Juuso Ollila 79′ Junior Titi Miguel
Aleksis Ulander
Jesse Ketonen 79′ Roni Tran

Timo Kinnunen

Sarjatappiota FINNKURDille seurannut maukas voitto Regions’ Cupissa käänsi Ticon kurssin nopeasti takaisin voitokkaaksi, ja odotukset kotiottelusta lohkojumbo FC Espoo/2:ta vastaan olivat korkealla plussasuhdanteen jatkumiselle. Häntäpään joukkueet ovat usein aiheuttaneet Atleeteille tarpeettoman paljon harmaita hiuksia, mutta lauantain taistosta ei kelvannut kuin kolme sarjapistettä.

Ottelun alku lupasi hyvää, ja jo avausvitosen sisään vieraiden maalilla riitti trafiikkia. Juuso Ollilan katkosta Jesse Ketonen petasi oikealta paikan takatolpalle Kevin Nurmelle, jonka laukauksen miltei kaksimetrinen maalivahti Miika Korpela peitti upeasti. Juuson ripariveto poiki kulmapotkun, jota seuranneesta flipperistä Aksu Hietala tempaisi läheltä yli maalin.

FCE oli päästä säikyttelemään kotiyleisöä pahan kerran reilun vartin jälkeen. Albert Msambyan taidokas ulkosyrjäsyöttö keskustasta laittoi Samir Shreklin vauhtiin parilla askeleella irti Ticon linjasta. Hyökkääjä ehti edetä boksiin ja lupaavalle paikalle asti, kunnes Aksun väkevä liukutaklaus viime hetkellä murensi tilanteen.

Aleksis Ulanderin vapaapotkun 20 metristä Korpela sai vielä hyppysiinsä, mutta kymppiä myöhemmin Tico avasi pelin maalisarakkeen. Puolustus näytti jo hoitelevan Iso-Allun keskityksen oikealta, vaan mitä vielä – jatkopallo putosikin etuvitosella väijyneen Jessen ulottuville. Ykkösellä alas ja kakkosella pommi läheltä verkkoon, 1-0.

Avausjakson jälkipuolikkaan ehkä paras paikka lankesi vieraiden Eero Martelinille, joka hötkyili vetonsa kanssa ja pallo sujahti vedolla boksista ohi maalin. Ticon tilanteet ennen taukoa jäivät puolittaisiksi vaille viime silausta. Hieman toivomisen varaa jättäneestä ensimmäisestä puoliajasta huolimatta johtoasemasta oli hyvä jatkaa tauon jälkeen.

Toisen puoliskon alkuun FCE onnistui painamaan paineen toviksi isäntien päätyyn. Jyry Aallon kaukolaukaus meni Tico-veskari Daniel Niemisen sormenpäistä kulmapotkuksi, jota seurasi kaksi lisää. Välissä malmilaiset saivat purettua painostuksenpoikasen, ennen kuin Roni Koivuharju niin ikään kokeili tykkiään boksin ulkopuolelta – laukaus putosi vain niukasti maalin yli takarautaan.

2-0-maali syntyi kuin tyhjästä ja halvalla. Juuso ryöväsi pallon alimmalta puolustajalta 30 metrissä ja lasketteli vapaata latua maalille ennen kuin sujautti pallon verkkoon ohi Korpelan. Johtomarginaalin tuplauksen jälkeen espoolaisten ylivoimaisesti paras pelaaja, entinen MYPA-kassari Korpela teki Atleettien aikeet tyhjiksi kahdesti huipputorjunnoillaan.

Jälkimmäistä seuranneesta kulmapotkusta pallo kuitenkin viimein löysi tiensä maaliin; Iso-Allun tarjoiluun vasemmalta syöksyi lennokkaasti kippari Kustaa Käki jatkaen pallon tuntemattomaksi jääneellä ruumiinosalla pienestä kulmassa etualueelta kohti maalia. Matkalla pallo nappasi vielä osuman puolustajan jalkaan ja lirui Korpelan kannalta inhottavasti takanurkkaan.

Ticon momentum jatkui vielä pari minuuttia, joiden puitteissa syntyivät ottelun loppulukematkin. Iso-Allu pyöräytti itselleen tilaa keskustassa ja lähetti syötöllään Jessen pystyyn. Ajo perille boksiin ja varmalla matalalla viimeistelyllä verkkoon ohi Korpelan. Jessen hatullinenkin kävi lähellä jotakin minuutteja myöhemmin, mutta taidokkaan haltuunoton mahdollistaman vedon peitti jälleen Korpela.

Väärään painoluokkaan myllyttämään eksynyt vierasjoukkue rimpuili silti loppuun asti parhaansa mukaan. Aksu joutui päällään siivoamaan suoraan maalia kohti kiertyneen kulmapotkun ja Daniel syöksyi teräsmiehen lailla toisen kulmurin jatkotilanteesta maalia kohti suunnanneeseen puskuun. Pelin viimeisen kunnon sauman sai Ticon vaihtomies Roni Tran, joka Pikku-Allu Lindströmin passista pääsi ajamaan pakit kannoillaan kohti maalia ja Korpelan liikkuessa vastaan Rondon pieni chippi sai jo vedet kihoamaan katsojien kielille. Kaksimetrisen Korpelan reaktionopeus kuitenkin riitti ja pitkä käsi huitoi pallon salamana kauas pois.

“Budjetoidut” kolme pistettä sekä kohennusta maalieroon, siinä tärkeimmät lauantaiehtoolta. Tico etenee jälleen lohkon kärkijoukkueiden tahdissa, ja tulevissa peleissä vastaan tuleekin juuri kovimpia kilpakumppaneita kirkkaimmista sijoituksista taistellessa. Seuraavan kerran Atleetit ovat tulessa perjantai-illan 06.08. trillerissä “Ketonen vs Myllyrinne” eli vieraspelissä TiPSiä vastaan Tikkurilan urheilupuiston nurmella klo 18:30 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet tarjoaa tällä kertaa Kantacasino. Suomen parhaat vedonlyöntisivustot löydät täältä.

Jesse Ketonen: Alkukauden tasavarma tykitys jatkuu, kahdella osumalla voiton takuumies.
Tommi Mönkkönen: Eleganttia puolustamista ja pelinavaamista, “välähdyksiä Juha-Matti Leinosesta”.
Daniel Nieminen: Kauden kolmas peli kolmannessa eri kilpailussa ja nollaputki jatkuu täydellisenä.