Atletico kiinnitti uusia pelaajia – Kinnunen ja Sikkilä Atleticoon

Atletico julkisti tänään kaksi tuoretta pelaajahankintaa, kun preseasonin avausotteluissa Valttia ja PKKU/2 vastaan esiintyneet Janne-Matti Kinnunen (s. 1995) ja Joni Sikkilä (s. 1995) kiinnitettiin pysyvämminkin malmilaispaitaan. Molemmille keltainen pelipaita on jo entuudestaan tuttu, sillä viime kausi vierähti niin ikään Kolmosta pelanneen Sibbo Vargarnan riveissä.

Janne-Matti on Keravan Pallo -75:n kasvatti ja edustanut junioriaikoina myös PKKU:ta. Sieltä tie vei takaisin KP-75:n miehiin ja kaudet 2015-2018 kuluivat Sibbo-Vargarnan riveissä, jossa vyölle kertyi lähemmäs 100 peliä, joissa mies iski myös 10 maalia. Junioreissa pitkälti topparina ja laitapakkina viihtynyt Janne on pelannut aikuisiällään lähinnä keskikentän keskustassa, mutta myös topparin tontti on tullut tutuksi. Edeltävällä kaudella Kinnunen oli lisäksi joukkueensa kapteeni – jo Atleticossa pelaavan sukunimikaimansa tapaan.

Joni taas on alun perin joensuulaisen JIPPOn kasvatti, mutta edustanut junioreissa myös TuPSia, PKKU:ta ja Gnistania. Aikuispuolella pelit starttasivat Jannen tapaan KP-75:ä, josta tie vei MPS:ään ja sieltä viime syyskierroksella pienen tauon jälkeen Sipooseen. Jo Valtti-pelissä monikäyttöisyyttään osoittanut Sikkilä viihtyy parhaiten niin ikään keskikentän rooleissa ja on ehkä joillekin malmilaisfutiksen ystäville tuttu myös seuran juniorivalmentajana.

Päävalmentaja Eddie Finch kommentoi tuoreimpia hankintojaan seuraavasti:

– Nämä kaksi kaveria saapuivat treeneihin yhdessä ennen joulua ja ovat jo nyt osoittaneet potentiaalisen arvonsa joukkuelle parin viime kuukauden aikana. Sitä mukaan kun integroituminen joukkueeseen jatkuu, odotan että he pääsevät samalle aaltopituudelle muiden ticolaisten kanssa ja alamme sitä kautta nähdä samanlaista kombinaatiopelaamista ja yhteistyötä, jota he ovat jo toistuvasti kyenneet osoittamaan toistensa kanssa ja josta on nyt jo nähty pieniä viitteitä laajemminkin.

Pyydättäessä tarkempaa analyysiä, Finch avaa pelaajien vahvuuksia näin:

– Janne pystyy selvästikin paikkaamaan keskuspuolustuksessa, mutta saapuu joukkueeseen keskikenttäpelaajana, jolla on kykyä liikuttaa palloa ja nousta hyökkäyksiin toisessa aallossa niin, että hän luo vaaratilanteita boksin rajoilta. Jannen johtamisominaisuudet ja kyky organisoida myös kanssapelaajia on myös jo nyt huomioitu.

– Joni on puolestaan kehittyneempi hyökkäyspään ominaisuuksiltaan ja on jo osoittanut pelillisiä hienouksia ja visiota sekä pallon kanssa että ennen kaikkea ilman sitä liikkuessaan tiloihin ja luodessaan niitä. Jälkimmäistä ei olla totuttu näkemään kuin ehkä Tenksun (Mika Tenkanen) vapaamman flown päivinä ja Kustilta (Kustaa Käki) silloin, kun hänelle on vapaammat kädet hyökkäyspäässä. Siksi Jonin kyvyille tulee varmasti tarvetta erityisesti, kun kohtaamme matalalla makaavia, organisoituja joukkueita.

– Vaikka päätöksessä kestikin hetki, ei ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvää, etteikö päätös tulisi olemaan tämä. Janne ja Joni ovat jo tässä vaiheessa kasvaneet rooleihinsa ja uskon, että kehityssuunta jatkuu.

Kinnunen uskoo niin ikään, että kehityskäyrä jatkaa nousuaan:

– Hienoa päästä liittymään Atleticoon! Treeneissä on ollut hyvä meininki, joukkueen henki on kohdillaan ja minut on otettu hyvin vastaan. Joukkueen taustojen työskentely on myös erinomaisella tasolla. Ensimmäisessä treenipelissäni minulle ojennettiin kouraan Atleticon pelipaita, jota koristi junnuista asti kantamani pelinumero, mikä tuskin oli vain sattumaa.
Valmentajan vaihtuessa tai vaihtaessani ympäristöä olen pystynyt ottamaan aina kehitysaskeleen eteenpäin. Atleticossa on hyvä nippu taitavia pelaajia, ja myös heiltä oppii joka treeneissä uusia juttuja, joten uskon, että kehitystä tapahtuu. Voitonjanoni on myös suuri viime kauden pettymyksen jälkeen. Toivon, että pystyn tinkimättömällä asenteellani ja otteillani auttamaan Atleticoa Kolmosen kärkitaistossa.

Sikkilä asettaa hänkin kovat tavoitteet:

– Hyvä fiilis päästä hyvään joukkueeseen ja odotan innolla tulevaa kautta. Lohko vaikuttaa kovalta ja hienoja derbyjä tulossa, mutta joukkueena yritetään parantaa viime kaudesta! Itse haluan pelata parhaan kauteni ja nähdä, millä tasolla pystyn pelaamaan hyvän pre-seasonin jälkeen.

Kaksikon lisäksi Atleticon hyökkäyspää vahvistuu kahdella kovalla paluumuuttajalla, kun edelliskauden ulkomaankomennuksen ja muiden kiireiden vuoksi missanneet Miro-Aleksi Tissari ja Jani Putkonen ovat palanneet jälleen alkuvuodesta joukkueen treenivahvuuteen. Kaksikko tuo lisää tulivoimaa Atleticon jo entuudestaan kovaan hyökkäysarsenaaliin, sillä Ben sijoittui toissakaudella maalipörssin jaetulle kakkossijalle kahdeksalla osumalla (14 pelissä) ja Japu taas pitää nimissään joukkueen kaikkien aikojen maali-, syöttö- ja tehopistepörssien kärkipaikkoja tehoilla 77+44=121 (131 pelissä).

Tervetuloa joukkueeseen Janne ja Joni sekä tervetuloa takaisin Ben & Japu!