Kuulumisia malmilaisleiristä – ”Korona on vaikeuttanut valmistautumista melkoisesti”

Vuosi vetelee viimeisiään ja ollaan jo seuraavan preseasonin kynnyksellä. Atletico saunoi kautensa päätökseen lokakuussa ja käynnisti perinteiset off-season-höntsät marraskuun alussa. Hommat ehdittiin siis juuri ja juuri startata ennen kuin korona sotki paketin täydellisesti ja pisti kaupungin treenikentät – mukaan lukien Atleticon syksyllä hyödyntämän Pallomyllyn – kiinni 23.11. alkaen. Ensin kolmeksi viikkoa ja sen jälkeen rajoitukset säädettiin ulottumaan 10.1.2021 saakka. Sitä myöten myös Atleticon off-season taputeltiin päätökseen ennen kuin se ehti kunnolla edes vauhtiin. Joukkueenjohtaja Janne Vottonen kuvailee Atleticon loppuvuoden kuulumisia seuraavasti:

– Koko tämä vuosihan on ollut pientä tasapainoilua ja oli tavallaan yllätys, että kausi saatiin vedettyä niinkin hienosti loppuun ilman, että jouduimme siirtämään yhtäkään peli- tai treenitapahtumaa sen alkukesän pakollisen tauon jälkeen. Totta kai se oli iso harmi ja sääli, että treenit keskeytettiin siirtymäkaudella, mutta jos jotain positiivista hakee, niin mieluummin nyt kuin vaikkapa keskellä kuuminta valmistautumista sarjakauteen. Puhumattakaan tietysti kaudesta. Mutta vastauksena kysymykseen, kyllähän korona on vaikeuttanut valmistautumista melkoisesti.

Vaikka Atletico ehti pitää lopulta vain kolme tapahtumaa ennen kuin hallin ovet laitettiin säppiin, piisasi uuden valmennustiimin johdolla vedetyissä treeneissä menoa ja vilskettä heti alusta lähtien. Siitäkin huolimatta, että moni edelliskauden avainpelaajista vietti vielä ansaittua lomaa tammikuun preseasonia odotellessa.

– Nämä ylimenokauden treenit ovat tyypillisesti olleet vähän rennompia tilaisuuksia ilman mitään osallistumispakkoa. Toisaalta vastapainona niissä on nähty aina melkoisen kattaus erilaisia tryout-pelaajia ja sekalaista seurakuntaa noin muutenkin. Pidetään kuntoa yllä, nautitaan futiksen riemusta ja rakennetaan samalla jo ensi kauden joukkuetta, kuten se jossain aiemmassa artikkelissa oli hyvin tiivistetty, kommentoi Vottonen.

Treenit sujuivat kuitenkin siltä osin lupauksia herättävästi, että jokaisen tapahtuman osallistujamäärät olivat 20 paremmalla puolella ja kolmeen tapahtumaan osallistui omien ja Atletico Akatemian pelimiesten lisäksi myös yhteensä noin viitisentoista jengiin kuulumatonta tryout-peluria. Ensimmäinen uusi pelimieskin ehdittiin jo kiinnittää, kun syyskaudella Atleticon toimintaa haistelemaan päässyt Kevin Nurmi kirjaili nimensä kontrahtiin juuri ennen koronataukoa.

– Määrällisestihän uusia yrittäjiä oli jopa enemmän kuin odotimme, varsinkin kun mitään varsinaisia avointen ovien treenejä ei tänä syksynä mainostettu. Toisaalta paikalla oli useampikin potentiaalinen vahvistus eikä juurikaan ihan puhtaita turisteja. En siis todellakaan valita, myhäilee Vottonen.

Mitään rekrytointien tavoitemääriä tai -aikatauluja ei joukkueenjohtaja suostu kuitenkaan paljastamaan, vaikka myöntääkin, että koronatauko tuli monellakin tapaa ikävään kohtaan.

– Meidän oli tarkoitus pelata yksi treenipeli nyt joulukuussa ja katsastaa noita uusia kavereita niin, että oltaisiin siltä pohjalta pystytty tekemään sitten lopullisia päätöksiä ja julkaisemaan Kevinin lisäksi pari muutakin nimeä vielä ennen joulupyhiä. Korona päätti kuitenkin toisin, joten nyt ei auta kuin odotella, että päästään taas treenikentille ja sitä kautta jatkamaan treeneissä ja neuvotteluissa siitä, mihin marraskuussa jäätiin. Eli toivottavasti palaamme asiaan tammikuussa uusin uutisin.

Atleticon treenit käynnistyvät näillä näkymin heti, kun koronarajoitukset hellittävät. Tällä hetkellä tauko on merkitty jatkuvaksi 10.1.2021 saakka, joten mikäli uusia rajoituksia ei aseteta, palattaisiin treenikentille jälleen maanantaina 11.1. Tapahtumat-osion treenikalenterin mukaisesti. Joukkue harjoittelee tulevana talvena kolmesti viikossa ja tulee pelaamaan Regions’ Cupin lisäksi tukun harjoitusotteluita. Myöskään niitä ei ole päästy kiinnittämään ihan odotetulla tavalla.

– Ensimmäiset pelit lyötiin lukkoon jo marraskuun alussa, mutta korona on tuonut omat haasteensa sillekin puolelle ihan jo siksi, ettei meillä ole ollut riittävästi näkyvyyttä preseasonin alkuajankohtaan. Pyritään kuitenkin julkaisemaan jonkinlainen alustava ohjelma tässä lähiaikoina, mitä sitten muokataan ja täydennetään kevään mittaan. Tammikuu on silti se isoin kysymysmerkki edelleen, ikävä kyllä, harmittelee Vottonen.

Huhtikuun loppupuolella alkavaan kauteen on kuitenkin aikaa vielä nelisen kuukautta eikä Vottonen vaikuta olevan tilanteesta huolissaan, vaikka korona luokin tummia pilviä taivaalle.

– Kaikki Kolmosen joukkueet ovat tässä onneksi samassa veneessä ja ainakin omien tietojeni mukaan näitä koronarajoituksia on kunnioitettu aika kuuliaisesti. Toivotaan kovasti, että tammikuu ja uusi vuosi toisivat mukanaan helpotuksia noihin rajoituksiin ja futistoimintaa päästäisiin taas jatkamaan. Mieluiten toki 11. päivä tammikuuta, kuten kalenterissa tällä hetkellä seisoo.

Sitä ennen vetäydytään kuitenkin viettämään joululomia. Atletico toivottaa kaikille seuraajilleen rauhallista ja myös kaikin puolin turvallista joulunaikaa!