Kolmonen: Atletico Malmi – PPJ 3-3 (1-2)

Maalit

1-0 Jesse Ketonen (Olli Hänninen) 10′
1-1 Tuomas Mustonen
1-2 Emil Rask 45+3′
1-3 Pekka Sihvola rp. 54′
2-3 oma maali 65′
3-3 Alexander Lindström (Kevin Nurmi) 90+3′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Eeli Lehto 87’ Niko Eriksson
Akseli Hietala
Joonas Prami
Janne Kinnunen
Alexander Lindström
Kustaa Käki (c)
Niilo Kangassalo 46’ Kevin Nurmi
Ville Ruuska
Olli Hänninen 76’ Aleksi Myllys
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen

Raportti

Regions’ Cup -matkan pysähtyessä puolivälieriin oli aika kääntää fokus jälleen Kolmoseen, jossa jäljellä oli enää neljä ottelua ennen vääjäämättä lähestyvää kaudenpäätöstä. Ensimmäinen neljästä matsista oli ennakkoon paperilla se kaikista haastavin, sillä Tico kohtasi lohkon ylivoimaisesti nimivahvimmalla rosterilla aivan terävimmässä kärjessä operoineen PPJ:n, joka oli viimeiset kuukaudet edennyt käytännössä voitosta voittoon ja päästämättä juuri maaleja. Edeltävästä yhdeksästä pelistä kahdeksan oli päättynyt voittoon sen ainoan pistemenetyksen tullessa juuri Atleticoa vastaan 1-1-tasurissa. PPJ oli myös pelannut sen jälkeen miltei 300 minuuttia päästämättä maaliakaan.

Tico lähti otteluun taas hieman normaalia kapeammalla rosterilla, kun penkille saatiin ainoastaan neljä vaihtaria valmentaja, Timo Kinnunen mukaan lukien. Varsinkin keskikentän keskustasta puuttui avainmies jos toinenkin, mutta Kinnunen-Säynätkari-kaksikko oli punonut taas sellaisen suunnitelman, että tälläkin rosterilla oli lupa odottaa hyvää tulosta.

Ensimmäinen jakso käynnistyi melko odotetusti: PPJ piti suuremmaksi osaksi palloa, kun taas hieman formaatiotaan rukanneet malmilaiset koittivat pitää välit tiiviinä ja iskeä vastaan aina, kun siihen oli paikka. Vierasjoukkue hätyytteli Tico-boksia pariinkin otteeseen tuloksetta, mutta avausmaalista vastasi kuitenkin Atletico. Vastahyökkäys käynnistyi vasemmalta, josta palloa toi ylös ensimmäistä kertaa malmilaisten avauskokoonpanossa nähty Niilo Kangassalo. Tämä lähetti pelivälineen linjaa nostaneen PPJ-pakan läpi ja todisti, kun Olli Hänninen ajoi pystyyn. 2vs1-tilanteessa pakin toiselta puolelta löytyi hyökkäykseen mukaan noussut Jesse Ketonen, jolle pallo myös pelattiin ja joka pääsi hakemaan viimeistelyä enää Jaakko Wainikainen edessään. Laukaus ohitti Wainikaisen ja suuntautui maalin vasempaan kulmaan siirtäen Atleetit 1-0-johtoon.

Juhlat eivät kuitenkaan kauaa jatkuneet, kun kuutisen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue tasoitti. Malmilaisten linjasta löytyi niin pallon kuin Tuomas Mustosenkin mentävä aukko ja vaikka mies ajautui hieman pienenevään kulmaan, ohitti vitosen boksin kulmauksesta lähtenyt viimeistely etukulmaa peittäneen Kaapo Sinervon. Näin lukemat tasoittuivat 1-1:en.

Mustonen loukkasi myös takareittään heti maalia seuranneesta tilanteesta ja linkutti lopulta vaihtoon siinä kunnossa, että itsenäinen kävelykin oli haastavaa. Mitään muuta kovin kummallista tai mainitseminarvoista ei seuraavan vartin aikana sitten tapahtunutkaan pelin aaltoillessa hieman päästä päähän ja PPJ:n hallitessa ottelua ainakin näennäisesti.

34. minuutin kohdalla vierasjoukkue sai ottelun ensimmäiset kulmapotkunsa ja synnytti jo pientä hässäkkää malmilaispäähän. Zakariya Mohamud yritti viimeistelyä kahdestikin, mutta malmilaispuolustus blokkasi. Tätä seurasi keskitys takatolpalle, josta myös syntyi laukaus, mutta Kaapo Sinervo haki arvokkaan torjunnan.

Vitosta myöhemmin Tommi Kari – Pekka Sihvola -kaksikko pelasi pystyseinän oikealla laidalla ja Sihvola pääsi hakemaan viimeistelyä lähietäisyydeltä, mutta tuloksena oli jälleen vain kulmapotku. Tämä taas päättyi nostoyritykseen, joka kuitenkin leijasi malmilaismaalin katolle.

Kun Kim Louhistonkin selkä maalia kohden oman päänsä yli tullut viimeistely-yritys tarttui Sinervon rukkasiin, näytti jo pitkään siltä, että tauolle lähdettäisiin tasalukemissa. Mutta PPJ iski kuitenkin vielä kertaalleen juuri ennen puoliaikavihellystä. Pilkun kohdilta tullut laukaus pysähtyi vielä Sinervon jalkoihin, mutta vaihdosta Mustosen tilalle vaihdettu Emil Rask oli ensimmäisenä ripareilla ja laittoi pelivälineen vasempaan alakulmaan vieden vierasjoukkueen 1-2-taukojohtoon.

