Kolmonen: JoKi – Atletico Malmi 0-1 (0-1)

Maalit

0-1 Jonne Ketonen (Jesse Ketonen) 21′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Niko Eriksson
Akseli Hietala
Antti Säynätkari 79′ Miro Rissanen
Mika Tenkanen
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Jaakko Peltonen
Kustaa Käki (C)
Jesse Ketonen
Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Ville-Pekka Liimatainen

Raportti

Kauden viimeiseen vierasotteluunsa Tico rantautui ensimmäistä kertaa Jokelaan aivan Tuusulan pohjoiskantille. Suuria kilpailullisia panoksia ei ottelussa enää ollut, sillä kolmospaikkansa sementoineiden Atleettien lisäksi myös seitsemäntenä sarjataulukossa majailleellla JoKilla oli keskikastin sijoitus lopullista pykälää vaille leimattuna. Pelipäivään lähdettäessä viides sija oli vielä sopivilla tuloksilla isäntien ulottuvilla.

Päivän kokoonpano jäi erittäin riisutuksi, sillä 12 enemmän tai vähemmän täydessä iskussa olleen pelaajan lisäksi vaihtopenkkiä miehitti pelitamineissa vain Akatemian paidassa Vitosessa 20 minuuttia kauden aikana kellottanut huoltopäällikkö.

Ottelun avausjakso näytti hyökkäyspelin osalta muodostuvan pitkälti yksipuoliseksi, kun yhdeksän minuutin pelin jälkeen Jonne Ketonen oli päässyt paikoille jo kolmeen otteeseen vuoroin jalkoineen ja päineen, ja myös Jasu Peltonen ehti lyhyehköllä kentällä täräyttää yhden kaukovedon leveäksi. Mölli Vesterisen mainio pusku Kusti Käen kulmapotkuun ei mennyt sekään vaarattoman paljon ohi maalin.

Myös Jesse Ketonen tunnusteli kotijoukkueen maalivahdin virettä laukauksellaan riiston jälkeen, mutta vielä pysyi pallo veskarin hallussa. Pari minuuttia myöhemmin verkko kuitenkin soi viimein. Vahvan oikean laidan muodostaneiden Kustin ja Mika Tenkasen double team oli liikaa yksinäiselle vastustajalle, ja onnistuneen riiston jälkeen Tenksu nosti pallon kohti Jesseä boksin rajalla. Peliväline haltuun, päätyyn ja maukas syöttö luukun editse takatolpalle Jonnen nautiskeltavaksi tyhjään maaliin. Myös Jonne sai nyt veljensä tapaan 10 sarjamaalin rajapyykin puhki tälle kaudelle.

JoKin nostaessa hyökkäyksiään pelaajien ajatukset eivät pitkään tuntuneet aivan osuvan yksiin, eikä Ticon päätykolmannekselle juuri tapahtunut mainittavia miltei puoleen tuntiin. Ensimmäisen puoliajan loppua kohden punaisetkin pääsivät vielä pariin otteeseen aiheuttamaan painetta Elis Rintalan maalille, mutta ensimmäinen hässäkkä tyrehtyi hyökkääjän oletettuun käsivirheeseen ja toinen suoraan Eliksen tassuihin päätyneeseen löysään sijoitukseen suoraan syötöstä. Puoliaikatilanne 0-1.

Lukemien tuplaus kävi lähellä vain pari minuuttia toiselle puolikkaalle. Möllin pehmeä sisäsyrjänosto Jonnen pudotuksesta kaarsi tiukalla kiertellä maalin editse ja meni vain tolppaa nuolaisten ylänurkan ohi takaa. Tuokiota myöhemmin Kusti ja Jesse pelasivat Jonnen sisään vasemmalta, mutta tuikkaus kohti maalia lähti lopulta sen verran pienestä kulmasta, että veskarin onnistui jollain ruumiinosalla pysäyttää pallo ulottuvilleen.

Reilun vartin “suvantovaiheen” aikana peli myllersi pitkälti keskialueella, ja kohokohdiksi jäi kaksi varoitusta JoKille. Viimeiselle vartille punapaidat saivat kuitenkin jälleen luotua painetta Ticon päätyyn. Hyökkäys vasemmalta eteni vaarallisesti sisään boksiin saakka laiturin ratkaisusyötönkin lipuessa maalin editse kohti takatolpalle liikkunutta joukkuekaveria. Häiritsemään ennättäneen Jonnen ja Eliksen mainio yhteispeli onneksi nollasi tilanteen kreivin aikaan.

Hetkeä myöhemmin Elis joutui ensi kertaa toden teolla torjuntatöihin. JoKi prässäsi pallon haltuunsa ja keskitys oikealta tavoitti vapaan miehen taka-alueelta. Jatko ilmapalloon lähti komeasti volleyna kohti etunurkkaa, mutta Elis peitti kulman upeasti ja torjui yrityksen. Vielä paria minuuttia ennen täyttä aikaa uusi hyökkäys vasemmalta poiki etualueelta toisenkin vedon, jonka Elis poimi varmasti.

Lisäajan rullatessa ensin Jonne kokeili painavalla kaukolaukauksella, maalivahti torjui. Kusti sen sijaan sai JoKi-puolustukselta karmaisevan harhasyötön suoraan jalkaansa keskiakselilla vastustajan kenttäpuoliskolla ja pinkoi kenenkään estelemättä yksin läpi. Maali jäi hyvästäkin paikasta silti tekemättä, sillä Kusti laukoi lopulta päin veskaria. Jännitysmomentti jatkui vielä muutaman minuutin, ja JoKin sivuvapari boksin nurkalta jäi ehtoon viimeiseksi kuumotuksen hetkeksi.

Paremmalla viimeistelyllä – ja ehkä myös pari jalkaparia laveammalla rosterilla – vierailusta Jokelaan olisi voinut tulla helpompikin, mutta joka tapauksessa iltapuhteen päätteeksi mukaan tarttui jo syksyn seitsemäs täysi pistepotti peräjälkeen ja bonuksena kauden neljäs nollapeli. Seitsemän pelin voittoputki sivuaa Ticon omaa Kolmosen ennätystä, samaten tähän mennessä kerätyt 46 sarjapistettä. Kauden viimeinen rypistys pelikentillä ja samalla mahdollisuus pistää ennätyksiä uusiksi on vuorossa tulevana lauantaina sarjan päätöskierroksen ottelussa FC Kuusysiä vastaan Tapanilassa klo 13:00.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: Voittomaalin ohella pelasi laidallaan mallikkaasti myös alaspäin.
Elis Rintala: Hiukan vaivaisenakin nollat, lopussa mies paikallaan.
Roni Tran: Jätti kentälle kaikkensa ja vähän ekstraakin.