Atleticon valmennusryhmä täydentyy Riku Ustinovilla

Riku Ustinov, Atletico Malmi, maalivahtivalmentajaTarkimmat ovatkin ehkä jo huomanneet Atleticon kevään otteluissa uuden miehen vaihtopenkillä. Kyse ei ollut kuitenkaan uudesta pelaajasta vaan täydennyksestä taustatiimiin. Riku Ustinov (s. 2000) liittyy nimittäin osaksi Eddie Finchin johtamaa valmennusryhmää ja vastaa alkavalla kaudella joukkueen maalivahtivalmennuksesta.

Vasta 18-vuotias Ustinov aloitti pelaajauransa Suurmetsän Urheilijoissa, mutta on ehtinyt sen jälkeen edustaa myös PK-35:tä mm. juuri Eddien ja Timo Kinnusen alaisuudessa sekä viimeisimpänä MPS:ää junioreista viime kauden Kolmosen joukkueeseen asti. Lisäksi Rikulta löytyy kaksi ottelua myös Atleticon riveistä kaudelta 2016.

Loukkaantumiset kuitenkin päättivät Rikun viime kauden ja toistaiseksi myös pelaajauran lyhyeen, joten talven aikana kuulumisia kysellyt Eddie päätti kutsua Tico-katsomoistakin tutun nuoren miehen jeesimään valmennuspuolta harjoituksiin. Homma toimi heti alusta saakka sen verran hyvin, että tilapäinen apu vaihtuikin lennosta pysyvämmäksi kiinnitykseksi ja näin Tico löysi korvaajan golf-viheriöille kroppaansa huoltamaan siirtyneen Tuomas Kettusen paikkaajaksi.

Atleticon johtoportaasta kommentoidaan asiaa seuraavasti:

– Riku ei ole tosiaan iällä pilattu, mutta keskustelut treeneissä ja peleissä ovat osoittaneet, että kyseessä on ikäistään kypsempi kaveri. Asetelmahan on sinällään hauska, että Riku on useamman vuoden Elistä (Rintala) ja Erkkaa (Niini) nuorempi ja itse asiassa ensin mainitun vanhoja valmennettavia. Toisaalta iällä ei ole näissä tehtävissä juuri merkitystä niin kauan kun homma toimii, ja hyvinhän se on toiminutkin. Veskareilta on tullut järjestäen hyvää palautetta ja tärkeintä on se, että Elis ja Erkka saavat viikottaista, suunniteltua ja hyvin organisoitua treeniä, ja toisaalta saatiin loistotyyppi osaksi meidän taustatiimiä, kommentoi Janne Vottonen.

Riku on puolestaan mielissään uudesta roolista ja sen tuomista mahdollisuuksista – ja jättää vielä takaportin auki myös omaa peliuraansa ajatellen.

– Tulen positiivisella mielellä ja uutta intoa täynnä Atleticoon! Hyvä porukka kyseessä ja joukkuehenki kohdillaan. Loukkaantumiset ovat estäneet omaa pelaamista ja sain tällaisen mahdollisuuden, joten ajattelin, että kiva päästä taas tekemisiin jalkapallon kanssa pienen tauon jälkeen. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ehkä jopa paluun kentille, päättää Ustinov arvoituksellisesti.

Tervetuloa Ticoon Riku!