Kolmonen: Nopsa – Atletico Malmi 1-3 (0-3)

Maalit

0-1 Jesse Ketonen 32′
0-2 Timo Kinnunen (Jesse Ketonen) 36′
0-3 Jonne Ketonen (Mikko Vesterinen) 39′
1-3 Aleksi Riipinen 49′

Tilastot

Avaus

Elis Rintala (MV)
Ville Ruuska
Niko Eriksson
Akseli Hietala
Eeli Lehto
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Jaakko Peltonen 42′ Mikko Kouri
Kalle Jyrkinen
Timo Kinnunen (C) 68′ Erkka Niini
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Voittokantaan paluu Atlantikselle kärsityn tuplatappion jälkeen oli hakusessa sarjakauden pisimmälle suuntautuvalla pelireissulla Nastolan Nopsan vieraaksi. Tico oli edellisen kerran vieraillut Nastolan urheilukeskuksen mainioissa puitteissa viisi vuotta sitten ja poimireissulta voiton, eikä yhtään vähempi ollut tavoitteena nytkään.

Vaihtopenkit eivät pullistelleet kummallakaan joukkueella, sillä kahden atleettivaihtarin lisäksi ei isännilläkään ollut kuin yksi vaihtojalkapari enemmän. Sitä vastoin kentän laitamat täytti uskomaton mäkäräparvi, joka isona pilvenä pörräsi jatkuvasti jokaisen kalkkien takana liikkuvan riesana.

Ottelun alkuun tapahtui heti kummassakin päädyssä. Ensin Mölli Vesterinen pamautti boksista Nopsa-maalin ulkotolppaan vasurillaan nopeasti syötön vastaanotettuaan. Ensimmäisen torjunnan kirjautti tilastoihin Elis Rintala, joka peitti Janne Niukkasen vitoselta laukoman kovan lähipommin upeasti kulmapotkuksi.

Pelin kulku alkoi hajota pikaisesti jatkuvien “rikkeiden” – joita tuomaristo ei katsonut aiheelliseksi antaa – johdosta ja tunteet kentällä lämpenivät molemmin puolin. Nopsa sai joukkueista ensimmäisenä pallon kertaalleen maaliverkkoihin asti 18. minuutilla, mutta Ticon onneksi viimeiseksi palloon lähes maaliviivalla osunut punapaita oli jäänyt paitsioasemaan.

Puolen tunnin pintaan kotijoukkueen pelaaja pääsi päineen kulmapotkuun vapaasti aivan luukulta. Pusku kuitenkin suuntautui hyvästä paikasta yli maalin. Atleetit sen sijaan onnistuivat heti perään maalinteossa, Nopsa-alakerran suosiollisella avustuksella; puolustajan purkupusku taka-alueella Möllin keskitykseen vasemmalta putosi suoraan oman maalin edustalle, jossa Jesse Ketonen leipoi pallon sisään veskarin taakse.

Avausmaali aiheutti ketsuppipulloefektin, sillä seitsemässä minuutissa peli olikin yllättäen jo 3-0. Ensin kapteeni Timo Kinnunen, Kalle Jyrkinen ja Jesse namuttelivat upeasti syöttelemällä tilaa Nopsan päädyssä ja lopuksi Jessen päätykäännöstä Timo sijoitti pallon verkkoon. Myös kolmatta osumaa edelsi nopea tiki-taka-sessio kantapääsyöttöineen. Ratkaisevan pistosyötön keskeltä boksiin tuikkasi Mölli ja tarkasta viimeistelystä tolpan juureen vastasi Jonne Ketonen.

Tauolle kelpasi poistua tukevassa johdossa, joka kuitenkin kaventui kahteen maaliin heti toisen jakson alkuun. Nollan Eliksen takana puhkoi Aleksi Riipinen, joka sai ykkösellä napauttaa Eetu Keinäsen päädystä etualueelle kääntämän syötön etunurkasta sisään.

Jessen laukaus oikealta nopean murtautumisyrityksen jälkeen sujahti takatolpalta metrin pari ohi, ja Jonnen kovan laukauksen torjui hienosti Nopsan maalivahti. Toinen puoliaika jäi varsin tilanneköyhäksi, mutta vielä lopussa Ketoset pääsivät kumpainenkin paikoille; Jessen diagonaalijuoksu ohi kaikista vastaantulleista päättyi neppiin sekä veskarin että maalin yli, ja Jonnen vasuri suoraan piruetista pysähtyi hanskoihin.

Lopputulokseksi jäi 3-1. Voiton oheen ei paljon kehuttavaa reissulta tuomisiksi kertynyt, sillä ottelu oli kaikkinensa kauttaaltaan varsin heikkotasoinen. Uudelle putkelle jatkoa on haussa juhannuksesta johtuen jo tiistaina kotiottelulla Jokelan Kisaa vastaan Pukinmäessä klo 19:15.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Mikko Vesterinen: Koko kentän johtava pelaaja.
Jonne Ketonen: Aktiivinen, jatkuvasti tonteilla ja sai palkinnoksi maalinkin.
Eeli Lehto: Peliä edeltävänä päivänä 18 täyttänyt nuori mies suoriutui laidallaan ja velmuili vastustajille.