Nettisivutoimituksen piinapenkissä Atletico Akatemian Kalle Niemi: “11v rupeama Akatemian valmentajan tulee päätökseen ainakin toistaiseksi”

Vitosen sarjakausi päättyi myös lokakuun alussa ja samalla laitettiin Atletico Akatemian vaiherikas kausi 2020 päätökseensä. Lopullinen sijoitus oli 7/15, vaikka joukkue keikkui pahimmillaan syyskuun alkupuolella jopa lohkon hännillä. Ääritasainen keskikasti ja häntäpää elivät kuitenkin viimeisille kierroksille saakka ja myös malmilaisryhmä kipusi viimeisestä viidestä pelistä ottamansa neljän voiton ja yhden tasurin turvin lopulta turvalliseen keskikastiin. Lopputulokseksi jäi 6 voittoa, 1 tasapeli ja 7 tappiota.

Kausi oli myös yhden aikakauden loppu, sillä Atleticon joukkueita vuodesta 2002 pelaajana edustanut ja Akatemiaa vuodesta 2010 valmentanut Kalle Niemi jätti viimeisen pelin myötä hyvästit joukkueelle ja siirtyi FC Kirkkonummen palvelukseen lähemmäksi nykyistä asumustaan. Nettisivutoimitus päätti siis istuttaa Kallen vielä kertaalleen piinapenkkiin ja kysellä menneestä kaudesta:

Kausi päättyi seitsemänteen sijaan. Oletko tyytyväinen joukkueen suoritukseen ja loppusijoitukseen?

– Ei täysin tyytyväinen tietenkään voi olla, sillä kauteen lähdettiin kovin odotuksin ja tavoite oli siellä top3-kerhossa ainakin valmennuksen päässä. Saatiin ennen koronaa kuitenkin eheä treenikausi ja viimekauden porukka pysyi hyvin kasassa. Pelitapa alkoi olla selkeä ja vahvuudet ja heikkoudet tiedossa. Toki lohkojako oli hieman arvoitus, kun tuli mukaan yhä enemmän myös Uudenmaan porukoita

Tilanne näytti jossain kohtaa huolestuttavalta, sillä Akatemia löytyi lohkon hänniltä. Miten kurssia ja sijoitusta saatiin hilattua ylempään keskikastiin?

– Kyllä. Täytyy myöntää, että pientä pelkoa kertyi alkukauden mittaan sen suhteen, että missä vaiheessa joukkue ymmärtää alkaa raapia pisteitä. Alkukauden vastustajat olivat toki lohkon kovimmat jengit ja tappiot olivat ikäviä yhden maalin pelejä. Muutamassa ottelussa oli myös kokoonpanohaasteita. Onneksi yhteistyö Atleticon kanssa pelasi tänäkin vuonna ja sieltä saatiin muutama pelaaja lainattua pariin otteluun ja heidän mukanaan tuoma voitontahto ja rutiini saivat joukkueen heräämään. Jouduin myös lanseeraamaan muutamia pieniä vaateita joukkueelle, kuten pistevelan, jota piti maksaa per ottelu ja muutaman tarinan antiikin spartalaisista.

Keitä yksilöitä haluaisit nostaa esille tämän kauden onnistujina?

– Tällä kaudella Pauli ”Parru” Laiho otti selvästi isompaa roolia kentällä ja sen ulkopuolella johtavana pelaajana. Ilkka ”Zimi” Taipale dominoi suvereenisti joukkueen tähtipistepörssiä ja se näkyi myös kentillä vastustajien kiusaamisena. Tämän lisäksi iso hatunnosto maalivahdillemme Lauri ”Nupe” Kolkalle, joka alkukauden varjojen mailla vaeltelun jälkeen kasasi pelinsä hienosti ja oli loppukaudesta jälleen voittava maalivahti. Hänen kasvutarinastaan olin erityisen ylpeä. Moni joutui myös yllättävän isoon rooliin kuntoonsa nähden, näistä nostoina Jani ”Sihvo” Sihvonen ja Henrik ”Hegu” Forsman, jotka olivat isossa roolissa läpi kauden.

Millainen fiilis jäi tämän vuoden Vitosen lohkosta?

– Todella kova lohko. Moni joukkue osasi pelata hyvää jalkapalloa. Oikeastaan kaksi heikompaa porukkaa, muuten todella tasaista. Kuten sarjataulukkokin kertoo. Oikeastaan määrittävänä tekijänä oli jälleen se, että kuka saa sen normaalin kokoonpanon peliin mukaan ja kuka ei. Selvästi alkaa Vitosen jengit vakiintumaan, heikommat porukat tippuvat aina nopeasti pois ja joka kaudella on se yksi/kaksi kovaa jengiä, jotka matkaavat divareiden läpi kohti Kolmosta. Todella mukava oli myös saada vähän lisää reissupelejä, jotka aina rakentavat yhteisöllisyyttä joukkueen sisällä sekä avartavat maailmankatsomusta, kun pääsee näkemään maatiloja esimerkiksi Kellokoskella.

Jatkat nyt uusien valmennuksellisten haasteiden pariin. Kerro vähän niistä lisää!

– Tosiaankin yli 11v rupeama Akatemian valmentajan tulee päätökseen ainakin toistaiseksi. Siviilielämä on kuljettanut minut Masalaan, Kirkkonummelle. Sieltä matka Tapanilaan on hieman pidempi ja tästä syystä päätin antaa Akatemialle tilaa hankkia uusi käskyttäjä välillä. FC Kirkkonummihan onneksi rekrytoi minut nopeasti pois kuleksimasta ja pääsenkin ensi kaudella uusien haasteiden pariin, kun otan vastuulleni B17 poikien joukkueen. Mukava tarttua uuteen haasteeseen!

Nettisivutoimitus antaa isoimmat mahdolliset kiitokset Kallelle menneistä vuosista ja toivottaa kovasti tsemppiä uusiin haasteisiin! Kentänlaidalla tavataan!