Kolmosen alustava lohkojako 2021

Jokavuotinen “marraskuun jouluaatto” koitti tänään, kun Palloliitto tiedotti Etelän Kolmosen joukkueille ensi kauden alustavan lohkojaon.

Päättyneellä kaudella koronan sotkema aikataulu pakotti poikkeuksellisesti räjäyttämään perinteiset kolme lohkoa kahdeksi, mutta tällä tietoa ensi vuonna palataan tuttuun ja turvalliseen 3 x 12 -sapluunaan kaksinkertaisella sarjaohjelmalla. Ennätyksellisesti kokonaan vanhan Helsingin piirin alueen joukkueista koostunut kakkoslohko jäi viime vuonna kokematta, mutta tulevana suvena ollaan taas lähellä – “Stadi-lohkon” Helsinki-pitoisuus on kuitenkin jopa kolme neljäsosaa eli 9/12 joukkuetta!

Kauas ei Atleettien tarvitse jatkossakaan reissata, sillä koko pääkaupungin ulkopuolinen kolmikko tulee miellyttävien etäisyyksien päästä naapurikunnista Espoosta (FC Espoo/2) ja Vantaalta (KoiPS ja TiPS). Vantaa-kaksikon lisäksi suoraan viime kaudelta Ticon lohkokavereina jatkavat SAPA/3 sekä rakas vihollinen PuiU, jonka läsnäolo pitää huolen Koillisen paikallispelien jatkumosta. Pitemmän ajan tuttuja ovat Nelosen nousijakaksikon HIFK/2 ja PPJ ohella “vihreät palloseurat” HPS ja LPS, ja myös viime kaudeksi LePan edustuksen kanssa fuusioitunut FCE/2 on aiemmin kohdattu kaudella 2012. Täysin uusina tuttavuuksina tulevat FC FINNKURD sekä Kakkosesta viime kauden päätteeksi romahtanut FC Viikinkien edustusjoukkue – joka muuten on viimeksi pelannut Kolmosessa 20 vuotta sitten kaudella 2000 ennen myöhempiä sankaritekojaan liiton peleissä aina liigaa myöten.

Naapurilohkojen joukkueista on pakko mainita kolmos- eli “radanvarsilohkoon” sijoitettu MPS/2020 (entinen MPS/Old Stars), joka pelasi mainion kauden Nelosessa ja palasi lohkokakkosena takaisin “kuninkuusluokkaan” kolmen vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran MPS on ollut Kolmosessa edustettuna kahden joukkueen voimin 2017, kun Ticon lisäksi äMPSin sittemmin kuopattu edustusjoukkue oli vielä jalkeilla.

Nousua Kakkoseen havitteleville joukkueille tiedossa on jälleen uusi karsintaformaatti. Kovimman pistekeskiarvon summannut lohkovoittaja kuittaa suoran nousun, ja kaksi muuta kilpakumppania ottelevat keskenään kaksiosaisessa otteluparissa toisesta Etelän kahdesta kiintiöpaikasta sarjaporrasta ylempänä.

Etelän Kolmosen lohkojako ilmestyy lähiaikoina kokonaisuudessaan nähtäville liiton tulospalvelusivustolle.