Kolmonen: JäPS/47 – Atletico Malmi 4-0 (4-0)

Jo Pukinmäessä Ticolle vaikeaksi vastustajaksi osoittautunut JäPS murskasi Atleetit selviä loppulukemia tasaisemmassa ottelussa. Suoritusvarmuus maalipaikkojen luomisessa ja viimeistelyssä teki joukkueiden iltapuhteista kuin yön ja päivän.

Maalit

1-0 Justus Holopainen 9′
2-0 Akseli Pohjantähti 19′
3-0 Akseli Pohjantähti 26′
4-0 Justus Holopainen 33′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Janne-Matti Kinnunen 67′ Kevin Nurmi
Akseli Hietala 56′ Juuso Ollila
Joonas Prami (C)
Markus Prami 46′ Iiro Helinen
Alexander Lindström 56′ Tony Nyyssölä
Mikko Maaranen
Aleksis Ulander 76′ Aleksi Myllys
Jonne Ketonen
Olli Hänninen
Henry Ruotsalainen 56′ Oliver Sahlberg

Muut vaihtopelaajat

Tommi Mönkkönen

Raportti

Ticon terävää ja erityisen maalirikasta starttia syyskauteen tahrasi paperilla ainoastaan kotitasapeli sarjanousija JäPS/47:ää vastaan – joskin kaiken rehellisyyden nimissä toisella puoliajalla päälaelleen kääntyneestä ottelusta olisi yhtä hyvin saattanut jäädä käpälään tappiokin. Toinen kohtaaminen oli vuorossa Järvenpäässä jo vajaat kolme viikkoa ensimmäisen perään.

Syksyn ensimmäinen vieraspeli käynnistyi lupaavasti, sillä väylää hyökkäysalueelle piisasi. Viiden minuutin pelin jälkeen Jonne Ketosen väkevä nousu ja syöttö päädystä maalin edustalle avasivat ensimmäisen huippupaikan, mutta Aleksis Ulanderin jatkoyritys lipsahti hieman ohi takatolpan.

JäPS iski aikaisen johtomaalin vasemman laidan sivuvapaapotkusta. Keskitys sisäänpäin tavoitti luukulta Justus Holopaisen, joka ohjasi tarjoilun päällään lähietäisyydeltä sisään. Vaikka Kaapo Sinervo Tico-maalilla ehti reagoida hieman hanskaa puskun väliin, peliväline jaksoi silti maaliviivan yli.

Nopea takaisku ei malmilaisten intoa hillinnyt. Loppusilausta vaille jääneet hyökkäykset poikivat muutaman kulmapotkun, joista kolmannessa taka-alueella korkeaan palloon peruuttanut Akseli Hietala kaatui selän puolelta sinisen sukan kampittamana. Vahinko tai ei, erotuomarilta jäi joka tapauksessa rike viheltämättä.

Rankkarin sijaan luvassa oli lisää jäävesiämpäreitä niskaan. Joonas Pramin palautussyöttö Kaapolle jäi vajaaksi, eikä jo menneiden keskinäisten pelien perusteella hyväksi viimeistelijäksi tiedetty Akseli Pohjantähti jättänyt tilaisuutta hyödyntämättä, vaan kiilasi väliin ja ohitti Kaapon tarkalla sijoituksella oikealta takatolpan juureen.

Viisi minuuttia myöhemmin epäonni tuntui vain kumuloituvan entisestään. JäPS-pelaajan kääntöyritys pomppivasta pallosta täysin vaarattomassa tilanteessa oikealla nappasi Joonaksen käteen juuri rankkarialueen sisällä, eikä erotuomari epäröinyt osoittaa pilkulle, mikä tovia aiemmin toisessa päässä nuijatun tilanteen päälle kirpaisi vielä kahta kovempaa. Pohjantähti pussitti pallon täplältä suunnan oikein aavistaneen Kaapon sormia hipoen samaan vasempaan alanurkkaan kuin ensimmäisessä maalissaan.

Myös puolen tunnin jälkeen syntyneessä neljännessä osumassa oli hieman ylimääräistä masennuskerrointa matkassa, kun avausosuman puskenut Holopainen näytti saavan kaksinkamppailupallon mukaansa keskialueen puolella kätensä avustuksella. Haasto ja ajo perille boksiin sen sijaan olivat täyttä laatua, samaten viimeistely lyhyen ajan sisällä kovasti pölisseeseen vasempaan alakulmaan.

Syvään monttuun hetkessä vajonnut Tico jatkoi silti hyökkäämistä eikä vastustajan päätyyn eteneminen tuottanut edelleenkään ongelmia. Tilanteiden päättämisessä sitä vastoin oli parannettavaa; Jonnen pusku Markus Pramin keskitykseen oikealta pomppi pallonmitalla parilla ohi takatolpan.

Hyvällä pelipäällä ollut Pohjantähti pääsi vielä aivan tauon alla kahdesti kuumottelemaan vieraiden alakertaa huolimattoman pelaamisen tuloksena. Kaapo oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui laukaukset molemmilla kerroilla. Tauolle riitti tulostaulua katsellessa mietittävää.

Toisen puoliajan alkuun Holopainen ahdisteli Kaapoa kahdella laukauksella, joista toinen pomppi ohi ja toiseen tarvittiin hanskoja väliin. Näiden kahden välissä Henkka Ruotsalaisen upea murtosyöttö täsmäsi Jonnen yhtä hienoon pystyliikkeeseen, joiden kombona Jonne irtosi yksin linjasta läpi boksiin ja veskaria kiertämään. Koska tänä pelipäivänä mikään normaalisti sujuva ei onnistunut, nappasi maalivahti pallon Jonnen jaloista viime hetkellä kesken ohituksen.

Vaihtoruletti alkoi pian pyöriä isoilla kierroksilla. Kaapoa tarvittiin jälleen hätiin Kalle Kuritun pommittaessa vasurillaan upean vaparilaukauksen kohti etuyläkulmaa – tielle lensi aivan yhtä huikealla tiikeriloikalla mies violetissa veskarin asussa ja hanskoissa! Seuraavasta tilanteesta toisessa päässä oli Ticon osumakin likellä, kun Oliver Sahlberg kiri pomppupalloon vitoselle nokikkain veskarin kanssa. Mutta kuten todettu, joskus ei vain natsaa ja OG:n nosto ylitti maalivahdin lisäksi myös yläriman.

Aleksi Myllyksen verkkoon asti saattelema hyökkäys hyytyi sekin paitsiolippuun, ja Kaapoa tarvittiin toimiin vielä lopussa yhden kurotuksen verran ennen kuin erotuomarin pilli antoi luvan poistua pelipaikalta kohti kotia.

Hyökkäyspäätyjen, tai tarkemmin jopa maalintekosektorien välimaastossa täysin tasapäinen matsi repesi kotijoukkueen hyvään viimeistelykuntoon, eikä värilaseittakin tarkasteltuna Ticon vaisun tilanteiden päättämisen päälle satanut epäonni ainakaan auttanut tasoittamaan puntteja. Välillä sattuu kun hakataan.

Seuraava mahdollisuus ryhtiliikkeeseen koittaa jo tänään perjantai-iltana kotona Puksussa LPS:ää taistossa lohkon kolmossijasta isännöidessä klo 19:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kaapo Sinervo: Neljä upposi, aika monta enemmän pysyi ulkona.
Jonne Ketonen: Pirteä laidallaan niin linkkinä kuin pakkinakin.
Aleksis Ulander: Hyvää tsemppiä ja liukkaita jalkoja.