukosta löytyi useampikin kiinnostava nimi, mutta näistä pisimmän korren vei lopulta Henriksson, josta tiedotettiin pelaajille saunaillassa ja tänä aamuna myös lehdistölle.

Anselmi on osalle kolmosdivarifutista tai Atletico Akatemian 5. divarin pelejä seuranneille tuttu nimi, sillä SAPAn liki koko junnuputken läpikäynyt “Anse” edusti SAPAn edustusjoukkuetta niin Kolmosessa kuin Nelosessakin yhteensä 16 kauden ajan vuodesta 2005 aina vuoteen 2020. Edeltävät kaksi kautta mies on puolestaan tilkinnyt Atletico Akatemian takalinjoja topparina ja kantanut viimeisimmällä kaudella myös kapteeninnauhaa useampaan otteeseen.

Henrikssonin valmennuksellinen historia ulottuu myös aina 2000-luvun alkuun, sillä mies on 36 ikävuodestaan huolimatta ehtinyt valmentaa niin SAPAssa kuin Käpylän Pallon joukkueissa lähes pari vuosikymmentä. Vanhanmallisen UEFA B -tutkinnon suorittanut Henriksson koutsasi SAPAssa ensin -97-syntyneiden joukkuetta viisi kautta, sitten -02-syntyneitä samanlaisen periodin ja toimi näiden ohessa myös nappulavastaavana ja futiskoulutoiminnan päävastuussa.

KäPassa mies toimi päävalmentajana -04-syntyneiden KäPa/Cityssä ensin muutaman vuoden ajan ja heti perään samanlaisen periodin vielä -07-syntyneiden eliittijoukkue, KäPa/Unitedissa ennen kuin oli aika pitää pientä sapattia valmennuksesta ja keskittyä hetki muihin juttuihin. Nyt pedagogiset opinnot suorittanut ja opettajan päivätöissä leipänsä tienaava Henriksson on kuitenkin päättänyt tehdä paluun valmennuksen pariin ja valmis ottamaan haltuun ensimmäisen miesten joukkueen pestinsä.

Hakuprosessista vastannut joukkueenjohtaja, Janne Vottonen vaikuttaa olevan aidon innostunut uudesta päävalmentajasta:

– Olen todellakin! Prosessi oli pitkä ja sen aikana ehdittiin käydä aikamoinen määrä keskusteluita. Vaikka joukossa oli kovemmissakin sarjoissa meritoituneita nimiä, klikkasi Anselmin kanssa selvästi parhaiten ja tuli heti sellainen fiilis, että mies sekä istuisi hyvin tähän joukkueeseen että toisi myös jotain uutta ja erilaista siihen tapaan, miten ollaan hommat jo pidempään tehty. Tietysti tunnen Ansen jo parin vuoden ajalta ja hän tulee niin sanotusti organisaation sisältä, mutta kuitenkin ilman liian pitkää historian painolastia. Mieheltä löytyy ikäisekseen valtava määrä valmennuskokemusta, niitä peräänkuulutettuja tuoreita ajatuksia ja näkemyksiä sekä ennen kaikkea oikeanlainen tekemisen meininki ja palo siihen hommaansa.

Henrikssonin valmennuspesti starttaa virallisesti vasta tammikuun alusta, mutta miestä nähtäneen myös huomenna starttaavissa offseason-höntsissä tutustumassa pelaajistoon ja arvioimassa myös jo uusia tryout-miehiä. Hän odottaakin jo innokkaasti tulevaa pestiään ja uskoo saavansa siihen erittäin hyvät lähtökohdat:

– On erittäin hyvät ja innostuneet fiilikset! Atletico on jo perinteikäs ja paikkansa suomalaiselle futiskartalle vakiinnuttanut joukkue. Olen ollut mukana Atletico Akatemian toiminnassa pari vuotta ja sitä kautta tutustunut myös edustuksen toimintaan. Joukkueessa on viime vuosina ollut laadukas pelaajamateriaali kolmosdivariin ja erinomaisesti toimiva taustaorganisaatio. Pitkäaikaisten valmentajien vaihtuminen on joukkueessa kuin joukkueessa aina iso muutos. Pyrin tuomaan joukkueeseen sopivasti jotain uutta ja toisaalta pitämään kiinni toimivasta. Toki on selvää, että uusia vastuunkantajia tarvitaan myös kentälle. Työtä on paljon, mutta sitä suuremmalla syyllä odotan innolla tulevaa kautta! Tuntuu mahtavalta palata taas muutaman vuoden tauon jälkeen tositoimiin, kommentoi Henriksson.

Aika ja käytettävissä oleva materiaali tietysti näyttää, miten Henriksson saa joukkuensa pelaamaan, mutta jonkinlaisia visioita ja tavoitteita miehellä on jo tässäkin vaiheessa:

– Toivon näkeväni ensi kaudella Atleticon, joka pelaa pallonhallintaan perustuvaa taitavaa jalkapalloa ja pystyy kontrolloimaan pelitapahtumia myös pallottomana joukkueena. Ennen kaikkea Atletico tunnetaan taistelevana ja voitontahtoisena joukkueena, ja siitä pidetään kiinni myös tulevaisuudessa.

Anselmin vetämää valmennustiimiä pyritään täydentämään vielä loppusyksyn ja ensi vuoden alun aikana. Lisäyksistä tiedotetaan erikseen.

Nettisivutiimi toivottaa Anselmin lämpimästi tervetulleeksi Atleticoon! Miehestä ja hänen ajatuksistaan kuullaan varmasti tulevan kevään aikana.