Suomen Regions’ Cup, puolivälierä: Atletico Malmi – FC Kiisto 1-2 (0-1)

Maalit

0-1 Sampo Rintala 35′
1-1 oma maali 86′
1-2 Sampo Rintala 90+3

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Janne-Matti Kinnunen
Antti Johansson 46′ Jaakko Peltonen
Joonas Prami
Eeli Lehto 85′ Timo Kinnunen
Akseli Hietala
Janne Hampaala (C) 59′ Kustaa Käki
Alexander Lindström
Kevin Nurmi 71′ Niilo Kangassalo
Jesse Ketonen
Mika Tenkanen 59′ Aleksi Myllys

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Suomen Regions’ Cupissa valtakunnallisen kahdeksan parhaan joukkoon eli puolivälierävaiheeseen edennyt Tico oli enää yhden voiton päässä aiemman cup-ennätyksensä sivuamisesta; 2016 Atleetit selvittivät tiensä välierään tulevaa mestaria Legirus Interiä vastaan. Nyt viisi vuotta myöhemmin vastustaja ei ehkä ollut aivan samalla tavalla koko kansan huulille noussut sensaatioporukka vaan hieman perinteikkäämpi FC Kiisto Vaasasta – pitkäaikainen Kakkosen joukkue sekä Regions’ Cup -voittaja kaudelta 2013.

Ottelun ensimmäinen paikka lankesi jo avausminuutilla Ticolle. Kevin Nurmen laukaus kohti yläkulmaa pysähtyi maalivahti Teemu Kulmalan hanskoihin ja Jesse Ketosen yritys paluupallosta kohosi yli maalin.

Mosan Wembleylle oli jalkautunut vierasjoukkueen tilausbussista silminnähden ainakin pituusylivoimaa, joten erikoistilanteissa oli syytä olla normaaliakin tarkempana. Kiiston ensimmäinen kunnon tontti syntyi kuitenkin pelaamalla 10. minuutilla; keskitys vasemmalta laidalta laskeutui keltapaitaisen puolustusryhmitelmän yli selustaan aivan vapaaksi jääneelle Lauri Karrille, joka sai puskea syöttöön voimalla kaikessa rauhassa, mutta täysin estelemättäkin onnistui suuntaamaan pallon leveäksi takatolpasta.

28. peliminuutilla kuumotukset nousivat kotijoukkueen penkillä, kun Tico-veskari Kaapo Sinervolla riitti malttia pallo jalassa liiankin kanssa ja avauksen lähtiessä oli Kiiston prässääjä ehtinyt höyrytä jo miltei iholle. Pallo kimposi vauhdilla maalin suuntaan eikä mennyt kaukaakaan tolpan vierestä.

Tuokiota myöhemmin syntyi ottelun avausmaali, myös melko halvalla tavalla. Tico-puolustuksen harmiton kierrätyssyöttö lipsahti Kiisto-paidassa debyyttiotteluaan pelanneen Sampo Rintalan jalkaan boksin ulkopuolella. Hyökkääjä kiitti lahjasta etenemällä alueelle ja tuikkaamalla pallon verkkoon ohi Kaapon ja tilanteeksi 0-1.

Avausjakson viimeisen paikan loivat Kevin ja Allu Lindström näppärällä seinäpelillä, jonka turvin Kevin pääsi steppaamaan vapaaksi boksiin. Laukauksessa oli hieman liikaa ilmaa ja pallo nousi yli maalin.

Toinen puoliaika ei juuri viihdyttävyydellään loistanut. Kunnon maalitilanteet olivat harvassa ja peliä värittivät lähinnä rikkeet puolin ja toisin. Ticon parhaat tontit tulivat kulmapotkuista; ensimmäinen reilun tunnin jälkeen kimposi Joonas Pramin ohjauksen perään Jessen jalasta luukulta ohi maalin, ja vajaata kymppiä ennen täyttä aikaa Allu pamautti toisesta aallosta vastapalloon hieman yli.

Pelikello näytti 86. minuuttia, kun Janne Kinnunen tavoitteli Jessen pystyliikettä pitkällä avauksella puolustuslinjasta. Yli 300 liigapelin topparikolossi Ville Koskimaa oli hävinnyt kilpajuoksun Jesseä vastaan jo ennen sen alkamista ja kurottikin katkomaan syöttöä jalallaan. Yritys epäonnistui karkeasti ja Koskimaan louhikkoinen kosketus ohjasi pallon korkeassa kaaressa lähes 30 metristä omaan verkkoon yli maalivahti Kulmalan.

Loppuhetkien tasoitusosumasta peli rullasi nopeasti jo 90 minuutin päälle ja lisäajan puolelle, ja molemmat joukkueet näyttivät jo valmistautuvan rangaistuspotkukilpailuun voittajan ratkomiseksi, kunnes Kiisto tuli vielä kertaalleen Rintalan noustessa varsin vaarattoman näköisesti oikeaa laitaa. Haasto ja leikkaus keskelle päättyi matalaan laukaukseen tiukassa kulmassa boksin rajalta ja pallo sujahti etutolpan juuresta verkkoon Kaapon syöksyn tavoittamattomiin: 1-2. Seuranneeseen aloituspotkuun yhdeksän miestä keskiviivalle “telineisiin” nostaneelta Ticolta loppui aika kesken ja jatkopaikka karkasi ulottuvilta kirjaimellisesti viime hetkellä.

Paras iskukyky jäi tärkeässä paikassa ulosmittaamatta ja tehokkuus keskittyi maalipaikkojen sijasta rikesarakkeeseen. Pelissä riittävästi niskan päällä olleen Kiiston venymispotentiaali cupissa toi tulosta jopa kolmatta kertaa peräkkäin (4. kierroksen voitto niin ikään lisäajan maalilla, 3. kierros rankkareilla) ja vaasalaiset jatkavat välierään Tampere Unitedia isännöimään. Ticon haaveet Olympiastadionin finaalista ja eurokentistä siirtyivät tälläkin kertaa tulevaisuuteen.

Loppukausi keskitytään Kolmosen yläloppusarjan kärkikamppailussa pysyttelyyn. Seuraava koitos on edessä tulevana lauantaina 18.09., kun Mosan Wembleylle vieraaksi saapuu lohkokärki PPJ klo 16:00 alkaen.