Toinen puolisko alkoi malmilaisittain vahvasti ja Neuer-tyylisiä vastaantuloja esittänyttä Wainikaista testattiin pariinkin otteeseen linjan taakse lähetetyillä pystypalloilla, kuten myös etualueelle jaelluilla keskityksillä. Wainikainen peittosi kuitenkin niin Ketosen juoksukilpailussa kuin Hännisen keskitystilanteessa.

Maaliverkko heilui lopulta kolmannen kerran malmilaispäässä, kun PPJ iski pelikellon 54. minuuttia. Tilannetta edelsi hyvä haastoyritys oikealla laidalla, onnistunut ohitus ja Alexander Lindströmin hiukan kömpelö pallonriistoyritys boksissa. Niinpä PPJ-peluri lakosi maihin ja tuomari näytti rankkaria vierasjoukkueelle. Erikoistilannetta asettui laukomaan kovemmissakin liemissä keitetty Pekka Sihvola, jonka jorginhomainen pysäytysviimeistely upposi oikeaan alakulmaan. Malmilaiset vaativat rankkarin uusimista Sihvolan pysäyttäessä vauhtinsa, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa ongelmaa.

Tasan kymppiä myöhemmin karma maksoi kuitenkin epäonnen takaisin, kun myös Ticolle tuomittiin rankkari. Janne Kinnunen lähetti Hännisen vasemmalta laidalta pystyynjuoksuun, tämä kelasi päätyyn saakka ja keskitti boksiin, jossa PPJ-pakki pysäytti pallon kädellään liukuessaan väliin. Tuomiona rankkari, jonka Wainikainen haki kuitenkin vasemmasta alakulmasta. Hännisen pilkku ei ollut laukauksena hassumpi, mutta veskari oli hyvin mukana ja sinipaidat selvittivät vielä riparinkin kulmapotkuksi.

Kauaa ei epännistumista tarvinnut kuitenkaan harmitella, sillä samainen kulmapotku poiki sen kaivatun kavennuksen. Kevin Nurmen pallo suuntautui vitosen viivan ja pilkun välimaastoon ja juuri sopivankorkuisena Akseli Hietalan puskettavaksi. PPJ-pakki ehti kuitenkin juuri viime hetkellä väliin, mutta hänen puskunsa suuntautui Hietalan ahdistellessa kohti omaa maalia sen vasempaan nurkkaan. Tico oli kaventanut pelin 2-3:een!

Maalia seuranneen vartin aikana nähtiin muutamia erikoistilanteita molemmissa päissä, mutta kumpikin joukkue selvitti tilanteet ongelmitta. 81. minuutilla PPJ-peluri pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta sijoitus suuntautui kuitenkin liiaksi päin Sinervoa, joka nappasi torjunnan oikealla kädellään.

Ticon kirivaihde tuntui jäävän jälleen hiukan heppoiseksi ja vaikka kotijoukkueella olikin suurempi tarve lisäosumiin, oli päätöskymppi melko tasaista pallottelua. Siihen nähden 90+3-minuutilla syntynyt tasoitus tuli ehkä hiukan puskista. Pallo pelattiin keskustasta vasempaan laitaan, josta Nurmi nosti sitä ylös ja lähetti miltei päätyrajan tuntumasta matalan keskityksen takaviistoon. Lindström ehti ahdisteltunakin ensimmäisenä palloon ja suuntasi sen yhtälailla matalana kohti maalia. Wainikainen reagoi ruuhkan läpi tulleeseen laukaukseen ehkä aavistuksen myöhässä eikä ennättänyt torjumaan vaan pallo livahti jalan vierestä, kainalon alta verkkoon. Näin Tico oli noussut jo tasalukemiin.

Eikä kaukana ollut itse asiassa se neljäskään osuma, kun jo tasoitusta hakiessa topparin tontilta ylemmäksi nostettu Joonas Prami laukoi terävästi n. 25 metristä. Veto suuntautui kohti yläkulmaa, mutta kohosi ehkä pari pallonmittaa poikkipuun yli Wainikaisen hämmästellessä tilannetta ainoastaan katseellaan.

Näin loppulukemiksi kirjattiin maalirikkaita ja jännittäviä vaiheita hyvin kuvaavat 3-3. Vierasjoukkue poistui koppiin luonnollisesti pettyneenä, kun taas Atleticolle nousu kahden maalin takaa tasoihin oli kuin pienimuotoinen voitto. Hiukan kapealla rosterilla operoinut ja ainakin paperilla altavastaajana hankittu tasuripiste lohkon ylivoimaisesti parasta joukkuetta vastaan oli jotain sellaista, johon saattoi olla syystäkin tyytyväinen.

Taisto pisteistä ja lohkon kärkisijoituksista jatkuu viikon kuluttua lauantaina, 25.9. klo 14:00, kun Tico kohtaa niukasti yläloppusarjaan selvinneen LPS:n, jälleen Mosan Wembleyllä.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kevin Nurmi: Tuli todella pirteästi vaihdosta sisään puoliajalla. Alusti niin kavennuksen kuin tasoituksenkin.
Janne-Matti Kinnunen: Todella vahva esitys laitapakkina. Ottelun ehdottomasti vahvimpia suorittajia varsinkin puolustussuuntaan.
Joonas Prami: Tico ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtäkään Kolmosen peliä Joonaksen pelatessa. Eikä hävinnyt tälläkään kertaa.