Uutta verta valmennusryhmään

Molemmat Atletico-joukkueista käynnistivät tällä viikolla valmistautumisensa kauteen 2018. Atletico Malmi kokoontui ensimmäistä kertaa maanantaina, Atletico Akatemia taas keskiviikkona. Akatemian osalta preseason starttasi tutun valmennusryhmän johdolla, mutta Ticon treeneissä nähtiin uusi naama kalkkiviivojen toisella puolen.

Joukkue onnistui nimittäin rekrytoimaan Eddie Finchille uuden apurin kiinnittämällä vuodesta 2010 Tico-paitaa kantaneen Antti Säynätkarin (s. 1988) osaksi valmennusryhmää. Säynätkari aloitti tehtävässään maanantaina.

Sintti“Sintti” on kärsinyt jo useamman vuoden ajan loukkaantumisista ja pelaamisen ohella vastannut joukkueen ottelutilastoinneista sekä analytiikasta. Onkin luonnollista jatketta, että toimenkuva laajenee ja Säynätkaria nähdään jatkossa yhä vahvemmin Eddien tukena.

– Syksyllä 2016 telotusta polvesta alkoi melkein puolentoista vuoden vakuutus- ja ortopedirumba, jonka aikana ehdin vakavasti miettimään pelaamisen jatkamisen järkevyyttä. Keltamusta sydän vetää fudiskentälle, mutta järki sanoo, että seuraavan 50+ elinvuoden aikana olisi kiva liikkua muullakin kuin taksilla, selvittää Säynätkari siirtymistään kentiltä osaksi valmennustiimiä.

– Atletico on erityislaatuinen jalkapalloperhe, josta pois jättäytyminen ei ollut minulle vaihtoehto. Olen kiitollinen Eddielle ja muulle organisaatiolle, että minulle tarjottiin vaihtoehtoa muuttaa rooliani joukkueen sisällä. Siirtyminen osaksi valmennustiimiä oli luonteva valinta. En ole ollut peli- ja treenikentillä se hiljaisin pelaaja, joten ohjaamien ja kannustaminen ovat tulleet kanssapelaajille tutuiksi vuosien varrella. Toivottavasti kundit kuuntelevat, ja toivottavasti pystyn tuomaan erityisesti puolustuspelaamiseemme jotain uutta, jatkaa Säynätkari.

Myös johtoportaassa vaikuttava Janne Vottonen iloitsee Säynätkarin uudesta aluevaltauksesta:

– Sintillä on ollut mielettömän paljon epäonnea loukkaantumisten kanssa, mutta mies ei ole siitä huolimatta hautautunut poteroonsa vaan löytänyt uudenlaista kipinää kentän ulkopuolisista tehtävistä, ensin mm. analyytikkona ja nyt valmentajana. Toivon kovasti, että Sintin kuuluisia liukutaklauksia nähdään vielä kalkkiviivojen sisäpuolellakin, mutta ennen kaikkea mahtavaa saada isolla Atletico-sydämellä varustettu mies myös osaksi valmennusryhmää. Uskon ja tiedän, että hänellä on valtavasti annettavaa joukkueelle.

Atletico Malmin taustatiimi kaudella 2018:

Päävalmentaja: Eddie Finch
Apuvalmentaja: Timo Kinnunen
Apuvalmentaja: Olli Harmainen
Apuvalmentaja / analyytikko: Antti Säynätkari
Fysioterapeutti: Jukka Haarala
Joukkueenjohtaja / huoltopäällikkö: V-P Liimatainen
Joukkueenjohtaja / rahastonhoitaja: Janne Vottonen

Atletico Akatemian taustatiimi kaudella 2018:

Päävalmentaja: Kalle Niemi
Apuvalmentaja: Ville Miettinen
Apuvalmentaja: Jani Hannula
Fysiikkavalmentaja: Ilkka Taipale
Joukkueenjohtaja / huoltopäällikkö: V-P Liimatainen
Joukkueenjohtaja / rahastonhoitaja: Janne Vottonen