Kolmonen: Atletico Malmi – PuiU 3-2 (2-0)

Maalit

1-0 Henry Ruotsalainen (Kevin Nurmi) 12′
2-0 Kevin Nurmi (Henry Ruotsalainen) 25′
2-1 Sami Rinta-Kahila 51′
2-2 Sami Rinta-Kahila 61′
3-2 Niilo Kangassalo (Alexander Lindström) 79′

Tilastot

Avaus

Daniel Nieminen (MV)
Janne-Matti Kinnunen
Akseli Hietala
Antti Johansson 84′ Niko Eriksson
Eeli Lehto
Tony Nyyssölä
Janne Hampaala (C) 65′ Kustaa Käki
Alexander Lindström
Kevin Nurmi 74′ Niilo Kangassalo
Henry Ruotsalainen 65′ Aleksi Myllys
Aleksis Ulander

Muut vaihtopelaajat

Kaapo Sinervo (MV)
Junior Titi Miguel
Roni Tran

Raportti

Alkusarjan odotetuin ottelu, mahdollisesti kauden ainoa Koillisen Derby Ticon ja PuiUn välillä koitti vihdoin ja viimein, miltei 11 kuukautta edellisestä paikallisväännöstä joukkueiden välillä. Tuolloin PuiU kaatoi Atleetit Koudan nurmella maalein 2-1. Kohtaamisen hegemoniset panokset olivat luonnollisesti tapissa huolimatta siitä, että parivaljakko taisteli sarjataulukossa tahoillaan aivan eri kastin sijoituksista – Tico lohkon piikissä ja PuiU puolestaan alemmalla puolikkaalla.

Iltapäivän ensimmäinen tilanteenpoikanen syntyi 8. minuutilla Henkka Ruotsalaisen tunnustelevalla volleyvedolla lähes pystysuoraan korkeuksista pudonneeseen palloon. Vielä ei aiheutunut Tomi Honkaniemen vartoimalle maalille paniikkia.

Sen sijaan ottelun avausmaali tuokiota myöhemmin oli klassista vastahyökkäys-Ticoa. PuiUn kulmapotku vasemmalta karkasi yli koko pakan ja perään singonnut valkopaita onnistui kääntämään pallon juuri ennen sivurajaa kuin tarjottimella Aksu Hietalalle, jolta pallon saaneen Leego Hampaalan syvältä lähettämän pystysyötön turvin Kevin Nurmi pääsi täysin vapaaksi laidalta. Keskeltä mukaan ampaisseen Henkan ja Kevinin alla oli vain yksi puolustaja, jonka ohitse Kevin sujautti pallon sisään Henkalle. Henkka piti ylhäältä hätiin spurtanneen pakin selkänsä takana ja lirutti pallon maalivahdin jaloista tolpan juureen.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä PuiUn rankkarialueella 50-50-palloon kirinyt Pikku-Allu Lindström näytti jäävän Honkaniemen keilaamaksi ja Ticon penkiltä vaadittiin äänekkäästi palloa pilkulle. Erotuomari ei kuitenkaan tulkinnut tilannetta rikkeeksi.

2-0 syntyi samaan tapaan kuin avausmaali ja vieläpä saman kaksikon yhteistyönä. Pomppupallo Ticon päädyssä kimpoili vailla omistajaa, kunnes Janne Kinnunen pamautti 20 metristä ykkösellä pitkän avauksen pystyyn. Syötön väärin arvioinut puolustaja onnistui katkon sijasta ainoastaan jatkamaan pallon päällään eteenpäin oikealta karkuun kipittäneelle Henkalle, joka pinkoi alueelle asti ja tarjoili muutaman askeleen merkkaajansa edelle ehtineelle Kevinille herkkupaikan takatolpalta. Pallo näppärällä nostolla verkkoon yli peittämään syöksyneen Honkaniemen!

PuiUn oikeastaan ainoa tilanne ensimmäisellä jaksolla jäi sekin puolikkaaksi. Kalle Lindströmin keskitys vasemmalta suuntasi lupaavasti kohti maalille liikkunutta Eetu Mäntylää, muttei koskaan tavoittanut kohdettaan, sillä Aksu ehti häiritsemään hyökkääjää sen verran, ettei kumpikaan lopulta päässyt palloon. Viimeinen vartti vierähti pallotellessa pitkin poikin, ja joukkueiden poistuessa tauolle yleisön kovaäänisimmät vaativatkin lisää tunnetta peliin.

