Atleetit jälleen hyvällä asialla – Hyväntekeväisyysturnaus lauantaina 21.7.2018

Atleticon 25v-juhlavuosi on käynnistynyt vauhdikkaasti muistelmaprojektin artikkelijulkaisujen ja treenipelien rullatessa täydellä teholla. Vuosi pitää sisällään kuitenkin myös paljon muuta. Yksi isoimmista rypistyksistä liittyy jo parin vuoden ajan hauduteltuun turnauskonseptiin, joka jatkaa poikakalenterin viitoittamaa tietä ja kerää varoja yhteiseen hyvään.

Atletico Cup 2018 hyväntekeväisyysturnaus Tapanila 21.7.2018

Launtaina 21.7. pelattava Atletico Cup 2018 kutsuu Tapanilan tekonurmikentille yhteensä 36 joukkuetta mittelemään paremmuudestaan kolmessa tasosarjassa. Ilman sukupuoli- ja ikärajoitteita pelattavaan turnaukseen voivat siis osallistua niin totisempiin peleihin tottuneet pelimiehet ja naiset kuin myös vähemmän lajia harrastaneet.

– Ajatus turnaukseen lähti meidän taustatiimin keskusteluista. Mietittiin, että miten voitaisiin juhlistaa Atleticon 25-vuotista taivalta ja toisaalta huolehtia jatkossakin yhteiskunnallisista vastuistamme. Futis on antanut meille lajina paljon ja kuten muistelmaprojektin artikkeleista on käynyt ilmi, ovat Atleticon juuret hyvin vahvasti harrastepuolella. Siihen vielä yhdistettynä positiiviset kokemukset viime vuoden hyväntekeväisyyskalenterista ja ex-päävalmentajamme Jari Kinnusen joitakin vuosia takaperin ansiokkaasti järjestämästä Imagine-turnauksesta sekä ideaa vahvasti tukeneet keskustelut turnauksen pääyhteistyökumppanin, Terästarvikkeen kanssa, niin yhtäkkiä huomattiinkin löytäneemme juuri se Atleticon näköinen tapa juhlintaan, valottaa Tico-puuhamies Janne Vottonen turnauksen taustoja.

Ottelut pelataan 1 x 20 min pituisina ja 1+4-suuruisella miehityksellä yhteensä kahdeksalla 1/4-kentän kokoisella baanalla. Kukin tasosarja mitellään kahdessa lohkossa, joten yksittäiselle joukkueelle kertyy pelejä siis 5-7 kappaletta jatkopelit mukaan lukien.

Tiukan menestystavoittelun sijaan turnaus tähtää rentoon ja leikkimieliseen pelailuun, jossa sosiaalinen puoli ja hyvä meininki korvaavat turhan puristamisen. Turnauksen isona tavoitteena on myös kerätä varoja hyväntekeväisyyteen, tarkemmin sanottuna Malmin Palloseuran vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta tukevaan rahastoon. Turnausosallistumisista saadut tuotot ohjataan lyhentämättömästi siis samaan kohteeseen kuin poikakalenterin tapauksessa.

Ilmoittautuminen Atletico Cupiin käynnistyy viikon kuluttua. Tuolloin luvassa myös lisätietoa osallistumishinnoista, tasosarjoista ja muusta turnaukseen liittyvästä.