Kolmonen: Atletico Malmi – LPS 5-1 (3-1)

Maalit

1-0 Akseli Hietala (Kevin Nurmi) 7′
2-0 Jesse Ketonen 9′
3-0 Kevin Nurmi (Mika Tenkanen) 15′
3-1 Topi Rihtniemi 44′
4-1 Kustaa Käki (Jesse Ketonen) 53′
5-1 Kustaa Käki (Ville Ruuska) 75′

Tilastot

Avaus

Kaapo Sinervo (MV)
Ville Ruuska 82′ Antti Johansson
Akseli Hietala
Joonas Prami
Eeli Lehto 67′ Niko Eriksson
Kevin Nurmi 62′ Niilo Kangassalo
Alexander Lindström 62′ Janne Hampaala
Jaakko Peltonen 46′ Tommi Mönkkönen
Mika Tenkanen 62′ Aleksi Myllys
Kustaa Käki (C)
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Kauden loppuhuipennus lähestyy vääjäämättä ja ainakin toistaiseksi yläloppusarjan joukkueet ovat parhaansa mukaan säilyttäneet otteillaan meiningin kiinnostavana. Alusta asti jatkolohkon perää pitäneet TiPS ja LPS jäivät jo kärkinelikon vauhdista ja nousukarsintapaikan edellyttämästä pistetahdista – top-4 sitä vastoin saanee selvitellä välejään aivan päätyyn saakka. Ticolla oli LPS kaatamalla mahdollisuus pysytellä tukevasti kierroksen omat pelinsä aiemmin viikolla pelanneen johtokolmikon kannassa.

Atleetit saivat ottelun käyntiin juuri niin väkevästi kuin valmennusjohto ennen peliä oli toivonutkin. Seitsemän ensimmäisen minuutin sisään Ticon painostus tuotti jopa kolme kulmapotkua, joista viimeisin toikin kaivatun tuloksen. Kevin Nurmen vasemmalta korkeana taka-alueelle antamaan kulmuriin rynni kärkkäimpänä topparin tontilta Akseli Hietala, joka ohjasi pallon sisäsyrjällä ilmasta verkkoon. Maali oli juuri LPS:stä Ticoon kaudelle 2018 siirtyneelle Aksulle ensimmäinen edellisen seuransa verkkoon.

Twitter-toimitus naputteli vasta avausmaalia vielä eetteriin, kun saarelaisten verkossa pöllysi jo toistamiseen. LPS-pakki katkoi keskikentällä Eeli Lehdon pallontuonnin sillä seurauksella, että peliväline suuntasikin kohti omaa maalia ja ajokoirana perään irtosi Jesse Ketonen. Ladun loppuun ajettuaan Jesse sijoitti pallon maanuoliaisena perille ohi maalivahti Sakari Kuosmasen.

Mattimyöhäisiä valui katsomoon reilun kympin pelin jälkeen lukemia ihmetellen, mutta niin yleisön kun joukkueenkin onneksi maalihanat olivat tällä kertaa auki kunnolla. Jälleen yhden kulmapotkun jäljiltä pallo oli jäänyt Ticon haltuun vieraiden päätyyn, Mika Tenkanen syötti syvältä oikealta boksin ulkopuolelle Keviniä tavoitellen, ja kun kaksikaan puolustajaa ei ylettänyt katkoon pamautti Kevin tarkan kudin vasemman tolpan kautta sisään ja lukemiksi vain vartin jälkeen jo 3-0.

Ticon hallinnan keskellä LPS:kin pääsi puolen tunnin pintaan vaivihkaa paikoille. Pitkän linjan maalitykki Topi Rihtniemi murtautui vasemmalta boksiin ja nokikkain Kaapo Sinervon kanssa. Kaapo onnistui peittämään Rihtniemen tuikkauksen vasemmalleen tolppaan ja paluupallon ehti siivoamaan turvaan Aksu.

