Atletico kerää tarinoita 25-vuotisen taipaleensa varrelta

Vuosi 2018 kolkuttelee jo ovella ja samalla myös Atleticon 25-vuotisjuhlakausi. Vuonna 1993 Malmin Palloseuran 1986-syntyneiden poikien juniorijoukkueeksi perustettu MPS / Atletico on kulkenut pitkän matkan juniorisarjojen pikkukentiltä aladivarien kautta amatöörisarjojen huipulle, muuntautunut niin imagoltaan kuin pelaajistoltaankin muutamaan otteeseen sekä kasvanut joukkueena ja ilmiönä sitä mukaa kuin pelaajansakin. Matkaan on mahtunut monenmonta ikimuistoista hetkeä ja tarinaa – niin kentällä kuin ulkopuolellakin.

20090418mpsatl-colocolo06

Siksi nyt on täydellinen hetki istua hetkeksi alas ja muistella menneitä. Kasata ehkä jonkinlainen välitilinpäätös hienolle tarinalle, jonka päätöspistettä ei onneksi vielä näy. Tästä huolimatta, ollaan viimein siinä tilanteessa, jossa monet uusista pelaajista eivät ole välttämättä edes syntyneet silloin, kun joukkue sai alkunsa, moni historian varrella pelannut Tico-legenda potki ensimmäiset kärkkärinsä Atletico-paidassa tai fudiskansa näki keltapaidat ensimmäistä kertaa livenä Tapulin hiekalla. Lisäksi harva myöhemmin kelkkaan hypänneistä välttämättä muistaa juniorikenttien murskatappioita, divarivuosien viittä sarjanousua, eri Tico-dynastioiden tärkeitä taustavoimia tai niistä lukuisista ikimuistoisista Messilä- tai risteilyreissuista edelleen mukana kulkevia legendoja.

Näiden tarinoiden saattamiseksi myös jälkipolville, olemme  työstämässä parhaillaan “25 tarinaa Atleticon 25-vuotisen taipaleen varrelta”-tyyppistä yhteenvetoa, jonka tuotoksista pääsette nauttimaan tulevina kuukausina tällä nettisivulla heti vuoden 2018 alusta alkaen. Luvassa on aikalaisten kuvauksia niin merkittävimmistä peleistä ja hahmoista kuin myös muistelmia kabineteista ja kissanristiäisistä. Erilaisia yhteenvetoja siitä, miksi Atleticosta on kasvanut omanlaisensa paikallislegenda.

Projektia varten haluamme antaa jokaiselle Ticon toimintaa läheltä tai kauempaa seuranneelle mahdollisuuden kirjoittaa omia mietteitään Tico-historian varrelta; kertoa tarinoita vastustajan, katsojan, yhteistyökumppanin tai pelaajan näkökulmasta tai kuvailla vaan sitä, millainen ilmiö Atletico on omaan silmääsi ollut.

Mikäli tällaisia tarinoita tai mietteitä löytää, pyydän SINUA olemaan yhteyksissä johonkin projektitiimimme jäsenistä (lista alla) tai toimittamaan vapaamuotoisen kuvauksen sähköpostilla osoitteeseen janne.vottonen@gmail.com. Älä epäröi vaan laita viestiä tulemaan!

Fudisterveisin,
Tarinatiimi
(Antti Säynätkari, Eetu Lillrank, Jani Hannula, Janne Vottonen, Kalle Niemi & V-P Liimatainen)