Atletico hankki brittiosaamista hyökkäykseen – Paul Fahy siirtyy Malmille Evesham Unitedista

Paul Fahy Evesham United Atletico Malmi Non-league-maalitykki
Paul Fahy poseerasi tiistain treenien alla.

Atletico on täydentänyt joukkuettaan aivan kauden kynnyksellä, kun Birminghamissa, Englannissa syntynyt Paul Fahy (s. 1993) siirtyy Atleticoon Englannin seitsemännellä sarjaportaalla pelaavasta Evesham Unitedista joukkueen historian kalleimmalla pelaajasiirrolla.

Hyökkäysrooleissa viihtyvä, pienikokoinen taituri on pelikelpoinen jo torstaina pelattavassa kauden avausottelussa ja tuo arvokasta osaamista loukkaantumisten runtelemaan Tico-miehistöön.

Gloucestershiressä suuren osan elämäänsä asunut brittivahvistus edusti teini-iässä Swindon Townia ja Hartpury College Academyä kirjauttaen ensimmäiset miesten pelinsä Gloucester Cityssä kaudella 2010. Matka jatkui peliajan perässä Cheltenham Saracensiin ja sieltä kaudella 2013 sarjaporrasta ylemmäksi (7. korkein sarjataso), lounaisenglantilaiseen Slimbridgeen, jossa laitarooleista hyökkäykseen nostettu Paul iski kahdella ensimmäisellä kaudellaan kunnioitettavat 46 osumaa ennen siirtoaan saman divaritason Evesham Unitediin vuonna 2016.

Avauskaudellaan Paul ehti nousta jo sikäläisten fanien suursuosikiksi ja takoa kymmenen osumaa, mutta nyt käynnissä oleva kausi on ollut loukaantumisten vuoksi haastavampi. Paikallismedian aktiivinen uutisointi kertoo kuitenkin arvostuksesta pelaajaa kohtaan ja siitä, että Atleticon otteita seurataan varmasti tulevana vuonna myös Briteissä normaalia tarkemmalla suurennuslasilla.

Rakkauden perässä Suomeen muuttanut ja vasta parasta peli-ikäänsä lähentelevä Paul herätti laajaa kiinnostusta myös muissa helsinkiläisjoukkueissa ja sai tarjouksia esimerkiksi sarjaporrasta ylempääkin, mutta puoliammattilaisuuteen Briteissä tottunut Fahy valitsi lopulta Atleticon:

– Liityin Atletico Malmiin, koska pelaajat ja taustat, Eddie Finch ja Janne Vottonen etunenässä, ovat olleet niin ystävällisiä ja ottaneet minut avosylin vastaan. Mikä on todella iso asia, kun muutat uuteen maahan. Toisaalta jalkapalloilullinen taso on erittäin hyvä, ja sitoumukset mahdollistavat samalla myös töissäkäynnin, tiivistää Fahy.

Hän lähtee myös kauteen kovin tavoittein:

– Joukkueessa on muutamia kokeneempia pelaajia mukana ja olisi mukava taistella heidän puolestaan sarjan voitosta. Itse taas pyrin vakiinnuttamaan paikkani avauskokoonpanossa ja yritän taistella maalikuninkuudesta. Odotan joka tapauksessa innolla, että kausi käynnistyy ja olen juuri niin hyvässä kunnossa kuin vaan voin olla olla, koska kausi on kotona jatkunut jo jonkun aikaa. Mukava siis päästä jatkamaan pelejä samantien.

Päävalmentaja Eddie Finch on syystäkin tyytyväinen kiinnitettyään pari viikkoa joukkueen mukana harjoitellen maanmiehensä:

– Paul on saapunut Suomeen avoimin ja positiivisin mielin, mikä ei ole itsestään selvää maanmiehillämme. Hän on ennen kaikkea siksikin erittäin tervetullut jengiin. Ja Atleticon puolesta haluaisin kiittää kaikkia siirrossa mukana olleita tahoja, jotta saatiin homma maaliin vielä ennen kauden alkua.

Minkälainen pelaaja sitten on kyseessä? Antaa Edin itsensä kuvailla:

– Jos puhutaan hänestä pelaajana, hän on jo fyysisesti osoittanut lähtönopeuttaan ja kykyään pitää palloa pienestä koostaan huolimatta. Henkisellä puoleltaan hän on halukas taistelemaan ja hakeutumaan 1vs1-tilanteisiin. Hän myös nostaa omalla panoksellaan desibelejä treeneissä – asia, joka puuttuu usein suomalaisesta futiksesta. Taktisesti uskon, että meidän pelityylimme sopii suurelta osin hänelle varmasti, vaikka on toki liian aikaista ennakoida sitä täysin. Mutta hän liikkuu aktiivisesti ja on pystynyt treeneissä hakeutumaan vaarallisiin tiloihin. Teknisiltä ominaisuuksiltaan hän on englantilainen maalinsylkijä ja tulee varmasti tottumaan pian myös tekonurmiin, joissa ei anneta armoa huonoille kosketuksille.

Tulevasta roolista kysyttäessä Eddie toteaa:

Paul on mahtava hankinta Atleticolle, joka auttaa rakentamaan meidän kotimaista ja ulkomaista profiilia. Mutta vielä tärkeämpi juttu on se, että me odotamme Paulin ottavan isoa roolia alusta saakka ihan tämänhetkisestä loukkaantumistilanteestakin johtuen, mutta myös siksi, että uskon hänen auttavan meitä tavoitteiden saavuttamisessa. Ja joukkueena olemme varmoja, että pystymme tukemaan häntä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Viikolla saatiin myös ikävämpiä uutisia, kun jo viime syyskierroksen loukkaantumisten takia missannut Jukka Haarala päätti pitkällisen mietinnän jälkeen ripustaa nappulakengät naulaan ja keskittyä jatkossa päivätöihinsä FC Espoossa. Ovi jää kuitenkin raolleen mahdollista paluuta ajatellen.

Atletico toivottaa Paulin tervetulleeksi joukkueeseen ja kiittää Jugia yhteisistä vuosista!