Nollapeli omissa oli yksi valmennuksen lähtökohtaisista linjauksista otteluun, mutta tämä tavoite kariutui aivan tauon alla. Keskeltä syöttelemällä tullut LPS-hyökkäys päättyi pistoon Rihtniemelle, joka sai nyt tontin boksista oikealta ja laukoi pallon korkeana verkkoon ohi Kaapon. “Pukukoppimaali” tuli harmilliseen paikkaan ja kavensi Ticon johtomarginaalin perinteisesti vaaralliseksi tunnettuun kahteen.

Kavennus ei kuitenkaan horjuttanut malmilaisten momentumia, sillä toinen puoliaika alkoi jotakuinkin yhtä ryminällä kuin ensimmäinenkin. Keskikentältä tulleen pomppupallon luki parhaiten Tico-kapteeni Kustaa Käki, joka jatkoi saman tien Jessen sisään 16-alueelle. Jesse meni maalivahdista ohi vasemmalta niin vauhdilla, että yritys tyhjiin vaikeasta asennosta vasurilla lipesi maalin ulkosivuverkkoon.

Paikkaus hassille tuli kuitenkin nopeasti. Tällä kertaa osat vaihtuivat Jessen jatkaessa Allu Lindströmin syötön upealla ulkosyrjäkosketuksella Kustin liikkeeseen. Kusti porhalsi vasemmalta sisään alueelle ja sijoitti kierteisen pallon oikeaan alanurkkaan ohi Kuosmasen venytyksen.

LPS:n ryhtiliike 4-1-osuman jälkeen alkoi jäädä piippuun. Kapteeni Henri Martikaisen pusku maalin yli kulmapotkusta jäi kenties valkopaitojen viimeisen kolmanneksen parhaaksi paikaksi. Ticon viides osuma roikkui jo ilmassa; ensin LPS:n kulmapotkusta käynnistyneen todella nopean kontran päätteeksi vierasjoukkueen pakki katkoi Jessen keskityksen vasemmalta juuri ennen kuin pallo olisi tavoittanut luukulla Aleksi Myllyksen, ja hetkeä myöhemmin LPS oli joutua toisenkin entisen pelaajansa rokottamaksi, kun saarelta Malmille täksi kaudeksi siirtynyt Tommi Mönkkönen jysäytti taka-alueelta voimalla yli maalin Kustin vasemmalta antamasta kulmapotkusta.

Pelin lopullinen niitti ja kirsikka kakun päälle Ticon viidennen maalin muodossa tuli varttia ennen loppua. Ihmemies Ville Ruuska löysi nousunsa päätteeksi syötöllään Kustin keskeltä 16-kaaren takaa. Uusilla pelitossuilla matsin operoinut Kusti viritti saman tien jalkaa taakse ja lähetti täydellisen laukauksen aivan maalin oikeaan yläkulmaan.

Alkulohkon kohtaamisessa Atleetit olivat iskeneet Kuosmasen reppuun niin ikään viisi palloa, eikä lukemien parantaminen jäänyt kauaksi hetkeä ennen täyttä aikaa. Kustin saadessa pallon oikealla laidalla Leego Hampaala pyysi tarjoilua luukulle hyvissä ajoin 25 metrissä ja luukulle ehdittyään saikin leivos suoraan kohdalle, vaan Leegopa sutaisi yrityksensä pallosta ohi. Takana päivystäneen Myllyksen laukaus vuotopalloon lupaavan näköisesti pompusta suuntautui sivuverkkoon.

Dominoivan ja ennen kaikkea tehokkaan – viisi laukausta kohti maalia ja viisi sisään – esityksen tuomat kolme pistettä ja mainio voittomarginaali nostivat Ticon tehdyillä maaleilla lohkokolmoseksi ohi HPS:n ja pitivät eron kärkikaksikkoon yhdessä pisteessä. Loppusarjan toiseksiviimeisen pelikierroksen avaa Tico perjantaina 08.10. Tikkurilan tekonurmella TiPSin vieraana klo 18:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Kippari oli kentän kuningas, kaksi upeaa maalia ja koko ysikymppinen täydellä höyryllä.
Kevin Nurmi: Kauden tehopelaajalle jälleen 1+1.
Akseli Hietala: Puolustuspäälliköinnin ohella ehti maalintekoonkin.