Kolmonen: Atletico Malmi – TuPS 7-1 (5-1)

Vappupäivän tuhlailut Tuusulassa paikattiin nyt kotona kunnon maali-ilotteluksi revennellä ylijuoksulla. Onnistumisia riitti laajalla jakaumalla myös tehojen ulkopuolelta, ja Ticon vauhti lohkon kärkiryhmän mukana säilyi entisellään.

Maalit

1-0 Jonne Ketonen (Janne-Matti Kinnunen) 21′
2-0 Akseli Hietala (Janne Hampaala) 29′
2-1 Taneli Pitkänen rp. 36′
3-1 Olli Hänninen 39′
4-1 Jonne Ketonen (Mikko Maaranen) 40′
5-1 Olli Hänninen (Jonne Ketonen) 45′
6-1 Olli Hänninen (Ville Ruuska) 57′
7-1 Kevin Nurmi (Aleksi Myllys) 76′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Eeli Lehto 62′ Markus Prami
Akseli Hietala
Antti Johansson 46′ Tommi Mönkkönen
Ville Ruuska (C)
Jonne Ketonen
Janne-Matti Kinnunen 62′ Jaakko Peltonen
Mikko Maaranen
Henry Ruotsalainen 62′ Kevin Nurmi
Janne Hampaala 55′ Aleksi Myllys
Olli Hänninen 76′ Onni Häyrinen

Muut vaihtopelaajat

Joonas Prami

Raportti

Kotiottelu ja upea sää, mikäs sen parempaa. Vierailijaksi Pukinmäkeen oli saapunut TuPS, josta Tico vaivoin kaivoi kevätkierroksella voiton (1-2) vieraillessaan Tuusulassa. Tuo kevätkierroksen peli oli sanalla sanoen huono, joten oli sanomattakin selvää, että tällä kertaa on suorituksen oltava huomattavasti parempi. Pelkät 3 pistettä ei riitä.

Ja näinhän sitä tavoitetta lähdettiinkin toteuttamaan. Poissaolijoita on aina, mutta onneksi kohtuullisen laaja ja laadukas rinki takasi taas todella iskukykyisen joukkueen otteluun.

Malmilaiset ottivat heti alusta alkaen pelin kontrolliin. Pallo pysyi keltapaidoilla, mutta ensimmäinen kymmenminuuttinen meni aika lailla tuusulalaisten bussia tutkaillessa. Melko nopeasti kävi selväksi, että kyllä sieltä tilaa löytyy helposti hyvällä liikkeellä. Ensin Leego tarjoili Jonnelle pystypallon linjan taakse toppareiden välistä, mutta yritys jäi vaisuksi, kun TuPS-pakki sai sen verran roikuttua hihasta, ettei Jonne saanut kunnollista vetoa aikaiseksi. Toinen paikka syntyi Mikko Maarasen millintarkasta krossista linjan taakse, jonka Henkka otti alas samettisella kosketuksella, pieni siirto sivuun ja veto. Maalivahti venyi kuitenkin vielä takakulmaa kohti suuntautuneen pallon eteen.

Ensimmäistä maalia saatiin odotella 21.:lle peliminuutille asti. Jannelta hyvä syöttö puolustajien välistä linjan taakse Jonnelle, jolta tarkka sijoitus takakulmaan. 1-0 Ticolle.

Seuraavat kahdeksan minuuttia tutkailtiin TuPSin pelikirjaa käytännössä. Rikkeitä, suunsoittoa ja osoitteettomia pitkiä palloja. Pelikellossa 29 minuuttia, kun Tico sai hyökkäyksen päätteeksi kulmapotkun. Keskitys etutolpalle, jossa Leego ensimmäisenä pallossa. Hyvä sliippaus keskelle, josta Akseli Hietalalla oli helppo työ tökätä pallo päällä sisään noin metrin etäisyydeltä maalista. 2-0.

Puolen tunnin kohdalla TuPS-laituri hassutti laidassa Jonnea, joka joutui tilanteessa rikkomaan. TuPSille vapaapotku vasemmalta laidalta melko tarkalleen puolesta kentästä. Tuttuun tyyliin osoitteeton roikkupallo boksia kohti. Tilanne näytti olevan hyvin malmilaisten hanskassa, mutta tuomari näki ihmiskasassa Ticon rikkoneen boksissa, joten pallo pilkulle. Tarkka sijoitus alakulmaan, eikä Kaapo ylettänyt sormineen väliin. 2-1.

