Eeli Lehto ja Kalle Jyrkinen uudet Atleetit

Kausi 2017 on pikkujouluja vaille paketissa, ja viimeistenkin hallihöntsien jälkeen Atletico on tehnyt ensimmäiset uudet kiinnitykset pelaavaan rosteriinsa, kun nuoruuden intoa joukkueen ensi kauden palettiin tuovat Eeli Lehto (s. 2000) ja Kalle Jyrkinen (s. 1998).

eeliOikeana laitapakkina viihtyvä Eeli on alun perin MPS:n kasvatteja ja palaa Malmille vietettyään edelliset neljä kautta PK-35:ssä, jossa pelasi viimeiset kaksi kautta B-poikien SM-sarjaa. Yhtenä tekijänä siirron taustalla olivat PK:ssa aiemmin junnuvalmentajina vaikuttaneiden Eddie Finchin ja Timo Kinnusen kontaktit.

– Olen tuntenut Eelin siitä saakka, kun hän 13-vuotiaana saapui PK:hon, joten tiedän hyvin mitä voimme odottaa häneltä. “Malmin pikajuna” tuo joukkueeseen nopeutensa ohella kokonaisvaltaista taisteluilmettä sydän pelissä, ja näistä lähtökohdista olen varma, että oikean laidan Tico-legenda Ville “Rudi” Ruuska mentorinaan hän tulee väistämättä kehittymään matkassamme, kertoo Eddie, päättäen puheenvuoronsa luonnollisesti ytimekkäällä Newcastle-viittauksella:

– Jos Sir Bobby Robson olisi joskus pyytänyt minua Unitediin, olisi ilmeeni varmasti ollut samanlainen kuin Eelillä tarjotessamme hänelle sopimusta.

– Hyvillä fiiliksillä liityn Atleticoon. Kiva palata kasvattajaseuraan ja päästä pelaamaan miesten pelejä. Tulevalta kaudelta odotan kovia pelejä ja ennen kaikkea voittoja, avaa Eeli itse tuntemuksiaan.

Kalle puolestaan on lähtöisin Oulusta ja saanut ensimmäiset jalkapallo-oppinsa 5-vuotiaana OLS:n paidassa ennen perheensä muuttoa Helsinkiin D-ikäisenä. HJK:n, Viikinkien ja Hongan kautta Kallen tie johti lopulta Malmille ja MPS:ään, jossa A-junioriaikana vyölle tulivat ensimmäiset miesten pelitkin Old Starsin riveissä, Kolmosessa 2016.

Varmasti monien yllätykseksi Atleticon ringissä Kalle on ollut mukana jo keväästä 2017. Alkuvuoden Kolmosen naapurilohkon MPS:ssä vietettyään hän päätti vaihtaa maisemaa sarja-avauksen jälkeen ja liittyi Ticon harjoituksiin, mutta ikävästi edustusoikeuspykälät eivät mahdollistaneetkaan pelilupaa samalla sarjatasolla pelaavaan joukkueeseen seuran sisällä. Keskikentän keskustan rakentavassa roolissa mieluusti operoiva Kalle ei kuitenkaan jäänyt täysin tyhjän päälle, sillä aktiivisesti Ticon mukana treenaamisen ohella pelituntumaa kertyi kesän mittaan Vitosessa Atletico Akatemian mukana.

– Hieman oli siirron kanssa lopulta mutkia matkassa, mutta Kalle on osoittanut esimerkillistä omistautumista, kun ajattelee, että hän jatkoi mukanamme, vaikka Tico oli päättyneellä kaudella valtakunnan ainoa joukkue, jota hän ei sääntöjen mukaan saanut peleissä edustaa! Nyt hän on kuitenkin jo päässyt sisään toimintaamme kalkkien kummallakin puolella, ja hänen ensimmäistä peliään Atleettina odotamme takuulla yhtä kovasti kuin hän itsekin, lausuu Eddie.

– Viime kausi ei tosiaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Kyllähän se turhautti, kun piiriltä ei herunut siunausta pelaamiselle, mutta toisaalta treenaaminen maistui, pääsin jo tutustumaan joukkueeseen sekä kuvioihin ja vastaanotto porukkaan oli tosi hyvä. Asepalvelus tammikuun alusta ja mahdollisesti opiskelu saattavat ensi vuonna sekoittaa pakkaa, mutta uskon kyllä aikaa jäävän futiksellekin. Odotan innolla pääseväni auttamaan joukkuetta vihdoin myös peleissä, ja toivottavasti Tico nähdään ensi kaudellakin Kolmosen kärkikamppailussa, kertoo Kalle.

Molemmille tervetuloa Atleticoon!