Kolmonen: Atletico Malmi – KoiPS 6-0 (2-0)

Kauden kotiavaus päättyi hyvän esityksen lopputulemana riemukkaisiin murskajaisiin KoiPSin kustannuksella. Edellisen kierroksen tuloksellinen notkahdus jäi siten yhden ottelun mittaiseksi ja Laajasalossa kovia kokenut maalierokin sai mukavasti paikkausta.

Maalit

1-0 Olli Hänninen (Jonne Ketonen) 7′
2-0 Aleksis Ulander (Janne-Matti Kinnunen) 9′
3-0 Mika Tenkanen 52′
4-0 Roni Peiponen rp. 63′
5-0 Akseli Ollila 75′
6-0 Akseli Ollila (Henry Ruotsalainen) 85′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Janne-Matti Kinnunen 80′ Henry Ruotsalainen
Akseli Hietala
Joonas Prami (C)
Eeli Lehto 46′ Markus Prami
Jonne Ketonen
Mikko Maaranen 80′ Juuso Ollila
Tommi Mönkkönen 62′ Janne Hampaala
Aleksis Ulander 69′ Akseli Ollila
Olli Hänninen 27′ Roni Peiponen
Aleksi Myllys 46′ Mika Tenkanen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Neljällä vierasottelulla alkaneen Kolmosen kauden ensimmäiseen kotipeliinsä Tico sai isännöitäväkseen lohkon hännille juuttuneen KoiPSin. Pukinmäen nurmi, jolle ottelu alun perin oli aseteltu, ei ollut ehtinyt kasvaa pelikuntoon, mutta toisaalta siirto Tapanilaan tarjosi oivan sauman hakea vantaalaisilta “hyvitystä” sinipaitojen torpedoitua voitollaan Atleettien Wembley-debyytin kauden 2019 päätöskierroksella. Päivän otteluun malmilaisilla oli jalkeilla täysi kokoonpano, jossa sarjadebyyttiensä tekemistä keltapaidassa odottelivat solisluuvammastaan toipunut Markus Prami ja viimeisessä cup-ottelussa esiintynyt Akseli Ollila.

Tico lähti telineistä ryminällä, ja jo avauspeliminuutin puitteissa Jonne Ketonen toimitti pallon ensimmäistä kertaa maaliverkkoon saakka Olli Hännisen esityöstä. Tämä tilanne kuivui vielä hyökkäysvaiheen paitsioon. Sama parivaljakko järjesteli kuitenkin paikkauksen jo muutamaa minuuttia myöhemmin – tällä kertaa Jonne käänsi pallon päätyrajalta luukulle, josta Häbä napautti vasurillaan lukemat 1-0:aan.

Momentum säilyi huipussaan ja 2-0 syntyi Jonnen nopean oivalluksen avustamana. Pallo ehti hädin tuskin ylittää sivurajan vasemmalla, kun Jonne oli jo lingonnut sen käsistään boksiin Häbälle. Pudotus alaspäin tukemaan nousseelle Janne Kinnuselle, joka jakoi nätillä syötöllä pallon oikealta vapaana sisään liikkuneelle Aleksis Ulanderille. Täysin vaille merkkausta jäänyt Allu sai kaikessa rauhassa sijoittaa viimeistelynsä etutolpan kautta perille maaliin.

Muutamaa lupaavaa tilanteenpuolikasta Tico ei onnistunut enää avausjaksolla konvertoimaan lisäosumiksi. Toiseen päätyyn KoiPSin hyökkäysiä ahkerimmin tuoneen Pietari Vänskän vaarallisesta vasurista lähteneet pari pommia Tico-puolustus söi ansiokkaasti heittämällä lihaa tielle. Kertaalleen siniset pääsivät kyllä jo lähelle kavennusta, kun Maximus Moisseevin upea kaukolaukaus kimposi ylärimasta maahan juuri riittävästi maaliviivan ulkopuolella.

Toinen puoliaika alkoi miltei yhtä vauhdilla kuin itse ottelukin. Jo ennen puolen tunnin täyttymistä loukkaantuneen Häbän tilalle vaihdosta tulleen Roni Peiposen vapaapotku vasemmalta 20 metristä pysähtyi muuriin, mutta nopeimmin irtopalloon reagoi niin ikään vaihdosta tullut Mika Tenkanen. Tenksu nappasi pelivälineen ulottuvilleen ja onnistui jotenkin liruttamaan sen lähes päätyrajalta maalin etukulmasta peremmälle.

Lisää seurasi pikapuoliin. Omassa päädyssä tehdystä riistosta lähtenyt Jonnen ja Tenksun masinoima nopea vastahyökkäys päättyi KoiPS-pakin kaataessa haastoa tehneen Ronin rankkarialueella, ja erotuomari näytti 11 metriin. Pallon taakse Roni itse ja varma sijoitus oikeaan alakulmaan maalivahti Mikko Salovaaran aavistaessa toiseen suuntaan.

Viimeistä puolta tuntia värittivät kummankin joukkueen vaihdot sekä tehottomat kulmapotkut. Maaleja syntyi silti vielä kaksin kappalein, molemmat penkiltä sisään saapuneen Akseli “Leka” Ollilan tekemänä. 5-0-maalia edelsi parikin KoiPSin blokkaamaa laukausta, joiden perään Leka sijoitti oikeallaan boksista tarkan kudin vasemman tolpan juureen.

Loppulukemat paketoinut 6-0 oli jälleen nätisti rakenneltu oman pään riiston perään. Roni pudotti Maken pitkän syötön oikealleen Henkka Ruotsalaiselle, jonka lapikas lähetti mahtavan ristipallon vasemmalle kohti boksiin liikkuvaa Lekaa. Pallo alas, haasto ja vasurilla varmasti maaliin! Heti 6-0-osuman perään syntyi ottelun toinen jälkikäteen paitsiolipun nollaama osuma – joka olisikin ollut illan hienoin, kun viiden pelaajan yhden kosketuksen tico-ticolla sahaaman kuvion päätti Leego Hampaalan sääriohjaus luukulta.

Vierailijan ainoa maalia kohti jaksanut yritys tuli kuvaavasti vasta lisäajan rullatessa, eikä Kaapo Sinervo Tico-maalilla joutunut edes venyttämään päin tulleeseen pehmeään laukaukseen.

Tennislukemat kotidebyytissä oli parasta balsamia boksipelaamisen sotkemaan romahdukseen Laajasalossa. Kokonaisuutena vahva suoritus, ja sokerina pohjalla vaihtopelaajat tekivät kuudesta maalista neljä.

Seuraava ottelu pelataan torstaina 02.06. Järvenpään Koivusaaressa NouLaa vastaan klo 20:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Joonas Prami: Kipparoi KoiPSin peli-ilon vieneen puolustuksen johtajana, “ottelun nälkäisin” Atleetti.
Akseli Ollila: Tehokas vaihto-cameo kahdella laadukkaalla viimeistelyllä höystettynä.
Jonne Ketonen: Täydet minuutit laidalla ja kovaa duunia kahteen suuntaan.