Kolmonen: NouLa – Atletico Malmi 0-6 (0-2)

Laajasalossa katkenneen voittoputken ja kolhuja saaneen maalieron elvytys jatkui menestyksekkäästi jo toisilla peräkkäisillä “tennislukemilla” NouLan jäädessä kotikentällään täysin vastaantulijan rooliin.

Maalit

0-1 Jesse Ketonen 24′
0-2 Jonne Ketonen (Tony Nyyssölä) 25′
0-3 Jesse Ketonen (Roni Peiponen) 47′
0-4 Roni Peiponen (Aleksis Ulander) 55′
0-5 Aleksi Myllys (Jonne Ketonen) 64′
0-6 oma maali 68′

Tilastot

Avaus

Rami Tahvanainen (MV)
Janne-Matti Kinnunen
Akseli Hietala
Joonas Prami
Ville Ruuska (C) 56′ Markus Prami
Jonne Ketonen 69′ Henry Ruotsalainen
Tommi Mönkkönen 56′ Jaakko Peltonen
Tony Nyyssölä 46′ Mikko Maaranen
Aleksis Ulander 69′ Mika Tenkanen
Roni Peiponen 69′ Antti Johansson
Jesse Ketonen 56′ Aleksi Myllys

Muut vaihtopelaajat

Raportti

KoiPS-murskajaisten perään seuraavana vuorossa oli vierailu Järvenpäähän sarjanousija NouLan virettä mittaamaan. Tico ja Nouseva Laaka olivat edellisen kerran kohdanneet Kolmosessa kaudella 2015, jolloin kumpikin voitti oman kotipelinsä – Atleetit Pukinmäessä 7-1 ja NouLa Koivusaaressa 4-2. Tuon kauden jälkeen raitapaidat siirtyivät oma-aloitteisesti pelaamaan Kutosta, ja viime syksyn päätteeksi joukkue ponnistikin jo Nelosesta takaisin Kolmoseen.

Tico pääsi Jäkeen vahvalla kokoonpanolla, jonka osalta huomio kiinnittyi lähinnä tolppien väliin. Maalivahti Kaapo Sinervon poissaoloa paikkaamaan saapui Vitosen Atletico Akatemiassa kenttäpelaajana operoiva Rami Tahvanainen, joka kuitenkin on “koulutukseltaan” pesunkestävä maalivahti. Sattumoisin edelliselläkin käynnillä Koivusaaressa Ticon maalia vartioi Akatemia-veskari, tuolloin Simo Kaivola.

Startti otteluun oli jälleen räväkkä, kun jo 15 sekunnin pelin jälkeen erotuomari nosti Roni Peiposelle varoituksen reippaasta taklauksesta, jonka uhriksi jäänyt NouLan kymppipaita Riku Rouvinen joutui loukkaantuneena vaihtoon.

Tunnustelevan alun perään komento alkoi siirtyä selvemmin Ticolle, ja Allu Ulanderin jatko etutolpalta Jesse Ketosen vahvaan esityöhön laittoi NouLa-maalivahti Jere Rantasalon ensi kertaa torjuntatöihin. Seuraavassa tilanteessa Rantasalolle ei enää jäänyt paljoa mahdollisuuksia. Todella väkevällä jalalla otteluun lähtenyt Jonne Ketonen alusti tilanteen vasemmalta riistollaan ja syötöllä eteenpäin Jesselle, jonka tuikkauksen kohti maalin oikeaa alanurkkaa peitti puolustaja. Pallo kimposi blokista takaisin Jesselle, ja maalivahdin jäätyä pakin taakse katveeseen jäljellä oli helppo sijoitus läheltä tyhjään maaliin. Osumalla Jesse sai täyteen 100 maalia virallisissa sarja- ja cup-otteluissa ensimmäisenä Atleettina!

Vain minuutti edellisestä verkko soi toistamiseen NouLan päädyssä. Keskitys oikealta putosi boksiruuhkassa Tony Nyyssölälle, joka pudotti taakseen Jonnelle laatikon vasempaan kulmaukseen. Haltuunoton jälkeen Jonne nosti pehmeällä sisäsyrjäsijoituksella pallon korkeana maalin takanurkkaan ja Rantasalon ulottumattomiin. Upea viimeistely!

