Kolmonen: HooGee – Atletico Malmi 0-2 (0-1)

Maalit

0-1 Mika Tenkanen (Jonne Ketonen) 18′
0-2 Jonne Ketonen (Jesse Ketonen) 65′

Tilastot

Avaus

Erkka Niini (MV)
Ville Ruuska 83′ Jonatan Wasenius
Iiro Helinen
Mikko Kouri (C)
Niko Eriksson
Jonne Ketonen
Mikko Vesterinen
Kustaa Käki 87′ Ruben Launiala
Jaakko Peltonen 74′ Miro-Aleksi Tissari
Mika Tenkanen 60′ Yasine Aloui
Jesse Ketonen 87′ Roni Tran

Muut vaihtopelaajat

Timo Kinnunen

Raportti

Syyskierroksen viimeinen piipahdus Helsingin kaupunginrajojen ulkopuolelle johdatti Atleetit Matinkylän sateessa pimenevään torstai-iltaan. Toukokuisesta kotiottelusta HooGeetä vastaan oli jäänyt ihmeteltävää ensin kentällä kärsityn tappion ja myöhemmin kurinpidon kautta saatujen sarjapisteiden myötä.

Vierailu Espoossa alkoi lupaavasti, kun jo kahden minuutin pelin jälkeen Jesse Ketonen porhalsi kotijoukkueen puolustajilta karkuun Kusti Käen mahtavan läpisyötön turvin. Sijoitus läheltä pysähtyi kuitenkin maalivahti Martti Puolakaisen jalkatorjuntaan. HooGeen ensimmäinen paikka iskulle aukesi keskialueen harhasyötön päädyttyä Felix Nykoppin jalkaan, mutta nosto varsin kaukaa leijasi maalin ohi Erkka Niinin varmistaessa.

“Fist of Vantaa” taisi olla ottelun avausmaalin tuottaneen uuden “klassikkokuvion” nimi; vasemman puolen päätyrajalle muodostuneesta häröpallosta Jonne Ketonen käänsi syöttönsä luukulle, jossa sähäkällä jalalla aloittanut Mika Tenkanen siirsi pallon perille verkkoon. Tenksu oli miltei tuplata saldonsa jo kymmenen minuuttia myöhemmin, mutta taittoi vetonsa boksin sisältä ohi maalin.

Avausjakso oli sujunut mukavasti Ticon hyökkäysten avatessa paikkoja. Mölli Vesterisen sivuvapari vasemmalta tavoitti Kustin pään eikä pehmeä liippi levinnyt kovin kauas maalin takayläristikosta. HooGeen paras tilanne syntyi ensimmäisen puoliajan päätösminuutilla täysin tyhjästä, kun sinisten oikean sivustan puolelta lähtenyt pallo kiersikin yllättävän jyrkästi ja tömähti takatolppaan.

Tauon jälkeen ottelu kävi nopeasti rikkonaisemmaksi. Tunnin kohdalla sähinää riitti molempiin päätyihin, kun HooGee höyrysi Ticon pallonmenetyksistä ja harhasyötöistä kovaa pystyyn. Erkka poimi Philip Enckellin yrityksen ja hetkeä myöhemmin pamautti pitkällä avauksella Kustin läpiajoon. Kotijoukkueen alimman pelaajan jaloista karanneen pallon vienyt Kusti polki boksiin saakka, muttei saanut sijoitustaan ohi Puolakaisesta.

Karl Franck puski sivuvaparin taka-alueelta Erkan hanskoihin ennen kuin Tico siirtyi 2-0-johtoon. Pallo kulki Kustin, Möllin ja vaihdosta tuokiota aiemmin kentälle tulleen Yasine Alouin kautta Jesselle, jonka syötöstä Jonne napautti pallon vasurillaan maalin kattoon Puolakaisen edestä. Heti perään HooGee pääsi jälleen iskemään vastaan keskeltä pallonriiston turvin, eikä kova laukaus kontran päätteeksi sujahtanut enää turhan lavealti tolpan ulkopuolelta.

HooGeen oljenkorsi katkesi viimeistään Felix Nykoppin kentältäpoistoon 78. minuutilla; illan toinen varoitus miehelle nousi Yasinen rappaamisesta. Yasine itse pääsi vielä kahdesti paikoille loppuhetkillä – ensin surffaus keskialueelta transition jälkeen päättyi hieman takaa ohi livahtaneeseen matalaan kutiin ja ottelun viimeisellä minuutilla kurotus Jonnen keskitykseen meni Puolakaisen torjunnasta kulmapotkuksi.

Reissu Espooseen tuotti täyden pistepotin ja mukavasti päälle vasta kauden toisen nollapelin. Samalla sarjataulukon nelossija pysyi Atleettien hallussa sekä kärjessä painavaa Honkaa hännystelevät Atlantis ja HPS edelleen hyvin iskuetäisyyden kantamalla. Seuraavina ohjelmassa ovat kotiottelut Pukinmäessä EPS:ää (la 09.09 klo 15) ja Atlantista (pe 15.09. klo 18) vastaan.

Pyttykerhon tähtipelaajapisteet

Jonne Ketonen: “Malmilainen hattutemppu” eli tehot 1+1 ja varoitus päälle.
Iiro Helinen: Näkyvästi framilla nollat tilkinneen puolustuksen keskiössä.
Mika Tenkanen: Sähköjänis ehti prässäämisen välissä maalintekoonkin.