Kolmonen: CLE – Atletico Malmi 1-3 (0-2)

Maalit

0-1 Mikko Kouri (Kustaa Käki) 14′
0-2 Roni Tran (Jesse Ketonen) 34′
1-2 Fisnik Gerxhaliu rp. 71′
1-3 Alfredo Miguel (Jesse Ketonen) 87′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Niko Eriksson 71′ Ruben Launiala
Akseli Hietala
Mikko Kouri
Miro Rissanen
Roni Tran 71′ Alfredo Miguel
Jaakko Peltonen
Kustaa Käki
Mika Tenkanen
Timo Kinnunen (C) 78′ Janne Hampaala
Jesse Ketonen

Muut vaihtopelaajat

Raportti

Viimeksi – ja ylipäätään ainoan kerran – oli Atleticolla kauden avausvoiton metsästys Kolmosessa venynyt kolmannen sarjakierroksen yli kevällä 2012, tässä knoppitason lähtökohta otteluun CLE:tä vastaan. Illan isäntäjoukkueen näkymät toki olivat vielä heikommat, sillä kolmen tappion päälle joukkuetta rasitti Palloliiton sanktiona leväperäisestä taloudenpidosta langettama kolmen pisteen sakkorangaistus.

Ehtoon kokoonpano sisätiloissa Talin hallissa pelattuun otteluun jäi lopulta kolmen vaihtarin vahvuiseksi, mutta tämä ei onneksi pelin alkua haitannut. Kokomustassa vierasasussaan esiintynyt Tico kuittasi alkuillan avausosuman nimiinsä jo ennen vartin täyttymistä, kun Mikko Kouri jatkoi päällään Kustaa Käen vasemmalta antaman kulmapotkun luukulta maalin takakulmaan. Kulmuria edelsi Roni Tranin jämäkkä laukaus, jonka kotijoukkueen maalivahti Sergio Quilodran joutui torjumaan päädystä yli.

Toinen osuma heti perään ei jäänyt kauas. Elastisesta kehonhallinnastaan tunnettu Timo Kinnunen katkoi CLE:n huolimattoman vaparin kentän keskustassa huikealla balettikurotuksella ja pudotti pallon alas Mika Tenkaselle. Tenksu jakoi nopeasti vasemmalle pystyyn avaukseen palanneelle Jesse Ketoselle, joka haastoi pakkien ohi boksiin, mutta ei saanut tuikkaustaan suunnattua kuin päin Quilodrania.

CLE:n vaarallisimmatkin hyökkäyspään kyhäelmät jäivät puolittaisiksi tilanteenpoikasiksi, Atleettien offensiivi sen sijaan oli selvästi paremmalla pelipäällä. Rajaheitto oman 16-alueen tasalta kulkeutui nätisti kolmella kosketuksella vasemmalle hyökkäyssivustalle Ronille, joka ehkä otsikot silmissään kokeili nostoa pomppivaan palloon huomattavan kaukaa. Satelliitti leijasi kuitenkin vaarattomasti ohi maalin.

Seuraava rajaheitto niin ikään oikealta laidalta eteni myös suoraviivaisesti. Pienen syöttönäpyttelyn päätti Miro Rissasen avaus isolla kalkkiviivaa pystyyn Jesselle, joka paineli koko matkan vauhdilla päätyviivalle saakka ja sai vielä aikaiseksi keskityksen takatolpalle, josta Roni siirsi pallon päällään tyhjään maaliin. CLE:n pelaajat protestoivat osumaa todella voimakkaasti, mutta ainakaan kukaan tuomaristosta ei nähnyt pallon ylittäneen päätyrajaa missään vaiheessa keskitystilannetta.

Avausnelivitosen viimeiseen femmaan mahtui viimein elonmerkkejä CLE:ltäkin. Ensin Fisnik Gerxhaliu puski kulmapotkuun kovaa mutta epätarkasti, ja ennen taukovihellystä ottelun erotuomari nosti isännille vielä kaksi varoitusta kahdesta rikkeestä.

Toisen puoliajan aluksi Kusti jatkoi ekan jakson vahvoja otteitaan keskikentällä, surffasi viistoon koko CLE:n kenttäpuolikkaan läpi maalintekosektorille ja taittoi vetonsa luukun editse. Ketään ei kuitenkaan ollut mukana naputtelemassa jatkoja sisään.

Potkuvoimaisena maalintekijänä tunnettu Gerxhaliu kokeili tykkiään vaparista kaukaa 20 metrin takaa. Kuti lähti kovaa ja laakana, mutta leijasi pari metriä oikealta ohi maalikehikon. Toisessa päässä Jesse pääsi oikealta haastonsa turvin vedolle, joka sujahti matalana hiukan leveäksi takatolpalta.

Pelin edetessä Ticon hyvä ote alkoi kirvota ja painopiste siirtyi turhan usein vieraiden puolustuspäätyyn. Epämukavaa painetta lähemmäs varsinaisille tekopaikoille CLE ei silti päässyt, ennen kuin yksi keltapaidoista lakosi kentän pintaan Atleettien piirityksessä rankkarialueella. Tuomari vei havainnoimastaan rikkeestä pallon pilkulle, josta Gerxhaliu pamautti varman pommin vasemmalle verkkoon Erkka Niinin aavistaessa vastakkaiseen suuntaan.

Johdon kaventuminen yhteen maaliin ei oman pelin tahmautumisen rinnalla varsinaisesti lämmittänyt mieltä hyvän ensimmäisen puoliajan perään, mutta näennäistä painetta isompaa paniikkia viimeiselle parillekympille ei CLE onneksi edelleenkään onnistunut luomaan.

Perinteisesti tuomariston kanssa antaumuksella pitkin iltaa viestineiden latinojen kommunikointi riitti erotuomarille vitosta ennen täyttä aikaa, jolloin joukkueen äänekäs valmentaja ei hoksannut sulkea suutaan ajoissa vaan lensi loppuminuuteiksi ulos penkiltä.

Helpottava johdon tuplaus syntyi paria minuuttia myöhemmin. Jasu Peltonen pelasi pallon oikealla riiston jälkeen Jesselle, joka ajoi boksiin ja syötti vasemmalta mukaan nousseelle Alfredo Miguelille täysin vapaaseen tonttiin maalin eteen. Alfa otti pallon vielä haltuun ennen sijoitustaan läheltä verkkoon.

Loppuminuutit lisäaikoineen rullasivat melko yhdentekevinä alta pois pelin saatua lopullisen ratkaisunsa. Kauden avausvoitto linkosi Ticon saman tien sarjataulukon peräloosterista ylemmälle puolikkaalle. Tyylipisteitä tärkeämpää illan annissa oli tällä kertaa ehdottomasti lopputulema.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Kustaa Käki: Taas kerran kokonaisvaltainen kahden suunnan Kusti on eläin -show!
Jesse Ketonen: Toi pitkään kaivatun nopeuselementin takaisin, tuloksena esityö kahteen maaliin.
Mikko Kouri: Puolustustehtävien ohessa ehti jälleen maalintekoonkin.