Kolmonen: HPS – Atletico Malmi 2-0 (2-0)

Maalit

1-0 Elmer Laaksonen 10′
2-0 Valtteri Marttinen 16′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Mika Tenkanen
Akseli Hietala
Antti Johansson
Ville Ruuska (C)
Jaakko Peltonen 46′ Alexander Lindström
Mikko Maaranen 46′ Juuso Ollila
Aleksis Ulander 64′ Oliver Sahlberg
Kevin Nurmi 46′ Akseli Ollila
Olli Hänninen
Henry Ruotsalainen 79′ Onni Häyrinen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kolmosen 2022 päätöskierroksella Tico kohtasi vieraskentällä Paloheinässä HPS:n, joka lohkon kakkossijalta elätteli vielä ohuita toiveita kärkipaikalle kipuamisesta. Atleeteilla puolestaan oli alla neljän ottelun voitoton putki, jonka poikkaisu varmistaisi keltapaidoille lohkon neljännen pykälän.

Ticon parin paikanpuolikkaan perään isännät siirtyivät johtoon, kun joukkueen tähtipelaaja Elmer Laaksonen irtautui kulmapotkussa takatolpalle, nikaten pallon vapaasti maan kautta etunurkasta sisään ohi Kaapo Sinervon. Eikä viittä minuuttia kauempaa ehtinyt pelikello tikittää Hopsin jo tuplatessa johtonsa, jälleen kulmurin jälkeen. Puolustuksen purkuyritys tyssäsi löysänä 16-alueen kaaren tasolle, josta Valtteri Marttinen sijoitti upeasti kierteisen pallon yläriman kautta maaliviivan taakse.

Muutamaa tuloksetonta kulmapotkua kummempaa ei muuten pirteä ottelu tarjonnut ennen kuin vasta tauon alla. HPS-kapteeni Patrick O’Shaughnessyn vapari 20 metristä osui tolppaan ja kimposi mukaan vetoon syöksyneen Kaapon takaraivosta maalin edustalle. Kärkkäimpänä tilanteeseen ehti Laaksonen tökkimään pelivälinettä maaliin, mutta tilanne oli lopulta paitsio. Tauolle kotijoukkueen 2-0-johdossa.

Toisen puoliajan alkuun Kaapo nollasi Onni Maunulan jatkon keskitykseen lähietäisyydeltä upealla reaktiotorjunnalla. Ticon kavennus kävi pian kahdesti roikkumassa ilmassa; ensin Akseli “Leka” Ollilan fantastinen läpisyöttö keskiviivalta tavoitti boksista Aleksis Ulanderin juoksulinjan, mutta Ulle ei aivan saanut sudittua palloa ohi HPS-maalivahti Tero Makkosen. Seuraavan paikan hetikohta perään järkkäsivät vasemmalta Mika Tenkanen ja Olli Hänninen kuin Totti ja Pessotto oikealta EM-finaalissa 2000 – Tenksun kantapääsyöttö vapautti Häbän keskitykseen, josta Henkka Ruotsalainen puski ja Makkonen ohjasi sormillaan pallon ohi maalin. Tässä vaiheessa oli pelattu noin tunti.

Kaapo esitteli laadukkaita torjuntataitojaan kahdesti reiluun kymmeneen minuuttiin, ensin Niklas Ekrothin vasemmalta boksin reunalta ampumaan vapaapotkuun ja sitten vastakkaiselta puolelta Marttisen lujaan etunurkkapommiin.

Malmilaisista lähimmäs maalintekoa ottelussa pääsi Häbä kauniisti pelatun hyökkäyksen päätteeksi. Juuso Ollilan millintarkka ristipallo oikealta löysi taka-alueelta velipoika Lekan, joka jatkoi pallon suoraan ilmasta jalallaan etuvitoselle. Häbä ohjasi tarjoilun ehkä hädin tuskin metristä parista kohti maalia, mutta Makkonen venytti elämänsä torjunnan ja piti pallon ulkona!

Lisämaalien haeskelu jatkui loppuun saakka. Laaksonen neppasi lähes katsettaan nostamatta pallon vaivattomasti 40 metristä puolisen metriä ohi maalin Kaapon ulkoillessa, ja Makkonen torjui jalallaan Häbän yrityksen pienestä kulmasta peliajan juuri täyttyessä.

Kausi päättyi lupaavasta peliesityksestä huolimatta tappioon, joka kierroksen muiden tulosten seassa riitti kuin riittikin varmistamaan nelossijan maalierolla – se ansaittiin tällä kertaa, ja kokonaisuutta silmäten kenties aivan oikeutetusti.

Otteluraporttien merkeissä palataan estradille jälleen kevättalvesta!

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Olli Hänninen: Mahdoton pideltävä kotijoukkueelle, vain viimeistely ontui.
Kaapo Sinervo: Teki voitavansa eli piti numerot kurissa näyttävillä torjunnoillaan.
Ville Ruuska: Kentän ikänestori sähisi täydet puolitoista tuntia, josta viimeisen siivun laiturina.