Terävämmällä jalalla kopista kentälle palasi vierasjoukkue. Kavennus kävi jo enemmän kuin lähellä Aksun katkoyrityksen matalaan keskitykseen vasemmalta kääntyessä uhkaavasti kohti omaa maalia. Daniel Niemisen reaktiot olivat onneksi kunnossa ja hanska ehti kauhomaan pallon pois ennen maaliviivaa.

Minuuttia myöhemmin verkossa sitten pölisi. Paul Aboki linkosi rajaheiton oikealta omalta kenttäpuoliskoltaan kohti Simon Chibuezea, joka nikkasi selustasta ammottavan tilan haistaneen Sami Rinta-Kahilan irti laidalta. SRK leikkasi pallon kanssa keskelle ja vauhdikkaan kuljetuksensa päätteeksi sijoitti vasurillaan tarkan maanuoliaisen jyrkästi maalin etukulmaan.

Ticon ote pelistä oli päässyt kirpoamaan pahasti ja kymppiä myöhemmin Puipa iski toistamiseen. Jälleen tultiin kovaa oikealta Chibuezen jatkaessa Abokin avauksen taidokkaasti päällään kohti Joonas Ruumensaarta. “Jope” pääsi murtautumaan päädyn puolelta sisään ja syötti turhankin vapaaksi jääneelle SRK:lle jotakuinkin tyhjän rysän tasoittaa peli 2-2:een.

Kahden maalin johdon menettäminen oli masentava kolaus, vaan ei mikään vääryys pelitapahtumiin nähden ja taistelu jatkui entistä tasaväkisempänä. Kusti Käen ilmava sijoitus vasurilla kierrätti pallon niukasti ylänurkan ohi, ja toisessa päässä Daniel torjui Markus Rosenbladin painavan laukauksen.

Viikolla Ticon rinkiin kiinnitetty Niilo Kangassalo pääsi penkiltä tositoimiin varttia ennen loppua, eikä derbyn käsikirjoitukseen loppuhetkille olisi voinut paljon hohdokkaampaa käännettä enää tilata. Tony Nyyssölä katkoi Honkaniemen avauksen ennen puolta kenttää ja siirsi pallon viereensä oikealle Aleksis Ulanderille. Iso-Allun keskitykseen maalinedustalle sai päälakensa väliin kahden pakin keskellä Pikku-Allu, jolta pallo jatkoi taka-alueelle hiipineelle Niilolle. Pallo alas ja puolivolleyllä maalin takakulmaan viiden kentällä vietetyn minuutin jälkeen!

Toista kertaa ei Tico ollut johtoasemasta luopumassa. Viimeinen kymppi pelikellosta sekä vitosen lisäaika sujuivat vähemmän nättien elementtien parissa varoitusten viuhuessa kummallekin joukkueelle, mutta ilmeisesti loppuvihellyksen jälkeen oltiin taas kavereita. Yksittäisiä hetkiä lukuun ottamatta Koillisen Derby ei tarjonnut Pukinmäen lehterit kansoittaneelle 200-päiselle yleisölle kovinkaan korkeatasoista futista – sitä vastoin tilalle toivottavasti löytyi riittämiin sitä puoliajalla peliin kaivattua tunteen paloa. Tällä kertaa vaisumpi peliesitys oli sivuseikka, koska revanssi onnistui ja piti Ticon samalla sarjan kärkipaikalla.

15 päivän sisään urakoimistaan viidestä ottelusta Atleetit saldosivat neljä voittoa ja yhden tasapelin sekä tietysti jatkopaikan Regions’ Cupissa – kaiken kaikkiaan kiitettävä suoritus! Tico pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa perjantaina 27.08. Paloheinän tekonurmella HPS:n isännöimänä klo 19:00 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Niilo Kangassalo: Super-subilta loistokas sisääntulo ja derbyn ratkaissut osuma.
Kevin Nurmi: Avausjakson tehomies, toisella puoliajalla täydensi tilastonsa varoituksella.
Henry Ruotsalainen: Kevinin tapaan jalat kävivät jälleen kovaa tuoden 1+1-tehot.