Kolmonen: FC Korso United – Atletico Malmi 1-4 (0-1)

Maalit

0-1 Mikko Kouri 26′
0-2 Timo Kinnunen (Jesse Ketonen) 76′
1-2 Jari Lappalainen 83
1-3 Jonne Ketonen (Timo Kinnunen) 90+1′
1-4 oma maali 90+4′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Ville Ruuska 46′ Saku Kuittinen
Akseli Hietala
Mikko Kouri
Eeli Lehto 80′ Niko Eriksson
Roni Tran 30′ Kalle Jyrkinen 80′ Remi Defays
Jonatan Wasenius 64′ Timo Kinnunen
Mikko Vesterinen
Mika Tenkanen
Jonne Ketonen
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Antti Säynätkari

Raportti

Viikkoa aiemmin haltuun otetun lohkon kolmossijan puolustaminen ja eron repiminen hännystelijöihin jatkui syyskuun avausviikonloppuna Havukoskella FC Korso Unitedia vastaan. Ottelu oli samalla riemukas “kotiinpaluu” Ticon vanhoille KoiPS-legendoille eli Jesse ja Jonne Ketoselle sekä Mika Tenkaselle. Kolmikkoa vastaanottamassa Haviksen lehtereillä olikin koko joukko Korson faniryhmän Lammen Poikien edustajia, jotka ennen ottelua mm. pyrkivät ilmiselvästi hämmentämään malmilaisia vieraitaan soittamalla katsomossa iskelmää todella isosta ämyristä.

Mind games musiikin ja kaiketi maataloustuotteiden esittelyyn kannustavien pyyntöjen (“Näytä muna!”) merkeissä ei kuitenkaan aiheuttanut vieraiden riveissä vienoa hymynkaretta suurempaa reaktiota, ja peli käynnistyi kuin mikä tahansa muukin koitos.

Tai ainakin melkein, sillä ensimmäinen kulmia kohottanut tapahtuma oli korsolaisten maalivahdin ja puolustajan railakas yhteentörmäys boksin rajalla Jessen tavoiteltua Elis Rintalan pitkänlivakkaa avausta. Kukaan kolmikosta ei palloa saanut, mutta veskari Jani Wahlsten joutui tällin jälkeen keräilemään itseään tovin muoviruohon ja murskeen syvyyksistä.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka vaati pelikellolta jopa 22 minuuttia. Korson tehokas tilanteenvaihto omasta päästä pitkällä pallolla lähetti isäntien Henri “Rotsi” Takin kilpajuoksuun Ticon Eeli Lehtoa vastaan. Miehen ja pallon väliin päässeen Eelin vauhti loppui kuin seinään Rotsin annettua nuorukaiselle laittomilla otteilla selästä käsin lisää vauhtia kohti kentän pintaa, ja kun tuomari ei ilmiselvään rikkeeseen reagoinut, oli hyökkääjällä yhtäkkiä enää Elis edessään. Laukaus lähti, mutta riittävästi Eliksen ulottuville, ja hanskapari suti pallon pois vaaravyöhykkeeltä.

Ticon vastausta ei paria minuuttia kauempaa tarvinnut odotella, kun Jonne riisti pallon keskikentällä ja laittoi Jessen keskeltä läpi. Jesse ehti palloon puolustajan takaa juuri ennen veskaria, joka syöksyi tilanteeseen kädet ojossa ja molaria kiertämään lähtenyt Jesse löysi itsensä kentän pinnasta. Erotuomari sai kuultavakseen kahtalaisia näkemyksiä kovalla volyymillä esitettynä; korsolaisten mielestä tilanteessa ei ollut kontaktia ja Jesse filmasi härskisti ansaiten vähintään keltaisen kortin, ja Ticon toivelistalla oli maalivahdin poisto kentältä höystettynä vapaapotkulla – ellei jopa rankkarilla rikkeen sijainnista riippuen. Oikeudenjakaja puhalsi ratkaisunaan vaparin 16-rajan tuntumasta eikä kortti noussut kummallekaan osapuolelle. Tyytymättömämpiä tuomioon olivat ilman muuta kotijoukkueen edustajat.

Vaparin otti vastuulleen poikkeuksetta hyvän mielen maaleja tekevä Mikko Kouri, jonka suora veto lävisti ensin muurin ja painui verkkoonkin saakka maalivahdin jalkojen välistä. Korsolaisten mussutus vaparituomion virheellisyydestä jatkui koko ottelun ja varmasti Night Pubin ovelle saakka.

Maalin jälkeen, juuri ennen puolen tunnin täyttymistä sattui laidalla erikoinen tapaturma. Pelialueelta ulos momentumillaan ajautunut Roni Tran törmäsi hädin tuskin parin metrin päässä sivurajasta kohoavaan kenttäalueen aitaan sillä seurauksella, että Tico-laiturin vasen jalka sujahti aidan alle ja metallikehikon alareunasta läpi tulevat pystypienan päät puhkoivat Ronilta pelikelvottomaksi niin kengän, sukan kuin jalkapöydänkin. Roni siirtyi saman tien häijy vekki vasurissaan vaihtoon paikkailtavaksi ja kentälle lensi pikakomennuksella sisään Kalle Jyrkinen.

37. minuutilla Jesse sai pallon maaliin asti läpisyötöstä, mutta avustavan erotuomarin paitsiolippu oli hyvissä ajoin pystyssä. Erotuomaripa viittoi aluksi keskiympyrään ja sekös kotijoukkueessa vasta aimo huutomyrskyn nostattikin! Prisari kävi lopulta lipun luona pienen neuvonpidon ja nosti kätensä pystyyn epäsuoran vapaapotkun merkiksi eli paitsiotuomio jäi voimaan.

