Kolmonen: TiPS – Atletico Malmi 3-1 (1-0)

Hiekkaharjussa pelattiin rikkonainen ja intensiivinen taisto, jonka kotijoukkue vei ansaitusti nimiinsä. Tico oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla täysin vastaantulija ja sai pelistä kiinni vasta toisella puoliskolla. Kulmapotkusta tullut kavennus oli kuitenkin laiha lohtu, kun Mohammed Mubarik varmisti voiton tikkurilalaisille kahdella eurogoalillaan.

Maalit

1-0 Mohammed Mubarik 41′
2-0 Miikka Hyvärinen rp. 49′
2-1 Janne Kinnunen (Jesse Ketonen) 62′
3-1 Mohammed Mubarik 75′

Tilastot

Avaus

Rami Tahvanainen (MV)
Janne-Matti Kinnunen
Akseli Hietala
Antti Johansson
Eeli Lehto 60’ Ville Ruuska
Tony Nyyssölä (C) 60’ Alexander Lindström
Tommi Mönkkönen 71’ Janne Hampaala
Mika Tenkanen 60’ Henry Ruotsalainen
Mikko Maaranen 80’ Jaakko Peltonen
Aleksis Ulander 80’ Oliver Sahlberg
Jesse Ketonen 71’ Aleksi Myllys

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Atletico kohtasi kevätkierroksen päättäneessä ottelussa tutun kilpakumppaninsa Kehä 3:n toiselta puolen, Tikkurilan Palloseuran. TiPS isännöi ottelua kuitenkin Tikkurilan nurmella pelattujen krikettikisojen takia poikkeuksellisesti Hiekkaharjussa, jonne olikin kokoontunut mukava määrä yleisöä todistamaan Kolmosen kärkipään kamppailua.

Atletico lähti peliin jälleen täydellä lapulla siitäkin huolimatta, että Roni Peiponen ja Jonne Ketonen missasivat pelin pelikieltojensa vuoksi ja puuttuvien pelaajien listoilta löytyi koko joukko avainmiehiä mm. Kaapo Sinervosta, Joonas Pramista, Juuso ja Akseli Ollilasta, Kustaa Käestä, Kevin Nurmesta, Olli Hännisestä ja kumppaneista alkaen.

Runsaslukuinen kotiyleisö sai myös nautiskella suosikkinsa vahvoista esityksistä ihan ensiminuuteista alkaen. Peli ei ollut ehtinyt vanhentua vielä edes minuuttiakaan, kun palloa vietiin jo ensimmäistä kertaa malmilaispään kulmalipulle. Ja tuosta kulmasta syntyi myös ensimmäinen vaaranpaikka, kun TiPS-peluri puski pallon takatolpalta vain niukasti ohi.

Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiä pääasiassa suoraviivaisemmin ristipalloin ja toisaalta hyödynsi tuomarin poikkeuksellisen tiukkaa linjaa luomalla erikoistilanteista, niin kulmista kuin sivuvapareistakin, useita puolittaisia tilanteita. Atletico ei puolestaan päässyt oikein ensimmäisen nelivitosen aikana kunnolla peliin mukaan ja satunnaiset pallonhallintajaksot päättyivät useimmiten pallonmenetyksiin keskialueella tai heikkoihin viimeisiin syöttöihin.

17. minuutilla TiPS oli toistamiseen lähellä maalia, jälleen kulmapotkusta. Kotijoukkue kasasi miesmassan vitosen boksiin ja kulma laskeutui pilkun ja vitosen viivan välimaastoon, josta myös lähti pusku kohti maalia. Tico-maalilla jälleen tuuraillut Rami Tahvanainen oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui päin tulleen puskun.

Ja vain paria minuuttia myöhemmin pallo oli maalissa, kun oikean sivurajan tuntumasta, liki keskiviivalta tullut vapaapotku tavoitti oman miehen boksissa ja tämä puski myös pallon sisään, mutta linjamies nosti samantien lippunsa ja päätuomari vihelsi siitä paitsion.

Maaliverkko myös lopulta helähti malmilaispäässä, mistäpä muustakaan kuin erikoistilanteesta. TiPS hankki sivuvaparin vasemmasta laidasta, noin 16 metrin tuntumasta. Mohammed Mubarik pallon taakse ja peliväline kauniissa kaaressa kohti takayläkulmaa. Tahvanaiselle ei jäänyt mahdollisuuksia pysäyttää yhtä kauden tähän mennessä hienoimmista osumista ja TiPS siirtyi 1-0-johtoon.

Atletico sinnitteli loppupuoliajan melkoisen köysissä ja tuomari päästi joukkueet tauolle vain yhden lisäaikaminuutin jälkeen siitäkin huolimatta, että ensimmäiseen nelivitoseen mahtui jo yli minuutin mittainen juomatauko, 18 rikettä ja kolme varoitusta sekä tukku aikaa nielleitä puhutteluita.

Valmennusjohto ei suorittanut puoliajalla vaihtoja, mutta kentälle marssi silti piristynyt keltapaitojen ryhmä. Joukkue loi heti ensimmäisen minuutin aikana jo enemmän maalipaikkoja kuin koko ensimmäisellä nelivitosella yhteensä. Allu Ulander pääsi puskemaan kapteeninnauhaa ensimmäistä kertaa Tico-paidassa kantaneen Tony Nyyssölän keskitykseen, mutta pusku suuntautui liiaksi keskelle ja TiPS-veskari torjui.

