Aleksis Ulander lainalle Atleticoon

Atletico tiedotti tehneensä uuden sopimuksen: PK-35:ssä viimeiset kolme kautta pelannut ja talvella turkulaiseen TPK:hon siirtynyt Aleksis Ulander (s. 1998) edustaa keltapaitoja elokuun loppuun saakka ulottuvalla lainasopimuksella. Keskikentän laidalla ja keskustassa viihtyvä taituri tuo siis lisää vauhtia ja hyökkäyspelotetta Atleticon jo entuudestaan vahvaan hyökkäyspäähän.

Ulander ehti esiintyä kevään mittaan kahdessa Atleticon harjoitusottelussa ja syötti myös perjantain PuiU-tasurissa Atleticon ainokaisen. ”Allu” on kuitenkin monelle malmilaisfutiksen ystävälle jo entuudestaan tuttu mies, sillä hän on alkujaan MPS:n kasvatti ja pelasi myös ensimmäiset miesten pelinsä Malmilla kausilla 2015-2016 niin Kolmosessa kuin Kakkosessakin kuuluen niin ikään Atletico-paitaa kantavien Akseli Hietalan ja Kaapo Sinervon ohella ikäluokkansa suurimpiin malmilaislupauksiin.

Sen jälkeen kolme seuraavaa kautta vierähtivät kehän toisella puolella, Pihlajamäessä, jossa viime kausi päättyi sarjanousuun Atleticon lohkosta ja Ulanderin oma tie vei opiskeluiden perässä Turkuun. Ulander viettää kuitenkin kesänsä Helsingissä ja näin jo viime vuoden puolella puuhailtu lainasiirto saatiin viimein maaliin.

Päävalmentaja Eddie Finch on syystäkin tyytyväinen uuteen pelaajahankintaan:

”Allu on erittäin tärkeä lisäys meidän rinkiin tälle kesälle. Hänen tekniset kykynsä ja pelinlukutaitonsa edustavat kirkkaasti Kolmosen kärkipäätä ja kokemus mm. Kakkosen pelejä myöten hyödyttää meitä varmasti alkavalla kaudella niin matseissa kuin harjoitustapahtumissakin. Lisäksi täytyy nostaa esille hänen monikäyttöisyytensä, joka erityisesti lainapelaajana auttaa siinä, että voimme laittaa hänet oikeastaan mille tahansa yläkuusikon pelipaikalle ilman, että se rikkoo joukkueen koheesiota. Ei siis sillä, että olisin huolissani joukkueen yhtenäisyydestä, vaikka Allu onkin ensimmäinen lainapelaaja minun aikanani, sillä hän tuntee jo valmiiksi useampia joukkueen pelaajista ja on pelannut Malmin keltaisissa jopa pidempään kuin moni muu Atleetti.”

Allun TPK-debyytti jäi koronapandemian takia tekemättä, mutta mies odottaa jo malttamattomasti sunnuntaina siintävää kauden starttia:

“Kovalla innolla tulen mukaan jengiin. Kauden alkua odotettu liian kauan ja nälkä pelaamiseen on jo kova. Seuraavalta kolmelta kuukaudelta odotan pääseväni nauttimaan fudiksesta hyvässä porukassa. Michael Jordan on GOAT”.

Tervetuloa Ticoon Allu!