Avauspuoliajan jälkimmäistä parikymppistä värittivät varoitukset, joita erotuomari jakoi sääntöjenvastaisista otteista NouLalle vielä neljä sekä yhden Joonas Pramille, jolle jäi kortin tuoneesta tilanteesta itselleen nappulanjäljet sääreen. Lähimpänä maalintekoa ennen taukoa kävi Allu, jonka laukaus oikealta nappasi pakin jalkaan ja kolahti etutolpasta kulmapotkuksi.

Toista puoliaikaa ehditiin mennä vain pari minuuttia ennen ensimmäistä maalia. Tico-kapteeni Ville Ruuskan riistosta Roni eteni oikealta päätyyn ja keskitti luukulle matalan pallon, jonka Jesse juoksi sisään ja kellahti itsekin verkkoon kuin lahna kalareissulla. Maali oli Ticon 900. divaripeleissä, ja Jessen tekeminä olivat syntyneet myös osumat järjestysluvuiltaan 600. ja 800.

Tuokiota myöhemmin Roni siirtyi alustajasta viimeistelijäksi. Saatuaan pallon Allulta oikealta laidalta keskelle 20 metriin “Peipinho” peippaili kaksi puolustajaa tieltään näteillä veiveillä ja laukoi boksin kaarelta vasurillaan matalan kudin ohi Rantasalon.

Ticolla oli vauhti päällä, ja valmennuksen budjetoimilla megavaihdoilla sitä pyrittiin pitämään yllä sekä pelin suunta edelleen vain kentän toiseen päätyyn. Ensimmäisen, hieman ennen tunnin täyttymistä suoritetun triplavaihdon tuloksista pääsi malmilaisleiri nauttimaan alle kymppiä myöhemmin. Upeasti omasta päästä vasemmalle pallotellun hyökkäyksen päätti Jonnen matala keskitys kaukaa laidasta etutolpalle, jossa Aleksi Myllys oli ulottuvine koipineen kurottelemassa, koskettaen pallon nätisti verkkoon Rantasalon nenän edestä ja pelin lukemiin 5-0.

6-0 oli vuorossa nopeasti. Roni antoi kulmapotkun oikealta takavitoselle ja Aksu Hietala nikkasi pallon kohti maalia. Jos pallo ei vielä ensimmäisellä yrittämällä ollut ylittänyt maaliviivaa niin viimeistään puolustajan monotus maalin kattoon varmisti maalin syntymisen. Tuomaristo merkitsi osuman aikakirjoihin lopulta NouLan omaksi maaliksi.

Viimeiset huippupaikat lukemien komisteluun tulivat vaihtomiesten toimesta pelikellon lähestyessä vikaa kymppiä. Mika Tenkasen pusku keskialueelta vapautti Mikko Maarasen läpi keskeltä. Mikko ajoi perille boksiin, ohitti maalivahdin vasemman kautta ja laukoi vasurillaan pienenevästä kulmasta – pallo kumahti voimalla etutolpan ulkoreunaan! Ja seuraavasta hyökkäyksestä Mikko lähetti Henry Ruotsalaisen pinkomaan karkuun oikealta. Henkka päätyi laukomaan jo suhteellisen etäältä eli heti boksiin päästyään, vaikka lähemmäskin olisi ehkä ollut tilaa ja aikaa edetä huoletta. Kova laukaus suuntautui päin Rantasalon torjuntaa.

Loppunumerot 6-0 eivät jättäneet pelin kulusta epäselvyyksiä – jossiteltavaa jäi lähinnä viimeistelytehokkuudesta, jota kiristämällä lukemat olisivat hyvinkin karanneet toiselle kymmenelle, sillä niin paljon paremmalla jalalla joukkueista Tico oli jalkeilla. Omassa päässä lähes kylmiltään tuleen joutuneen Ramin iltapuhde jäi puolustuslinjan tuella kevyeksi, ja vähäisetkin ahdistelut mies klaarasi kunnialla. Joukkuetasolla todella ehjä ja tasokas esitys molempiin suuntiin.

Seuraavaksi Tico isännöi Pukinmäen nurmella PKKU/2:ta tiistaina 10.06. klo 19:15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Täysin pitelemätön laidallaan.
Jesse Ketonen: Päivän juhlakalu – jokohan ketsuppipullo aukesi?
Tommi Mönkkönen: Homma hallussa keskialueella, ei koskaan kiirettä ja vei kolme pääpalloa samassa tilanteessa.