Regions’ Cupin ensimmäiset rundit on arvottu – Atletico paineli suoraan kakkoskierrokselle

Viime vuonna koronan takia kokonaan peruuntunut Regions’ Cup tekee odotetun paluun ja Palloliitto pyöräytti tänään molemmat Atletico-joukkueet suoraan cupin 2. kierrokselle seuraavasti:

FC FC (5D) – Atletico Malmi
LJS (4D) – Atletico Akatemia

Ticon edari saa siis vastaansa FC FC:n (F.C. Football Club Helsingfors), jonka kanssa malmilaisilla on myös yhteistä historiaa kaudelta 2007. Tuolloin Kutosta pelanneet joukkueet kohtasivat Tapulin hiekalla, ja Atletico oli parempi lukemin 2-1. Atleetit nousivat myös kauden päätteeksi Vitoseen ja ripustivat myös kultamitalit kaulaansa voittamalla piirinmestaruuden. Sittemmin Ticon nousu on jatkunut aina Kolmoseen saakka, mutta myös FC FC on kivunnut sarjaportaan verran ylöspäin ja palloilee tällä hetkellä Vitosessa, missä joukkue sijoittui viime kaudella oman lohkonsa kahdeksanneksi (7 voittoa ja 7 tappiota).

Atletico Akatemian tuleva vastus pelasi niin ikään viime kaudella Vitosta, mutta LJS (Laaksolahden Jalkapalloseura) päätti kautensa sarjanousuun hoitelemalla kahta vaille kaikki pelinsä (12 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio) ja hoitelemalla näin myös lohkon nimiinsä. Akatemia ei ole koskaan kohdannut laaksolahtelaisia virallisissa peleissä, mutta vuodelta 2019 löytyy yhteinen harjoitusottelu, jolloin LJS kaatoi Akateemikot syyskierrokseen valmistavassa pelissä lukemin 6-1 (3-0).

Otteluiden ajankohdat selkiytyvät tulevina viikkoina, mutta 2. kierros tulisi olla pelattuna 25.4. mennessä.

Muut otteluparit löydät täältä.

Regions’ Cup on kilpailu, johon voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen miesten aikuisten joukkueet Kolmosesta alaspäin. Voittaja palkitaan 5000€:lla ja hävinnyt finaalijoukkue puolestaan 1000€:lla. Molemmat Regions’ Cupin finalistit saavat halutessaan suoran paikan Suomen Cupin 2022 pudotuspelivaiheeseen, tai muun myöhemmin määriteltävän edun, mikäli cup-kilpailuiden kehitystyön johdosta Suomen Cupin kilpailutapaan tulee muutoksia. Lisäksi näin parittomina vuosina Suomen Regions’ Cupin voittaja saa paikan UEFA Regions’ Cupiin seuraavalle vuodelle.