Uutta osaamista maalivahtiosastolle – Daniel Nieminen siirtyy Atleticoon

Nokkelimmat ehkä jo huomasivatkin, että Atleticon kokoonpanosta löytyi eilen 2-1-voittoon päättyneessä MPS/2020 -ottelussa uusi maalivahti. Daniel Nieminen (s. 2000) istui vielä eilen penkillä, mutta edustusluvat on saatu kuntoon ja mies on pelikelpoinen tulevan perjantain otteluun, kun Tico kohtaa Regions’ Cupin 2. kierroksella FC FC:n.

Porvoosta pääkaupunkiseudulle vastikään muuttanut Nieminen on alkujaan FC Futuran kasvatti, jossa mies on pelannut myös yhtä Akilles-vuotta lukuun ottamata koko futisuransa. Ensimmäiset miesten pelit löytyvät jo vuosilta 2017-2018, jolloin Daniel pelasi junioripelien ohella Nelosta Futuran kakkosjoukkueessa. Viimeiset pari kautta ovat menneet porvoolaisten A-juniorijoukkueessa, minkä ohella Nieminen on harjoitellut ja pariin otteeseen pelannutkin edustusjoukkueen maalin suulla – esimerkiksi juuri viime kaudella Atleticoa vastaan Futuran voittoon päättyneessä trillerissä.

Daniel tuleekin muodostamaan alkavan kauden ydinmaalivahtikaksikon yhdessä Kaapo Sinervon kanssa, jota Erkka Niini täydentää parhaansa mukaan silloin, kun kiireiltään ennättää. Elis Rintala taas on päättänyt pitää huilikauden pelaamisista ja keskittyy jatkossa valmennuspuoleen mm. Atleticon maalivahtivalmentajana.

Päävalmentajavastuita jakava Antti Säynätkari on syystäkin tyytyväinen vahvistettuaan kapoiselta näyttänyttä veskariosastoa:

– Koko talven näytti siltä, että lähdemme kauteen pelkästään ykkösmaalivahti-Kaapon kantavien hartioiden varassa. Valmentajan näkökulmasta olisi ihanteellista, että joukkueessa on vähintään kaksi hyvätasoista ja motivoitunutta maalivahtia. Esimerkiksi treenien laatutaso nousee välittömästi pari napsua. Siksi Danielin yhteydenotto osui kerrassaan loistavaan saumaan. Parin viikon perusteella on päivänselvää, että Daniella on raamit, perustekniikka ja asenne kunnossa. Nuorella miehellä on vielä vuosikausia matkaa maalivahdin huippuikään, joten uskon että kokemuksen karttuessa tekeminen vain paranee entisestään.

Nieminen itsekin iloitsee uudesta askelmasta urallaan:

– Tulen tosi hyvillä fiiliksillä Ticoon! Treeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki päällä ja joukkueessa on hyvä yhteishenki. Odotan innolla jo kauden alkamista ja onnistumisia Kolmosessa.

Tervetuloa Ticoon Daniel!