Taitoa ja kokemusta hyökkäykseen – Amir Ahmad siirtyy Atleticoon

Atletico julkisti alkuviikosta talven neljännen pelaajahankintansa, kun kaikissa kolmessa treenipelissä esiintynyt ja kaksi maaliakin nimiinsä kirjauttanut Amir Ahmad (s. 1983) kirjaili nimensä Tico-kontrahtiin. Hyökkäyspäässä viihtyvä “Amppa” siirtyy keltapaitaan Kehä 1:n toiselta puolelta, PK-35:stä.

Kajaanissa syntynyt Amir on alkujaan Pallokerho-35:n kasvatti, jossa hän on edustanut viime vuodet miesten joukkueita kolmella eri sarjatasolla Vitosesta Kolmoseen. Viime kauden päätteeksi sarjanousua Kolmosesta Kakkoseen juhlineelta Ampalta löytyy myös rutkasti kokemusta Kakkosen peleistä niin Futuran kuin Gnistaninkin paidassa, jossa mies tehtaili maaleja 2010-luvun alkuvuosina.

Viime kaudet ovat vierähtäneet valmennus- ja työkiireiden lisäksi osin lasaretissa, mutta Ahmad on valmis pistämään itsensä kuntoon ja näyttämään niitä taitoja, joista talven treenipeleissä ja harjoituksissa on nähty jo runsaasti viitteitä:

– Hyvillä fiiliksillä mukaan Ticoon. Jengissä on tuttuja kundeja itselle tärkeää on hyvä meininki kopissa ja kentällä. Itse pyrin pysymään terveenä, jotta voin kauttaa jengiä menestymään, koska tunnen, että taikaa on vielä jäljellä, kommentoi Ahmad.

Myös tavoitteet ovat melko selkeät ja terveisiä lähteekin aiemmalle seuralleen Pihlajamäkeen:

– Tavoitteena on tehdä enemmän maaleja kuin Esa Terävä ja syöttää saman verran kuin OP Jurvainen viime kaudella Kolmosessa.

Päävalmentaja Edward Finch iloitsee myös saadessaan vanhan valmennuskollegansa viimein Ticoon:

– Olen tuntenut Ampan jo viimeiset kuusi vuotta, sillä valmensin hänen kanssaan mm. PK-35:n BSM-joukkuetta, jossa myös Eeli Lehto muuten pelasi. Olen siis tiennyt jo pitkään hänen jalkapalloilulliset kykynsä unohtamatta myöskään loistavaa persoonaa. Tämä huomioiden, olen silti yllättynyt kuinka hyvä pelaaja hän yhä on, vaikka ikääkin alkaa jo olla. Erityisesti hänen juoksuvoimansa sekä rytminvaihdokset ja pallolliset kyvykkyydet yhdistettynä hyvään pelinluku- ja viimeistelytaitoon. Amppa tekee mielellään juoksuja linjan taakse, kuten myös hakee palloa jalkaansa hyökkäyksiä rakentaessa. Hän on loistava lisä joukkueeseen, eikä ainoastaan kentän sisäpuolisten asioiden ansiosta. Hänen kokemuksensa ja joviaali luonteensa olisi varmasti tervetullut mihin tahansa pukukoppiin ja hän on jo lyhyessä ajassa ottanut johtavaa roolia ringissä tuoden esille parhaita puolia muista pelaajista. Odotan innokkaasti, että hän kotiutuu vielä paremmin osaksi joukkuetta ja pystyy vaatimaan myös kanssapelaajiltaan enemmän. Edellyttää tottakai, että Amppa pysyy kunnossa ja välttää loukkaantumiset. Töitä on vielä paljon tehtävänä ennen kauden alkua.

Tervetuloa Ticoon, Amppa!