Kolmonen: Atletico Malmi – FC Viikingit/S.C.P 2-1 (1-1)

Maalit

0-1 Oscar Simula 28′
1-1 Timo Kinnunen (Mikko Vesterinen) 30′
2-1 Jesse Ketonen (Kustaa Käki) 47′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Ville Ruuska 86′ Niko Eriksson
Akseli Hietala
Mikko Kouri
Eeli Lehto 77′ Kalle Jyrkinen
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Jaakko Peltonen 46′ Janne Hampaala
Mika Tenkanen
Timo Kinnunen 46′ Kustaa Käki
Jesse Ketonen 82′ Saku Kuittinen

Muut vaihtopelaajat

Erkka Niini (MV)
Antti Säynätkari

Raportti

Pistejahti jatkui toista lauantaita putkeen Pukinmäessä ja porkkanana voitto nostaisi Atleetit sarjataulukossa lohkon kolmanneksi. Hyvät lähtökohdat täyspotin tavoittelulle toi vahva kokoonpano täydellä seitsemän vaihtarin penkillä höystettynä. FC Viikingit/S.C.P:n eli tuttavallisemmin “Pakan” lohkojumbon status otteluun lähdettäessä sai jäädä omaan arvoonsa, sillä jo kevään kohtaaminen joukkueiden välillä oli ollut tasainen.

Avausvarttiin mahtui jo tukku hyviä tilanteita Pakan päädyssä. Jonne Ketonen laukoi Timo Kinnusen pudotuksesta boksissa hieman yli, Jesse Ketosen läpiajo puolustajan tunaroinnin seurauksena tyrehtyi maalivahti Matias Woimaan ja Mika Tenkasen liuku Jessen keskitykseen jatkoi pallon päätyrajasta yli. Jonne pääsi tonteille toistamiseen Jessen poikkisyötöstä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta joutui lakaisemaan sijoituksensa pienestä kulmasta vasemmalta päin Woimaa, joka lopuksi korjasi pallon haltuunsa.

Tenksun räjähtävä rajaheitto oikealta laidalta kantoi kauas päätyyn Timolle, joka puolustaja päällystakkinaan pudotti pallon ovelasti kantapäällään toiseen aaltoon Jaakko Peltoselle. Oikean jalan tykistöään säästeliäästi käyttelevä Jasu ei kuitenkaan saanut aivan kunnon osumaa muhkuraan ja veto kiersi punapaitojen helpotukseksi ohi takatolpan.

Pakka sai juuri ennen puolen tunnin täyttymistä vapaapotkun hyvästä paikasta 16-kaaren takaa melko keskeltä kenttää. Vaparin laukonut Oscar Simula lähti tuulettamaan jo kesken pallon ilmalennon – eikä suotta, sillä kova ja kierteinen laukaus muurin yli kajahti korkeana vasemmasta tolpasta peremmälle verkkoon. Elis Rintala saattoi seurata upeaa vetoa vain katseellaan.

Vierailijan shokkijohto ei onneksi vanhentunut paria minuuttia kauempaa. Mikko Vesterinen antoi sivuvaparin oikealta sisäkierteisenä kohti takatolppaa ja pallon lentoradan arvioi parhaiten kippari Timo, joka Elikseltä lainaamansa nappikset jalassa jatkoi Möllin keskityksen elegantisti yhdellä sulavalla jalan ojennuksella maalin alanurkkaan voimattoman Woiman juurtuessa keskelle maaliviivaa.

Mölli pääsi itsekin kokeilemaan maalintekoa liukuessaan Mikko Kourin antamaan vapariin keskikaistalta, mutta jatko puolivolleystä suuntasi pallon suoraan Woiman hanskoihin. Samainen osoite oli myös Jonnen laukauksessa hankalasta asennosta hieman takaviistoon tulleeseen syöttöön.

Pakka sai toisenkin vaparin miltei samoilta sijainneilta kuin ottelun avausmaalin yhteydessä. Pallon taakse jälleen Simula, joka kokeili vaihteeksi vastakkaista alakulmaa. Elis oli onneksi hyvin tilanteen tasalla ja sukelsi vangitsemaan pallon syliinsä tolpan juuresta.

