Regions’ Cupin loppuohjelma selvillä

Palloliitto arpoi tänään Regions’ Cupin viimeiset kolme kierrosta eli loppukaavion puolivälieristä aina finaaliin saakka.

Ticon seuraavaksi vastustajaksi arpa heitti vaasalaisen FC Kiiston Lännen Kolmosen C- eli “Pohjanmaa”-lohkosta. Kulta-aikoinaan 2000-luvun alkuvuosikymmenellä Kiisto tahkosi Kakkosta ja piipahti kertaalleen ranskalaisittain Ykkösessäkin. 2010-luvulla joukkue juuttui hissiliikkeeseen Kakkosen ja Kolmosen välille, ja on nyt kuluvalla kaudella jälleen Kolmosessa tuoreena Kakkosen putoajana edelliseltä syksyltä.

Regions’ Cupissa Kiisto on parhaimmillaan päässyt nostelemaan pokaaliakin kaudella 2013, ja 2018 vauhti riitti finaaliin ja hopealle saakka. Tämän vuoden turnauksessa Vaasan keltamustat ovat pudottaneet 2. kierrokselta alkaneella reitillään Kolmosen lohkotoverinsa Kaskö IK:n sekä vasta rankkareilla kokkolalaisen Sääripotkun sarjatasoa alempaa Nelosesta.

Puolivälierien pisin välimatka kahden joukkueen välillä kolahti juuri tähän ottelupariin, mutta kotiedun suhteen Ticon onni jatkuu suotuisana eli reissun päälle joutuu Kiisto. Se tarkoittaa myös sitä, etteivät malmilaiset ole cupin aikana joutuneet vielä kertaakaan poistumaan Helsingin ulkopuolelle.

Neljä kierrosta cupia riitti ns. karsimaan jyvät akanoista, sillä turnauksen kahdeksan parhaan joukossa on mukana enää Kolmosen tason joukkueita Etelän (FC Kontu, TiPS, Töölön Taisto) ja Lännen (Masku, NoPS, Tampere United) lohkoista. Ticon otteluparin voittaja kohtaa välierävaiheen kotipelissä joko TamU:n tai TiPSin. Finaalin kotijoukkue puolestaan tulee toiselta puolen kaaviota – mahdollisen loppuottelupaikan koittaessa Atleetit ovat siis vierasjoukkue.

Puolivälierät tulee olla pelattuna 12.09. mennessä.

Cupin jatkokaavio ottelupareineen löytyy kokonaisuudessaan liiton tulospalvelusta.

Regions’ Cup on kilpailu, johon voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen miesten aikuisten joukkueet Kolmosesta alaspäin. Voittaja palkitaan 5000€:lla ja hävinnyt finaalijoukkue puolestaan 1000€:lla. Molemmat Regions’ Cupin finalistit saavat halutessaan suoran paikan Suomen Cupin 2022 pudotuspelivaiheeseen, tai muun myöhemmin määriteltävän edun, mikäli cup-kilpailuiden kehitystyön johdosta Suomen Cupin kilpailutapaan tulee muutoksia. Lisäksi näin parittomina vuosina Suomen Regions’ Cupin voittaja saa paikan UEFA Regions’ Cupiin seuraavalle vuodelle.