Tuoreita aatelointeja Atletico Hall of Fameen

Viime viikonloppuna vietetyn Atleticon 25-vuotisgaalan yhtenä ohjelmanumerona palkittiin joukkueen merkkihenkilöitä vuosien varrelta Hall of Fame -aateloinneilla.

Atletico Hall of Fame -kunniagalleria oli pystytetty 20.10.2006 Atleticon perustamisesta lähtien joukkueenjohtajana toimineen Mikko Pukin päätettyä 13-vuotisen valtakautensa joukkueen taustoilla. Yhtenä kiitoksen eleenä vuosien työstä joukkueen eteen Mikko pääsi Hall of Famen listoille itseoikeutetusti numerolla 1.

Seuraavat aateloinnit olivat vuorossa 2008. Numerolla 2 listoille kirjattiin toistamiseen sama sukunimi – Mikon poika Juho Pukki, 1993 joukkueessa aloittaneiden pikkunappuloiden viimeinen mohikaani, päätti pitkän peliuransa Ticossa kauden 2007 jälkeen. Samana syksynä suuruuksien joukkoon nostettiin vielä valmentajakaksikko Harry Tuominen ja Antti Raudoskoski; Harry luotsasi nuoret Atleetit ensi kertaa miesten sarjoihin, ja Anan hahmo puolestaan henkilöityy vahvasti kahdessa kaudessa joukkueeseen luotuun ja sittemmin pysyvästi vakiintuneeseen voittamisen kulttuuriin.

Raimo Parikka
Raimo Parikka

Hall of Famen 10 vuoden hiljaiselo päättyi viime lauantaihin, kun kunniakkaan joukon jäsenmäärä tuplaantui kertaheitolla neljällä uudella aateloinnilla – sattumoisin päivälleen 12 vuotta ensimmäisen nimeämisen jälkeen. Numerolla 5 varustetun plakaatin sai Ticon juniorivalmentajana 90-luvun puolestavälistä uuden vuosituhannen alkuun toiminut Raimo Parikka, jonka johdolla ja peluutuksessa Atletico oli junnuille sosiaalisesti ihanteellinen ympäristö harrastaa jalkapalloa. Muut kolme nostoa menivät pelaajina kunnostautuneille Paul-Mikael Forsströmille, Jukka Haaralalle ja Mikko Huupposelle; Micke torjui Atleticon maalilla viisi ensimmäistä divarikautta, ja Jugi ja Hupi olivat kumpikin “3. dynastian” eli Kolmosen kärkipäähän profiloitumisen aikakauden kantavia voimia 2013-2017.

Gaalan yhteydessä haluttiin palkita vain sillä kertaa paikalla olleita henkilöitä, joten jatkoa seurannee hyvinkin ennen pitkää…