Ikävä kyllä TiPS iski kuitenkin myös sen toisen osuman, kun kotijoukkueelle tuomittiin rankkari vain muutama minuutti tästä. Oikealta laidalta lähtenyt pystypallo tippui boksiin ja TiPS-hyökkääjä pääsi palloon ensimmäisenä. Vastaan tullut Rami Tahvanainen esti kyllä hyökkääjän viimeistely-yrityksen, mutta tuli samalla kolanneeksi tämän maihin. Pallo täplälle ja TiPS:lle rankkari siitäkin huolimatta, että keltapaidat penkkiä myöten koittivat perustella Tahvanaisen ehtineen ensiksi palloon ja hyökkääjän ajaneen päin häntä. Vaikka Tahvanainen aavisti Miikka Hyvärisen ampuman rankkarin oikein, oli sijoitus riittävän voimakas ja tarkka viedäkseen tikkurilalaiset jo 2-0-johtoon.

Takaisku ei kuitenkaan masentanut keltapaitoja vaan peli alkoi pikkuhiljaa rullata paremmin ja hyökkäyspäässä syntyi myös paikoin varsin mukavia sommitelmia. Lähimpänä kavennusta oli Aleksis Ulander, joka sai hyvän passin pystyynjuoksun tehneeltä Janne Kinnuselta pilkun nurkille, mutta valitettavasti sijoitus kohosi maalin yli.

Tico suoritti tunnin kohdalla kolme pelaajavaihtoa ja muutos toi heti tulosta, kun Ulanderin vasemmalta antama kulma lipui vitosen viivaa nuolleen aina takatolpalle Jesse Ketosen saadessa pienen osuman palloon matkalla. Taka-alueella oli Janne Kinnunen aivan vapaana, eikä mies erehtynyt tyhjästä maalista vaan painoi pallon oikeaan alakulmaan ja kavensi tilanteen 2-1:en.

74. minuutilla oli myös tasoitus melko lähellä, kun vasemmalta tullut sivuvapari osui etualueella mainiosti Henry Ruotsalaisen liikeradalle ja tämä oli jo sijoittamassa palloa etukulmaan, mutta TiPS-pakki ehti kuitenkin väliin.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä iski kuitenkin kotijoukkue, kun Mubarik painoi jo illan toisen eurogoalinsa. Keskialueelta lähtenyt pystypallo päätyi Mubarikin ja Tico-pakiston juoksukilpaan. Täydestä vauhdista, noin 20 metristä lähtenyt volley tippui juuri sopivasti maalin edustalla yläriman alle ja vaikka Tahvanainen saikin hieman käsiä väliin, upposi peliväline vastustamattomasti verkkoon. TiPS johti jo 3-1.

Malmilaiset jatkoivat kavennuksen metsästystä eivätkä päät vieläkään painuneet. Sen sijaan kauden ehkäpä ailahtelevin tuomaritoiminta tuntui vievän fokusta liiaksi pelin ulkopuolisiin asioihin. Korttiralli ja todella pahat epäloogisuudet vihellyksissä kuumensivat tunteita molemmissa leireissä ja toinen nelivitonen oli vielä edeltäjäänsäkin rikkonaisempi.

Osin tästä syystä Ticon varsinaiset maalipaikat jäivät lopulta melko vähiin. Lähimpänä kävi Alexander Lindström, joka ohjasi 88. minuutilla Ticon keskialueen vaparin etualueelta metrin verran ohi.

Tuomari jakeli tällä kertaa lisäaikaa kuudetta minuuttia, mutta kirivaihde jäi turhan heppoiseksi, joten Hiekkaharjussa päätettiin peli TiPS:n 3-1-voittoon. Vaikka tappio tottakai harmittikin, oltiin malmilaisleirissä pelin jälkeen melko yksimielisiä siitä, että parempi joukkue voitti tällä kertaa eikä Tico esittänyt oikeastaan missään vaiheessa parastaan. Ensimmäisenä Kolmosen vastustajana tällä kaudella tikkurilalaiset loivat enemmän maalipaikkoja ja laukoivat useammin malmilaismaalia kohden kuin toisinpäin. Atletico taas loi ainoastaan puolittaisia maalipaikkoja ja oli isoilta osin vaikeuksissa varsinkin keskialueella. Hidas ja pienikokoinen kenttä satoi TiPS:n laariin ja kesätauolle lähdettiin näin tappio niskassa.

Pelit jatkuvat seuraavan kerran vasta heinäkuun lopulla, kun Atletico pelaa kolmesti kahdeksan päivän sisään, kaikki ottelut vieläpä Pukinmäen nurmella. 29.7. perjantaina kohdataan ensin FC Kuusysi, ti 2.8. kevätkierroksen rästiottelussa JäPS/47 ja la 6.8. sitten aina niin mukava TuPS.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet tarjosi tällä kertaa live casino

Janne-Matti Kinnunen: Iski malmilaisten ainoan osuman, mutta olisi ansainnut tähdet ilman maaliakin. Kovaa taistelua ja mainio esitys niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.
Ville Ruuska: Vaihdosta sisään viimeiseksi puolituntiseksi. Stabiloi selvästi malmilaisten puolustuspeliä ja toi kaivattua asennetta.
Alexander Lindström: Toinen onnistunut vaihto. ”Sota-Allu” paransi Ticon keskialueen pallollista peliä selvästi tultuaan sisään.