Vielä avausjakson lisäajalla oranssipaitojen päässä tapahtui, kun kommunikaatio ei pelannut ja Ari Tiiperin puskupalautus alaspäin maalivahdilleen suuntautui aivan muualle kuin toiseen suuntaan seilanneelle Wahlstenille. Kotiyleisön suureksi helpotukseksi pusku sujahti hieman ohi maalin “vain” kulmapotkuksi.

Tauon aikana Ronin matka jatkui Peijakseen tikattavaksi isäntäjoukkueen delegaation ystävällisesti tarjottua kyytiä samalla kun myös yksi korsolaisista lähti ilmeisesti suoristuttamaan pelin tuoksinassa poskelle mennyttä nenäänsä.

Toisen puoliajan alkuun perjantaita ulos keuhkoistaan syvään huokaillut huoltopäällikkö sai jälleen juosta, kun Elis ja Karri Kauppala kolaroivat etutolpan tuntumassa. Elis sai rytäkässä polvesta klyyvariinsa ja lensi iskun voimasta tolppaan, minkä seurauksena maali siirtyi paikaltaan puolisen metriä. Hetken silmiään pyöriteltyään Elis kykeni onneksi paperituppo sieraimessaan jatkamaan peliä normaalisti – mikä olikin helpotus Ticon kannalta, sillä seuraavalla minuutilla ohjaus keskitykseen oikealta kolahti samaiseen tolppaan kuin Elis tuokiota aiemmin ja perään Kauppala jatkoi lähietäisyydeltä akrobaattisesti vaarallisen pallon kohti maalia. Elis kuitenkin liimasi pallon hyppysiinsä ja ruuhkan läpi vaihtopenkiltä käsin tihrustaneetkin uskalsivat jälleen hengittää.

Korso sai pian vapaapotkun melko lailla samasta paikasta, josta ottelun avausosumakin oli syntynyt. Vetämään astellut Arto Kuoremäki oli selvästi katsonut Koopasta mallia, sillä pallo survoi tiensä läpi muurista, mutta Elis ei ollut ohitettavissa vaan poimi pehmoiseksi hyytyneen kudin vaivatta haltuunsa.

Kallen upea nosto linjan taakse osui melkein yksiin Jonnen pystyliikkeen kanssa – ei silti aivan riittämiin, sillä Wahlsten liikkui vastaan napaten pallon kiinni pienen pomputuksen jälkeen. Jonnen kurottelut pelivälineen perään menivät välittömästi maalivahdin ihon alle ja Wahlsten heitti selkänsä kääntänyttä Jonnea pallolla “kiitokseksi”. Tuomaristoa temppu ei hetkauttanut ja peli jatkui normaalisti.

Jonnen laukaus pakotti Wahlstenin kohta ihan kunnon torjuntaan ja puolustus siivosi karat ennen kuin Kalle ehti mukaan kekkereihin. Pari minuuttia myöhemmin Tico tuplasi johtonsa mallikkaasti pelatulla hyökkäyksellä. Eeli avasi oikeaa laitaa myöten Jesselle, joka kuroi ladun umpeen ja käänsi päädystä matalan keskityksen etualueelle. Vaihdosta reilua kymppiä aiemmin hyökiksi tullut Timo Kinnunen ohjasi sulavalla kosketuksella pallon kohti maalia ja Wahlstenin länget antautuivat jo toistamiseen illan aikana.

Lisämaali ehti nostattaa toiveita Atleettien vaihtopenkillä muutaman minuutin ennen kuin 83. minuutilla Korso hiipi vaivihkaa maalin päähän. Boksiin elämään jäänyt irtopallo päätyi kulmapotkutilanteen jälkeen puolustajakolossi Jari Lappalaiselle, joka tempaisi varmalla viimeistelyllä verkon kireäksi ja jännitys oli jälleen päällä.

Lähes seuraavasta hyökkäyksestä isännät olisivat hyvin voineet vaikka iskeä pelin jo tasoihin, mutta Rotsin veto hyviltä etäisyyksiltä suuntasi karkeasti ohi maalin. Oranssipaitojen momentti tuntui hiipuvan tähän, ja kuin suolana haavaan lisäajalla Tico kaunisteli loppulukemia vielä kahdesti. Ensin Timo jatkoi Jessen syötön oikealta pienellä kosketuksella takaa tulleelle Jonnelle, joka sijoitti pallon vasemmalta auringonvarmasti taka-alanurkkaan. Illan viimeinen pallo Wahlsteniin selän taakse etsiytyi vielä hetkeä ennen päätösvihellystä oman puolustajan osuessa etuvitosella Jonnen matalan keskityksen tielle.

Ottelu päättyi kevään kohtaamisen tapaan Ticon voittoon kolmen maalin marginaalilla, ja eron joukkueiden välille tällä kertaa teki ennen kaikkea viimeistely, sillä maalia kohti enemmän yrityksiä puoleentoista tuntiin sai aikaiseksi nimittäin kotijoukkue. Pelillisen kuntohuipun metsästys jatkuu edelleen, mutta tulosta syntyy joka tapauksessa mukavasti; lauantain voittopotti oli Atleeteille jo kolmas peräjälkeen. Neljättä haeskellaan kauden viimeisessä Pukinmäen kotipelissä HyPSiä vastaan heti tulevana lauantaina klo 15 alkaen.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Mikko Kouri: Vakuuttavia otteita alakerran kenraalina sekä hieno avausmaali.
Timo Kinnunen: Tehokas (1+1) cameo vaihdosta.
Jonatan Wasenius: Mainio kahden suunnan iltapuhde pelin ytimessä.