Ticon johtomaali kävi lähellä minuuttia ennen taukovihellystä, kun Möllin kulmapotku vasemmalta laskeutui kauas taka-alueelle ja täysin merkkaamatta jäänyt Timo pamautti hyvällä koordinaatiolla rapean volleyn suoraan keskitykseen. Veto kohosi läheltä yli, mutta montaakaan kymmentä senttiä ei pallon ja riman väliin tainnut lopulta mahtua.

Toinen puoliaika alkoi mallikkaasti. Painopisteen muutos kierrättämällä keskustan kautta löysi oikealta laidalta vaihdosta tauolla kehiin tulleen Kustaa Käen. Kusti pelasi pallon pystyyn boksiin Jesselle, joka laukoi pallon nopeasti ja tarkasti maalin takakulmaan. Eikä 3-1:kään jäänyt kauas, kun heti perään sarvikuonon lailla tilanteeseen rynninyt Koopa puski taka-alueelta kulmapotkuun aivan hirmuisella voimalla. Maaliverkko olisi todennäköisesti revennyt puskun voimasta, ellei puolustus olisi onnistunut ohjaamaan palloa syrjään ajoissa.

Jukka Kujama testasi Eliksen torjuntavalmiutta kahdella laukauksella minuutin sisällä toisistaan. Ensimmäinen, volley takakenosta oli vielä helppoa kauraa veskarille. Jälkimmäinen, maasta lähtenyt kaukolaukaus sen sijaan olikin jo hyvää vauhtia matkalla kohti vasenta yläkulmaa. Elis kuitenkin loikkasi huimalla venytyksellä ohjaamaan pallon sormenpäillään ohi maalin. Ticon vastaus tuli kulmapotkusta Kustin ja Jonnen juonimalla kikalla. Jonnen kova laukaus suoraan syötöstä boksin ulkopuolelta suuntautui lupaavan näköisesti kohti etutolppaa – ja ohi maalin Woiman käden osuttua tielle.

Jesselle lankesi kolme hyvää tilannetta viiden minuutin sisään. Kustin läpisyöttö ulkosyrjällä ja matala keskitys oikealta sekä Jonnen pisto linjan taakse päättyivät kuitenkin tuhnuiluun viimeistelyjen sijasta. Kymppiä myöhemmin vasemman pakin tontilta nousseen Ville Ruuskan tuikkaus vapautti Jessen vielä kertaalleen nokikkain Woiman kanssa, mutta kurotus suuntautui päin maalivahtia, kun jo avausjaksolla varoituksen saanut Alex Charpentier vetäisi Jesseä ensin takaa koiville. Peli jatkui kuitenkin keskeytyksettä ilman riketuomiota.

Ottelun loppuhetkille mahtui pari puolittaista tilanteenpoikasta kumpaankin päähän. Ticon kulmapotku lisäajan jo rullatessa oli tarkoitus käyttää pallon hautomiseen, mutta peli levähti silti keskialueen puolelle. Tämän seurauksena Pakka sai vielä pari minuuttia myöhemmin vapaapotkun kentän oikealta puolelta. Mukaan ruuhkaan noussut maalivahti Woima pääsi kuin pääsikin keskityspalloon ensimmäisenä ja onnistui päällään jatkamaan sen viereen kaverilleen, joka tempaisi volleyn lähietäisyydeltä. Kuumottavan hetken ajan Ticon penkiltä katsottiin silmä kovana, miten pallo sujahti riittävästi ohi maalin.

Edeltävän viikon tapaan ottelusta tuli taas oman tekemisen kautta turhankin vaikea. 17 laukausta kohti maalia tuotti vain kaksi osumaa, joten etenkin viimeistelyn suhteen toivomisen varaa jäi hyvinkin. Kolmonen jatkuu jälleen tulevana lauantaina vieraissa Havukosken tekonurmella FC Korso Unitedia vastaan.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Elis Rintala: Varmoja otteita, yksi iso seivi sekä kunnioitettavaa auktoriteettia.
Timo Kinnunen: Näkyvä kolmevarttinen “hyökkinä” poiki myös maalin.
Jesse Ketonen: Vahvasti luomassa ja päättämässä tilanteita; läpiajomoodissa hieman “bugeja”, mutta arvokas voittomaali.