Kavennusmaaliin reagoitiin ainoalla oikealla tavalla ja peli otettiin vielä paremmin kontrolliin. Muutama minuutti kavennusmaalista ja Henkalta hyvä pallo linjan taakse. Perään painaa tuttuun tyyliin Jonne, jolla edessään enää maalivahti. TuPS-pakki ehtii kuitenkin takaa liukumaan palloon ja pelaajat jäävät maalivahdin kanssa kasaan. Pallo pomppii päätyrajaa kohti, mutta sinne ennättää juuri sopivasti Olli “Häbä” Hänninen, joka laittaa pallon pienestä kulmasta tyhjään maaliin. 3-1.

Tästä vain hieman reilu minuutti ja Tico toteuttaa taas hyväksi havaittua taktiikkaa. Maaranen tuo palloa ylös, pystypallo Jonnelle pakkien välistä ja Jonnelta kovasta vauhdista sijoitus maalivahdin ohi alakulmaan. 4-1.

Vielä ennen puoliaikaa ehdittiin kertaalleen toistaa edellinen kuvio. Nyt sillä twistillä, että Jonne oli ajautunut hieman aiempaa tilannetta enemmän laitaan päin. Syöttö keskustaan vierellä rymistelleelle Olli Hänniselle, jolla helppo työ tökätä pallo tyhjiin. 5-1.

Puoliajalle Ticolta yksi pelaajavaihto, kun Tommi “Mönksä” Mönkkönen otettiin Antti “AJ” Johanssonin tilalle puolustuksen keskustaan.

Toinen puoliaika alkoi melko rauhallisesti. Tico toi palloa ylös ja TuPS tyytyi vain purkamaan sitä pois omalta kenttäpuoliskolta ennen kuin mitään konkreettista saatiin hyökkäyksistä aikaiseksi.

Pelikellossa 52 minuuttia, kun Leegoa kopautetaan jaloille ikävän näköisesti keskiympyrän paikkeilla. Sen verran teki kipeää, että Tico-ikoni vaihtoon ja Aleksi “Myllis” Myllys tilalle.

Vajaan tunnin kohdalla nähtiin jo sitten hieman tuomarisekoiluakin. Ensin TuPS-pelaaja potkaisee pallon paitsiossa olevalle Jonnelle, jolla olisi helppo työ karata yksin läpi, mutta tämä vihelletään jostain syystä paitsioksi. Seuraavassa tilanteessa malmilaiset tällä kertaa ihan itse pelaavat pallon päivänselvässä paitsiossa olevalle Jonnelle ja kaikkien hämmästykseksi lippu pysyy alhaalla. Jonne etenee vielä vähän matkaa pallon kanssa ennen kuin syöttää sen boksin rajalle hyökkäykseen intoutuneelle Ville Ruuskalle, joka myös taisi olla paitsiossa. Rudilta vielä siirto viereen Häbälle, jolla taas helppo työ painaa pallo tyhjään maaliin. 6-1.

Tilanne aiheuttaa melko ymmärrettävästi aikamoista verbaalista palautetta tuusulalaisilta tuomariston suuntaan. TuPS-pelaajalle nousee tästä toinen keltainen kortti ja vierasjoukkue vajaalle loppupeliksi.

Loppupelistä ei kovinkaan paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa. TuPS näytti luovuttaneen ja Ticolla näytti olevan maalinälkä aika hyvin tyydytetty.

Kuitenkin vielä vartti ennen loppua Tico järjestelee yhden maalin. Jonne nousee keskeltä ylös ja pelaa pallon laitaan Myllikselle. Myllikseltä laidalta kova matala pallo Kevinin juoksulinjalle, Kevinillä vuorostaan tehtävänä ainoastaan ohjata pallo läheltä oikeaan suuntaan eli maaliviivan yli. 7-1.

Loppuminuuteilla ei juurikaan mainitsemisen arvoista tapahtumaa ja täydet 3 pistettä jäävät ansaitusti Malmille. Ticolta juuri sellainen esitys kuin sen pitääkin olla noin huonosti pelaavaa ja vain näennäisesti puolustavaa joukkuetta vastaan.

Kahdeksan päivän otteluruuhkan (kolme peliä) perään vuorossa on väliviikko tositoimista. Seuraavakin matsi otellaan vielä kotona – tiistaina 16.08. Pukinmäkeen vieraaksi saapuu Inter Helsinki klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Tällä kertaa ei alaspäin tarvinnut juurikaan säntäillä, joten kaikki paukut jäi hyökkäämiseen ja se näkyi. Täysin pysäyttämätön mies, joka teki maaleja ja tarjoili niitä muillekin.
Mikko Maaranen: Taas parasta Mikkoa. Koko keskikenttä takataskussa. Pallonriistoja, pelin rytmittämistä ja murtavia syöttöjä.
Akseli Hietala: Ne harvat kerrat, kun TuPS pääsi Ticon kenttäpuoliskolle pysähtyivät yleensä viimeistään Aksuun. Virheetön suoritus ja kermana kakun päällä maali kulmatilanteesta.