Suomen Regions’ Cup, 2. kierros: Atletico Malmi – PEF 2-0 (1-0)

Maalit

1-0 Kalle Jyrkinen (Paul Fahy) 7′
2-0 Alfredo Miguel (Roni Tran) 88′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Mikko Vesterinen
Akseli Hietala
Mikko Kouri
Eeli Lehto 63′ Alfredo Miguel
Mika Tenkanen
Kustaa Käki
Jaakko Peltonen 63′ Jonatan Wasenius
Kalle Jyrkinen 75′ Janne Hampaala
Paul Fahy
Timo Kinnunen (C) 75′ Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Elis Rintala (MV)
Niko Eriksson

Raportti

Regions’ Cupin kakkoskierroksen ottelusta muotoutui jo lähtöasetelmista eksoottinen pläjäys: kenttänä Oulunkylän pittoreskin Pikkupekka Areenan tekonurmi, late night kick-off iltayhdeksältä ja vastassa FC Pelifiilis Espoon Haukilahdesta. Atleticon yhden sarjatason etulyöntiasema vastustajaan nähden säilyi näin entisellään avausrundilta, sillä matsin toisena osapuolena oli jälleen Nelosen joukkue.

Pelin alkaessa PEFin vaihtopenkkiä miehitti vain lajitelma vesipulloja, sillä oranssipaidat olivat onnistuneet riipimään jalkeille vain kentällisen verran pelaajia – virkaatehneen mediapäällikkö Henri Mattssonin luonnehdinnan mukaan “modernia taktiikkaa”. Yhtä vaille täyden kokoonpanon voimin liikekannalla ollut Tico sai näin myös jalkaparien määrässä mitaten lisää alati petollista itseluottamusta.

Toiveissa ollut nopea avausosuma ei turhan kauaa antanut odottaa itseään. Vasemman laitapakin tontilla jo Riihimäellä tuuranneen Mikko Vesterisen pitkä syöttö sivurajan tuntumassa vapautti vikkelän Paul Fahyn päätyyn vasemmalta. Paul neppasi pehmeänä laskevan keskityksen kohti takatolppaa, jonne puolustajien selustasta sisään liikkunut Kalle Jyrkinen napautti pallon ilmasta verkkoon. Maali oli koko viime kauden pelikelpoisuuttaan kärsivällisesti odottamaan joutuneelle Kallelle ensimmäinen Tico-paidassa.

Väkkärämäinen Paul jatkoi pirteitä otteitaan ja pääsi itsekin pian kahdesti vetopaikoille. Ensimmäinen sijoitus keskeltä haaston jälkeen viuhui kovaa hiukan riman yli, toinen vaarattoman näköisestä 1v3-hyökkäyksestä pysähtyi tolpan juuresta “maalivahti” Antti Heiskasen torjuntaan.

Puolustaessaan ymmärrettävän tiukasti alasvetäytynyt PEF onnistui säikyttelemään paremmin topparina tunnettua Heiskasta omin voiminkin. Ensin kapteeni Martti Pankakosken puskukatko Eeli Lehdon keskitykseen vahvan nousun jälkeen pysähtyi oman maalin ulkosivuverkkoon, ja kolmen kulmapotkun välissä Antti Arvolan purku putosi vaarallisella slaissilla takaviistoon yläriman editse.

Heiskasen hanskat pitivät aisoissa Kallen vasuripommin lisäksi myös laajalla säteellä “vapaassa roolissa” huseeranneen Mika Tenkasen puskun, ja suorastaan loistava tippaus yläkädellä ohjasi Paulin sijoituksen riman alta väljemmille vesille. Vieraiden ainoa varsinainen tilanne syntyi paria minuuttia ennen taukoa, kun 16-kaaren takaa lähtenyt laukaus sujahti yllättävänkin läheltä tolppaa ja Atleettien maalia vartioineen Erkka Niinin varoitoimena suorittamaa dyykkausta.

Avausjaksolla pallollisena tilastot (hallinta, syötöt) hienoisesti jopa edukseen kallistanut PEF kiristi lisäjalkojen puutteessa sumppunsa tiiviyttä toisella puoliajalla, mikä alkoi näkyä pelin painopisteen siirtyessä yhä enemmän oranssin kenttäpuoliskolle. Samalla kuitenkin vetopaikkojen lisääntyminen heijastui suoraan kasvavana epätarkkuutena Ticon viimeistelyyn.

Mölli Vesterisen kova vapaapotku boksin ulkopuolelta ohitti muurin matalana ennen kuin Heiskanen ehti venyä pallon tielle ajoissa. Vaihdosta kentälle tullut Alfredo Miguel oli päästä napauttamaan Tenksun oikealta linkoaman keskityksen takatolpalta tyhjiin, mutta suti kokonaan ohi pallosta. Alfan toinenkin maalipaikka sujahti takaa ohi maalin.

PEF-pakin gabrielheinzemäinen uhkarohkea rintakuoletus paineessa veskarilleen putosi kuin tarjottimella Roni Tranille, joka reagoi terävästi lahjaan ja laukoi läheltä, mutta upea viime hetken liukublokki piti lukemat edelleen 1-0:ssa. Seuraavasta tilanteesta vaihtomiehet kuitenkin juonivat ottelun loppulukemat: Roni toi hyökkäystä keskeltä ja sujautti vasemmalleen laatikkoon Alfalle, jonka löysän näköisenä pomppinut veto viimein yllätti Heiskasen ja painui verkkoon asti.

Paulin laukaus pilkun paikkeilta päin Heiskasta Leego Hampaalaan jatkosta Kusti Käen kulmapotkuun jäi myöhäisehtoon viimeiseksi kunnon tilanteeksi. Voitokas iltapuhde lämmitti luonnollisesti mieltä, mutta kovin maltilliset lukemat ja turha hötkyily ohuella operoinutta altavastaajaa vastaan jättivät hieman pohdittavaa valmennusjohdolle. PEF toki esiintyi illan resursseihinsa nähden sisukkaasti alusta loppuun ja Heiskanen tolppien välissä oli mies paikallaan, joskaan varsinaista tappamisen meininkiä Tico ei missään vaiheessa saanut painostuksestaan jalostettua.

Pelipäivän päätavoite joka tapauksessa täyttyi Atleettien lunastaman jatkopaikan myötä ja peliesitysten petraamisellekin tulevaa taivalta ajatellen herui siten lisää tilaisuuksia. Seuraava cup-vastustaja on tiedossa tiistaina 08.05. kolmoskierroksen arvontojen jälkeen. Ennen arpajaisjännitystä ohjelmassa on kahtena seuraavana lauantaina Kolmosen pelit Bolliksella Töölön Taistoa ja Mosassa Lahden Reipasta vastaan, joista jälkimmäinen on samalla myös sarjakauden kotiavaus!