Maajoukkuekokemusta Tico-hyökkäykseen – Remi Defaysistä uusin Atleetti

Atletico tiedotti tällä viikolla tehneensä uuden pelaajahankinnan, kun Madagaskarilla syntynyt, mutta Belgian kansalaisuuden omaava Remi Defays (s. 1990) liittyy joukkueeseen ja on pelikelpoinen jo tulevan lauantain CLE-ottelussa.

170-senttinen belgialaisväkkärä on ainakin paperilla yksi Atleticon kaikkien aikojen meritoituneimmista pelaajista, sillä Remi sai jalkapalloilullisen koulutuksensa Standard de Liegen junioreissa ja kirjautti B-juniori-iässä ensimmäiset liigaminuuttinsa Belgian pääsarjassa Charleroin riveissä. Lisäksi mies ehti edustaa Belgian alle 19- ja 21-vuotiaiden maajoukkueita ennen muutamaa vuotta myöhemmin seurannutta muuttoaan Suomeen ja siirtymistä Kakkosessa pelanneeseen GrIFKiin. Kauniailaisjoukkueen lisäksi Remi on pelannut myös Malmin Palloseurassa Kakkosta ja viimeisimpänä muutaman ottelun Nelosta EBK:n riveissä.

Erittäin hyvää suomea puhuva Remi viihtyy erityisesti hyökkäyspäässä; joko laidalla, kymppipaikalla tai kärjessä ja on jo lyhyessä ajassa vakuuttanut niin Tico-johdon kuin valmennuksenkin ammattimaisuudellaan, taidoillaan ja tiukalla treeniasenteellaan. Heinä-elokuun treenien lisäksi Remi on ehtinyt osallistua jo mm. Atleticon heinäkuiseen hyväntekeväisyysturnaukseen tehden hyvää jälkeä Atletico All Starsin riveissä.

Atletico-pääkäskyttäjä, Eddie Finchille vahvistus on mieluinen:

– Remin junioritausta ja sitä seuraava maine olisi vahva mihin tahansa joukkueeseen maailmassa. Liittyessään Atleticoon hän tietää, ettei sillä ole enää merkitystä vaan ainoastaan siltä ajalta kerätyt taidot ja luonne ratkaisevat. Hän on nyt yksi meistä ja hänen arvonsa määrittyy niin persoonallisuuden kuin myös kentälle tuodun panoksen kautta. Odotan, että hän tuo jatkossakin kilpailullista asennetta ja ammattimaista suhtautumista meidän treeneihin, eli vaikuttaa positiivisesti koko toimintaan. Tuskin maltan odottaa, että pääsen tuomaan hänet osaksi meidän taktisia kuvioita ja joukkuemoraalia peleissä, joissa hänen tekninen kyvykkyytensä ja hyökkäystaitonsa pääsevät esille. Hän tulee onnistumaan varmasti.”

Myöskään myymäläesimiehenä työskentelevä Remi ei ole tullut missään nimessä jäähdyttelemään:

– Olen ollut monta vuotta huonossa kunnossa, joten tulen nyt mukaan ja yritän valmistautua jo ensi kauteen plus pelata sen mitä tätä vuotta on jäljellä. Haluan tuoda joukkueeseen kokemusta ja auttaa joukkuetta taistelemaan kakkos-kolmossijasta. Toki myös tulevaisuudessa voittaa lohkon, mutta sinne on vielä pitkä matka. Jos treeneissä kaverit treenaa niin kuin pitää ja antaa 100 % kentällä, niin tästä tulee varmasti hyvä loppukausi.”

Remin lisäksi Atletico saa viikonlopun otteluun tärkeän paluumuuttajan, kun alkukauden vakuuttajiin kuulunut, mutta toukokuun puolivälissä Espanjan komennukselle karannut varakapteeni, Kustaa Käki on tehnyt paluun Ticon treenirinkiin ja on jo käytettävissä CLE:tä vastaan.

Samalla Atletico tiedotti Alfredo Miguelin siirrosta Nelosen nousutaistossa olevaan KoiPSiin, jossa mies on ehtinyt kirjauttaa jo täydet minuutit kahdessa edeltävässä pelissä. Atletico toivottaa Remin (ja toki myös Kustin) tervetulleeksi sekä “Alfalle” kovasti tsemppiä loppukauteen. Ovet ovat avoinna tulevaisuuden paluulle!